czarek250885 310 Opublikowano 9 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2014 @ronin1985: a tak z twojego doświadczenia to takie kombo napisy z neta+granie właściwe bardzo rozprasza od rozgrywki czy może nie ma z tym tak źle i da się przyzwyczaić do ciągłego zaglądania na kartkę/monitor? Chodzi mi o taką swego rodzaju płynność rozgrywki czy nie odczuwa się, że to takie skakanie i mało się człowiek skupia na graniu? @czarek: łap, chodzi o to: http://www.khhsubs.com/projectsrggishin.html A co się tyczy nowej Nobunagi to też chętnie bym w to pyknął ale jednak jeśli chodzi o taki gatunek jak strategie to myślę, że nawet fanowskie tłumaczenie wiele nie da grze tak rozbudowanej przy której trzeba jednak bardziej się skupić. Nie wspominając o setkach linijek tekstu,statusach,dialogach, wiadomościach itd No właśnie przy tego typu grze może być zonk. Kurde jeśli rozgrywka oparta była by tylko o serię Kessen może i bym się skusił z tym tłumaczeniem, jednakże tu dochodzi jeszcze cała rozbudowa, totalna gra strategiczno - ekonomiczna;/ Szkoda, że wiele fajnych gier nie opuszcza KKW;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ronin1985 9 Opublikowano 10 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2014 Paliodor: ja nie odczuwam rozproszenia. Zaczyna się jakaś cut scenka to pauzuję na moment grę, czytam o co chodzi i odpalam grę. Mnie to w ogóle nie męczy i uważam,że to przyjemna rozgrywka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 10 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2014 Już chyba lepiej skończyć grę tylko grając, a potem luknąć do obajśnień KHH, o co w fabule biegało. Cytuj Odnośnik do komentarza
ronin1985 9 Opublikowano 10 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2014 Jak komu pasuje. Mi akurat tak jest bardzo wygodnie, a jak komu lepiej to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Trochę nie na temat ale... Nowa gra twórców Yakuzy zostanie zapowiedziana pod koniec roku Dobra wiadomość dla wszystkich fanów serii Yakuza. Deweloperzy odpowiedzialni za ten niezwykle popularny w Japonii cykl ogłosili, że pracują nad nową grą, o której więcej dowiemy się pod koniec 2014 roku. Producent Masayoshi Yokoyama oraz dyrektor Daisuke Sato udzielili niedawno wywiadu japońskiemu magazynowi Dengeki PlayStation. Z ostatniego numeru pisma dowiadujemy się, że duet dłubie nad nad kolejnym projektem, prawdopodobnie przeznaczonym na konsole nowej generacji. Według Sato studio „ciężko pracuje” nad czymś nowym, a pierwsze, bardziej konkretne informacje powinniśmy usłyszeć pod koniec tego roku. Yokoyama dodał, że obaj panowie są pracusiami i bezczynne siedzenie nie jest w ich stylu. Na konkrety będzie trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy. Twórcy nie chcieli zdradzić, czy ich nowy projekt to kolejna odsłona Yakuzy, czy też być może zupełnie nowa marka. W każdym razie można dość bezpiecznie założyć, że gra tworzona jest z myślą o platformach nowej generacji. Źródło: www.dualshockers.com http://www.pssite.com/news-32610-nowa_gra_tworcow_yakuzy_zostanie_zapowiedziana_pod_koniec_roku.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 (edytowane) Pewnie Yakuza 6 na PS4. Zaskoczenia brak, bo "piątki" zeszło tam ponad 700 tys. egzemplarzy. Można gotować się na kolejny import. Edytowane 24 kwietnia 2014 przez Kasias Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Szczerze to przez podejście Segi wolałbym nowe Ip będące duchowym następcą Yakuzy. Nie koniecznie w formie ex'a na PlayStation jeśli dzięki temu ukazywała by się na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Na randkę z Nintendo Sega raz już Yakuzę zabrała (1&2 HD Edition) i skończyło się to katastrofą - i to w samej Japonii. Gdzieś tam czytałem o 10 tys. sprzedanych kopii... Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Z jednej strony szkoda Yakuzy bo jak by nie spojrzeć zmarnowany potencjał jeśli chodzi o sprzedaż , bo przy odrobinie dobrej woli i wysiłku mogło by zejść jej więcej. Z drugiej istniało by ryzyko że w momencie komercyjnego sukcesu Yakuza jaka obecnie znamy mogła by przepaść w imię trafienia do szerszego grona. (pipi)a nadal nie mogę przeboleć braku wydań w englishu heh Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 26 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2014 (pipi) nadal nie mogę przeboleć braku wydań w englishu heh Oj, tam za to masz coroczną edycję Sonica Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 21 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2014 (edytowane) Leonid: Will Yakuza Ishin ever get a western release considering the fact that it’s the #1 PlayStation 4 game in Japan?Sega Japan: There are currently no plans at this time. Read more at http://gamingbolt.com/yakuza-ishin-interview-ps4-benefits-western-release-and-no-plans-for-xbox-one-version#Jh7K2UtrTXc7oL4k.99 Edytowane 21 maja 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 21 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2014 Co za zaskoczenie There are currently no plans at this time Po naszemu "mamy was w d.upie". Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 21 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2014 (edytowane) Skończyłem wersję na PS4. Fabułę, wszystkie misje poboczne (67), ściganych i trochę innych umilaczy - w 48 godzin. Jak zawsze w przypadku tej serii bawiłem się świetnie, jednak po ograniu absolutnie wszystkich odsłon na duże konsole, muszę stwierdzić, iż dostałem po raz ósmy to samo - niemal dosłownie. Oczywiście są tutaj małe zmiany, trochę kosmetyki, dodano też kilka rozwiązań dzięki którym jest przystępniej, ale mimo wszystko trzon rozgrywki to w sumie leciwa "jedynka", a technologia pamięta wydane w 2008 roku Kenzan!. Już pewnie wiecie, o co chodzi: cutscenka, tutorial, cutscenka, czas wolny na mieście i potem już na przemian cutscenki i bitki - albo z bossami (tym razem mało QTE), albo w korytarzach pełnych wrogów z obowiązkowym koksem z jakimś dużym przedmiotem w przejściu. Archaizmy, z którymi boryka się Yakuza, znajdują się tutaj w komplecie, ale w sumie większość wad można mieć gdzieś - historia i sposób jej prowadzenia wciąga niczym wir, bitka jest bardzo miodna i nie pozbawiona głębi, w dodatku jest tu tyle do roboty, że platynę zdobędą chyba tylko szaleńcy i rozbitkowie z bezludnych wysp. Kenzan! dostał ode mnie 8, tutaj dam więc 8+. W tym momencie najlepsza gra na PS4 - polecam i czekam z niecierpliwością na numeryczną "szóstkę", nawet jeśli znów dostanę to samo z inną historią. Bo Yakuza to po prostu grywalnościowy potwór. Edytowane 21 maja 2014 przez Kasias 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 20 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2014 Wyszedł poradnik do Ishin w formacie PDF: https://www.dropbox.com/sh/rnznmimr6gpkp9b/AAA9CCX5fWTqq0gjWSqYkUYja A także spis rzeczy jakie należy zrobić by wbić 100% za różne aktywności i jednocześnie zdobyć za to trofkę: http://www.khhsubs.com/rggishincompletion.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 4 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2014 (edytowane) 24.08. Sega zaprezentuje nową odsłonę Yakuzy na PS4 i PS3. Skoro wychodzi też na past-gena, to żadnej rewolucji bym się nie spodziewał, ale jak dla mnie to mogą robić kolejne odsłony tak jak teraz do końca świata i PlayStation - importowałem każdą niewydaną część i importował będę dalej - znów szykują się dziesiątki godzin unikatowej zabawy. Nie wiadomo, czy będzie to numeryczna odsłona, choć ponoć ma nie być spin-offem. To jak? Akcja we współczesności, ale bez numerka w tytule? Byłoby klawo, bo jednak dużo więcej atrakcji i klimatu (gangsterka) jest w częściach numerycznych niż w Kenzan i Ishin. Po zapowiedzi założy się w dziale PS4 stosowny temat. Edytowane 4 sierpnia 2014 przez Kasias Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 5 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2014 Ciekawe czy będzie powrót do współczesnych klimatów czy tez będą ciągnąć feudalne klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Ktoś kto grał próbował spłacać dług Haruki? Mam z tym mega problem (nie pojawia mi się ziomeczek z listem, hajsu mam ponad 7x tyle ile wynosi jej dług). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Również go nie spłaciłem. Robiłem wszystko jak należy, a gość obok kapliczki się nie pojawił. Nie mam pojęcia, o co biegało. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 W listach nawet nie mam 'papieru' na to, a to jeden z kryteriów, by gość się pojawił. Wczoraj przez kwadrans wchodziłem do domu, wychodziłem, zmieniałem lokację, wracałem do domu, wychodziłem itd. A listonosz wciąż nie przyszedł. Fabularnie jestem przed ostatnią jatką . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Również tego listu nie miałem, zarówno w trakcie fabuły, jak i po zakończeniu. Musi być tam jakiś myk, który nawet goście z KHH pominęli. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Ok, zajrzałem do opisu: http://kouryakutsushin.com/ryu-ishin/%E3%82%A2%E3%83%8A%E3%82%B6%E3%83%BC%E3%83%A9%E3%82%A4%E3%83%95 Jest napisane, że pierwszy list dostanę po zarobieniu 5 ryo na haruce wysyłanej na posyłki. Zaraz przetestuje, bo brakuje mi dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Ishin z importu ma napisy ang.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Ishin z importu ma napisy ang.? Hahahahahahaha. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 Ishin z importu ma napisy ang.? Oczywiscie ze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 1 września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 września 2014 uprzejmie proszę mnie nie wyśmiewać, Okami HD i nadchodzący RE rimejk mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi