Skocz do zawartości

Yakuza Ishin

Featured Replies

• Odpowiedzi 177
  • Wyświetleń 20,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No i jest pierwszy gameplay:   Jak dla mnie super, Yakuza to Yakuza !

• Nikt nie podlinkował jeszcze fabularnego zwiastuna z TGS z angielskimi napisami. Fani nie śpią:   http://youtu.be/fqrOmAZ3ofA

• Gdyby to nie była Sega, to może w jakimś minimalnym procencie bym mógł uznać za możliwą opcję. No ale całe szczęście, że nie trzeba sobie tym zbytnio zaprzątać głowy, bo Sega poza kolejnymi Sonicami m

Opublikowano

Yakuzy nigdy grafą nie zabijały, przeciez te z ps3 wyglądały jak mocno podciągnięte ps2

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Zresztą i tak grają w to głównie Japońce. Bo jak będę chciał next-genowego sandboksa to wiadomym jest, że sięgnę po Watch Dogsy. To w ogóle sandboks będzie czy jakaś nawalanka tylko i nic poza tym?

Opublikowano

Nie tylko Japonce - ja tez w to gram, a podpowiem ci, ze Japoncem nie jestem. ;)

Opublikowano

Kolejny co to myśli, ze Yakuza to sandbox. Ludzie weźcie w końcu zacznijcie troszkę myśleć bo to przykre się robi. Seria Yakuza to bardziej coś w stylu Shenmue  niż sandbox. No i nie ma to jak porównywać kolejnego łopatologicznego samograja od Ubi do serii, która mechaniką siedzi jeszcze w erze przed upłyceniem rozgrywki na rzecz masowego odbiorcy.

Graficznie jest spoko, nie ma oczywiście szaleństwa ale tak jak wspomniał Ficuś Yakuza nigdy graficznym masakratorem nie była choć oczywiście niektóre efekty i przywiązanie do detali bardzo cieszy oczy.

Gameplay może jest z PS3 bo też i na nią również będzie wydana ta część. Ogólnie czekam niecierpliwie i mam nadzieję, że jen zejdzie ciut w dół bo przecież na lokalizację pewnie i tak nie ma co czekać.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Obejrzałem narobiłem sobie smaka i się w(pipi)iłem na myśl o tym że przez partactwo Segi jak i osobniki jak ten trzy posty wyżej będę musiał albo zagrać w wersje JP gdzie wiele mi umknie lub tez sobie odpuścić bo nie będzie zlokalizowana :(

Edytowane przez Karas

Opublikowano

No stary co ja Ci poradzę, że to seria dla Japonofilów jest. Grałem trochę na PS2, sprawdzałem na PS3 i po prostu mnie nie rusza. A spytałem czy jest to sandboks bo jednak na filmikach sprawia takie wrażenie. Nie wiem, może w tym wszystkim po prostu wciąga historia, nie zaliczyłem żadnej z odsłon a chyba kontekstowo nie ma co ich wybierać bo pewnie wszystkie są ze sobą powiązane.

Ale się spinacie, (pipi)a.

Opublikowano

Głupie gadanie to się i człowiek spina:D

Każda część ma swoją oddzielną historię więc spokojnie można grać w dowolna odsłonę choć oczywiście nawiązania są do poprzednich wydarzeń ale pogubić się raczej nie da bo twórcy przy każdej części dawali streszczenie fabuł poprzedników w formie filmików wyciągniętych z poszczególnych części i okraszonych komentarzem głównego bohatera.

A z tym japanofilem to może coś w tym jest bo co by nie mówić seria jest dość specyficzna.No ale to samo można powiedzieć o GTA i wielu innych gierkach. Uważam, że warto choć spróbować zagrać (zwłaszcza w mega dopakowaną pod względem zawartości Y4) i wyrobić sobie jako taką opinię o serii niż rzucać śmiesznymi hasłami typu czy to sandbox, nawalanka czy coś innego. Wystarczy, że matoły z PE już kiedyś przyrównywały serię do sandboxów co tylko niepotrzebnie wprowadzało ludzi w błąd. Bo niektórzy to jak słyszą sandbox to od razu skojarzenie z GTA i przyrównywanie do tej właśnie gry.

Opublikowano

Kolejna porcja info o grze:

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

Cytat
Pokaż ukrytą zawartość

I pokaźna galeria screenshotów:

http://www.allgamesbeta.com/2013/09/yakuza-ishin-another-life-cross-play.html

Postacie są bardzo fajnie wymodelowane:

1379681652-7.jpg

Edytowane przez Paliodor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie podlinkował jeszcze fabularnego zwiastuna z TGS z angielskimi napisami. Fani nie śpią:

http://youtu.be/fqrOmAZ3ofA

Opublikowano

Nie wiem czemu zmienili imie Kazowi, to ma wg mnie slabsze brzmienie oraz ciesze sie z powrotu Mine.

Prawdopodobienstwo ze przetlumacza te gre jest bliskie zeru, ale moze ktos bedzie na tyle za(pipi)isty i zrobi jak z Kenshin, czyli da cutscenki z napisami angielskimi do obejrzenia na YouTubie.

Opublikowano
  W dniu 4.10.2013 o 08:15, Bansai napisał(a):

ale moze ktos bedzie na tyle za(pipi)isty i zrobi jak z Kenshin, czyli da cutscenki z napisami angielskimi do obejrzenia na YouTubie.

Ziomek, który przerobił tak Kenzan! bierze się za Yakuzę 5, ale mówi, że musi poczekać, aż Sega przestanie blokować cutscenki z "piątki" na YT. A na wersję anglojęzyczną Ishin NIE MA SZANS, więc nie ma co w kółko klepać modlitw do niebieskich. Pozostaje import.

Opublikowano

Sram na import, nie wloze sedze nawet grosza do kabzy za japonska wersje.

Opublikowano

Przetłumaczone cut-scenki do Yakuzy Kenzan zrobiła grupa KHHsubs:

http://www.youtube.com/user/KHHsubs?feature=watch

Poradniki na Gamefaq do Yakuzy Kenzan,3,4 zrobił ThePatrick ale do piątki jakoś nie widzę żadnego wiec pewnie do niej nie zrobił.

Pozostaje nadzieja, że ktoś się w końcu poświęci i spłodzi jakis poradnik bądź chociaż fabularne cut-scenki przetłumaczy.

A Ishin pewnie ogram, skoro Sega olała zachód to pozostaje import części, których mi brakuje.

Ponoć ma być jakiś material z Ishin dodawany do pierwszego rzutu japońskiej platynowej kolekcji "Playstation3 The Best" Yakuzy 5.

Pojawił się kolejny materiał z gry:

Edytowane przez Paliodor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  W dniu 18.10.2013 o 20:56, Kasias napisał(a):

Mnóstwo nowych informacji na temat systemu walki, broni, zdobywaniu doświadczenia itd.

http://yakuzafan.com/post/64387517471/rgg-ishin-weapons-training-battle-scoring-and

W Ishin każda walka będzie puentowana ocenami, podobnie jak w  Devil May Cry.

Muszę przyznać, że zmiany na tle pozostałych części szykują się konkretne. Widać, że ekipa Nagoshiego ma jeszcze rezerwy pomysłów na tą serię.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem, że to marzenie ściętej głowy, ale mam cichą nadzieję, że jednym z powodów przejęcia Atlusa jest ich dział tłumaczeń w stanach. 

Opublikowano

Gdyby to nie była Sega, to może w jakimś minimalnym procencie bym mógł uznać za możliwą opcję. No ale całe szczęście, że nie trzeba sobie tym zbytnio zaprzątać głowy, bo Sega poza kolejnymi Sonicami ma w d.upie całą resztę gierek i to co ludzie chcieliby zobaczyć w wersji angielskiej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Troszkę na temat podziemi w Yakuza Ishin:

Cytat
Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano
  W dniu 19.10.2013 o 08:37, ChevChelios napisał(a):

21 wiek i ja mam grać w krzaczki? :confused: superb. 

Ograłbym ale bez jaj.

Trzeba było języka się uczyć :D

Opublikowano

Co nieco o roli Haruki w nowej Yakuzie:

Cytat

Haruka Sawamura is one of the main characters in the Yakuza series and Kazuma Kiryu is like a father figure to her. In Yakuza Restoration the two characters have a similar relationship. After her parents passed away, Haruka lived in the home she inherited alone. However, due to the debt that her parents left behind, she was about to lose it.

We all know that Kazuma Kiryu is a good guy, deep down, and this doesn’t change even when he plays the role of Ryoma Sakamoto in Yakuza Restoration. Ryoma meets Haruka after saving her from a certain incident, and she ends up letting him stay at her home. The two of them eat, share stories, and happily live a simple life together.

20131114_030327_thumb.jpg 20131114_030347_thumb.jpg

Haruka does her best to keep the home clean and also takes good care of Ryoma. He’d probably want to take it easy after a whole day of beating down rebels. She will also be help out by going to the market to sell some of your goods.

20131114_030841_thumb.jpg 20131114_030930_thumb.jpg 20131114_031004_thumb.jpg 20131114_031036_thumb.jpg 20131114_031140_thumb.jpg 20131114_031219_thumb.jpg 20131114_031244_thumb.jpg 20131114_031317_thumb.jpg

Read more at http://www.siliconera.com/2013/11/14/haruka-plays-housekeeper-yakuza-restoration/#oWSI21AjyromV6jx.99
Opublikowano

Wolalbym co nieco o translacji zanim zaczne sie napalac jakimkolwiek innym co nieco.

Opublikowano

Ja wrzucam to co jest aktualnie dostępne. A tłumaczeniem wolę sobie nie zaprzątać głowy bo szanse pewnie mniej niż zero.

Mały update o kolejne nowinki.

Cytat

Previous Yakuza games always featured various actives to do in Kamurocho, like playing games at arcades and going to batting cages. Since Yakuza Restoration takes place during feudal Japan, I doubt there will be any local Sega centers, but there are other things Kazuma Kiryu Sakamoto Ryoma can do.

20131114_025817_thumb.jpg 20131114_025851_thumb.jpg

There are 20 different vegetables and crops you can grow at home. Some will take longer than others to fully grow, so you might need to think twice before planting. They can then be used for cooking foods or sold for profit in the market.

20131114_025926_thumb.jpg 20131114_025956_thumb.jpg

Fishing is another activity that will be available in Yakuza Restoration. Players can try out different lures at various rivers and lakes. Similar to the vegetables, the fish can also be used for cooking or sold profit.

20131114_030033_thumb.jpg20131114_030051_thumb.jpg

Having a home wouldn’t be the same without pets! After finding stray cats or dogs in town, you’ll get to keep up to three of them at your home. By playing with them enough, they’ll show you their affection by occasionally bringing home rare items they’ve picked up.

Yakuza Restoration is slated for release in Japan on February 22nd, 2014 for PlayStation 3 and PlayStation 4.

Read more at http://www.siliconera.com/2013/11/15/yakuza-post-2/#lEw3f89AwA7fTqKt.99

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Dawac mi to w Europie w zestawie z piata czescia na PS4 !

Yakuza: Ishin bylaby najlepsza gra do zestawu z konsola, zaden inny tytul startowy PS4 tak mnie nie jara jak ta gra.

Edytowane przez saptis