Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

basbot11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, _Be_ napisał:

poprzednie NFSy od Criterion były dobre mimo open worldu (Hot Pursuit i Most Wanted)

19 minut temu, Josh napisał:

Btw, Hot Pursuit to chyba jednak nie był open world, bo pamiętam że cholernie dobrze się przy nim bawiłem :cool2:

HP zdecydowanie nie był open-world - to identyczna konstrukcja, jaką miał kiedyś Burnout 3 Takedown.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wredny napisał:

HP zdecydowanie nie był open-world - to identyczna konstrukcja, jaką miał kiedyś Burnout 3 Takedown.

No, ale można sobie w HP odpalić free roam i jeździć po mapie c'nie? :cool2: Ja akurat dużo tak nie pojeździłem, bo nie było za bardzo co robić, no ale opcja była. Natomiast najlepsze co wyszło w tym względzie to jak dla mnie FH. Dużo aktywności i opcji na mapie, a wyścigi na wytyczonych trasach w obrębie tejże.:potter:

Edytowane przez Luqat
Opublikowano

Mam mega ochotę w coś dobrego pograć, coś z ciekawą historią, niekoniecznie na 150h. Może coś w klimacie fantasy? Wiadomo od Wiedźmina 3 nic lepszego nie znajdę, ale może jednak ktoś coś poleci?
Ewentualnie jakiś inny twór z rozgrywką typu Uncharted. 

Gość _Be_
Opublikowano
16 minut temu, zagul napisał:

Mam mega ochotę w coś dobrego pograć, coś z ciekawą historią, niekoniecznie na 150h. Może coś w klimacie fantasy?

Divinity: Original Sin II

Opublikowano
50 minut temu, zagul napisał:

Mam mega ochotę w coś dobrego pograć, coś z ciekawą historią, niekoniecznie na 150h. Może coś w klimacie fantasy? Wiadomo od Wiedźmina 3 nic lepszego nie znajdę, ale może jednak ktoś coś poleci?
Ewentualnie jakiś inny twór z rozgrywką typu Uncharted. 

Spróbuj A Plague Tale Innocence - zdecydowanie nie na 150h :)

Opublikowano (edytowane)

A Plague Tale Innocence to uklon w strone takich weteranow gier jak ja ,  jest za(pipi)iste, najlepsza gra ostatnich lat, grafa , muzyka i grafika miazdzy tylko strasznie dluga, ponad 10 godzin zajmuje ukonczenie. A gralem na low i nie w hd i tak zachwyt od poczatku do konca. Acha i najwazniejsze w rachube wchodzi tylko dubbing francuski, zwlaszcza ze to  sredniowieczna Francja, jest rewelacyjny. Kto zagra po angielsku paradoksalnie w przypadku tej gry sfrajeruje sie. Jeden z nielicznych wspolczesnych tytulow ktory mozna nazwac gra a nie poduktem gieropodobnym.

UWAGA SPOJLER !    Wredny, tam pod koniec jest jedna taka za(pipi)ista scena, jak Amicia w polsnie przedziera sie przez korytarz umarlakow goniac w  za Hugo,  podniosla muzyka Deliviera i Amiciia krzyczy dobitnie, ja was wszystkich kur...a pozabijam, normalnie orgazm na stojąco.

Edytowane przez Mędrzec
poprawa
  • Haha 1
  • WTF 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dziś żegnam się z człowiekiem pająkiem, i zastanawiam się co ograć następne. Days Gone czy cztery części Uncharted? :)

Edytowane przez pattro
Opublikowano
W dniu 18.06.2019 o 11:47, Figuś napisał:

Dawkuj sobe uncharted, dwie części, coś innego i dopiero wrócić do kolejnych części Uncharted

Za gęsto. Po 2 częściach każda sekwencja, która nie jest absolutnie miażdżąca będzie podobna i tylko krajobraz będzie się zmieniał. Co pół roku część może być i tak za często.

Opublikowano
W dniu 21.06.2019 o 23:19, FeMn napisał:

Co wybrać Dirt Rally, Dirt rally 2.0 czy może Gida 4  ?

Właśnie jestem w trakcie platynowania d4 i jeździ się dobrze, aczkolwiek te generowane trasy czasem wkurzają (jade trase 12sto kilometrową i czasem mam taki sam zakręt z identycznie zaparkowanymi autami na poboczu :reggie: )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.06.2019 o 13:32, ciacho6 napisał:

Hej wszystkim,

Poszukuję gier podobnych do Shinobido na PS4, pomoże ktoś?

Pozdrawiam

W dniu 27.06.2019 o 10:09, Jakim napisał:

Sekiro?

Sekiro z tego co oglądałem gameplaye to takie bardziej soulsy chyba (poprawcie mnie jeśli się mylę). Ja poszukuję skradanki w czasach samurajów, najlepiej jakby się miało bazę, którą trzeba rozbudowywać oraz żeby były misję. Zdaję sobie sprawę, że o taką grę będzie ciężko, ale może akurat ktoś w coś podobnego grał.

Opublikowano (edytowane)

@ciacho6 Nie ma już takich gier w tej generacji. Najbliżej skradania się ninja masz Aragami i Shadow Tactics. W Sekiro wbrew pozorom można się dużo skradać ale nie porównywałbym tej gry do Tenchu/Shinobido, niemniej może warto dać szansę. Od biedy jest MGS5 z rozbudowywaniem bazy i misjami.

Edytowane przez Dr.Czekolada
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Potrzebuję jakiejś ciekawej gry dla 6 latka. Ograł syn ostatnio Lego Tajny Agent i było niezłe, ale się skończyło. Odpaliłem mu teraz Rachet & Clank i jest nieźle ale mechanika już jest bardziej skomplikowana i nie wiem czy na dalszych etapach sobie będzie radził. Polecicie coś ciekawego?
Ograł też ostatnio Rayman Legends.

Edytowane przez mario10
Opublikowano (edytowane)

Knack (coop), Teraway (hajpuj go podczas gry, sćiągaj i składaj to czemu zrobi w grze zdjęcie) albo gry gdzie będziesz musiał tłumaczyć i pomagać z menusami: Kingdom Hearts 3 i World of Final Fantasy.

Tylko KH3 wymaga operowania kamerą. W reszcie dziecko się koncentruje na bardziej na grze. 

Edytowane przez szczudel
  • Plusik 1
Opublikowano

Właśnie byłem pewny, że miałem Knack bo kojarzyło mi się, że bym w plusie, ale nie mam ale faktycznie jak by mu przypasował to kupię na razie próbuje się w R&C zobaczymy jak mu pójdzie :)

Opublikowano

Ja mojemu, niespełna 7 latkowi, odpaliłem Ratcheta (PS4), i trochę go zjadło przełączanie broni (nie wspominając o kamerze). 4for1 na PS3 łykną za to bez popitki, w Załogę Q jako partner do co-opa już spokojnie sam grał (z tydzień temu).

Opublikowano (edytowane)

Właśnie o ile kamerę jeszcze ogarnia ( w miarę) to z broniami jest problem. A już o ulepszaniu ekwipunku nie ma mowy, zobaczymy jak to się rozwinie dalej

Skoro polecasz Knack to też się rozglądnę za jakąś używką :)

Edytowane przez mario10