Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

basbot11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Knack jest o tyle spoko w co-opie, że:

-kamera jest statyczna, więcekran nie jest podzielony. 

-tylko zgony pierwszego gracza wpływaja na grę. 2-gi może ginąćdo woli. Wiele razy gralismy na zasadzie "synek idź ich roztrzaskaj, bo ja mam mało życia". A ten z bananem na ustach niczym w filmie Edge of Tommorow, biegł i powoli ich punktował. Śmiechu było co niemiara.

Opublikowano

Hellblade był już dłuższy czas w moim backlogu, a teraz jest na PS Store za 46.50. Będą to dobrze zainwestowane pieniądze? Rozumiem, że to taki krótki samograj z dobrą historią i ładną graficzką? 

Opublikowano

Samograj to tak niezupełnie, masz tam sekcje walki, zagadek plus coś na zasadzie symulatora chodzenia gdzie zgłębiasz psychikę głownej bohaterki. Gra jest na 8-10h ale żebym to nazwał lekkim przeżyciem to nie bardzo, ale za 46zł to nie ma co się szczypać i warto sprawdzić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kaczi napisał:

ave, będę kupował prosiaka i mam bundle do wyboru spider-man + Morrowind online, lub Days Gone + Morrowind online. Który lepszy?

Wez days gone, przejdz i zamien na tanszego spidermana, zostanie jeszcze różnica na pizzę :ogor:

• Dzięki 1
Opublikowano
56 minut temu, Kaczi napisał:

Dziady nie maja bundli z Days gone, zostaje albo kupić online albo barć ze Spidermanem 

To w takim razie bierz i sie nie zastanawiaj, bo to bardzo fajny tytuł - ja nie miałem takiego wyboru i jedynie bundle ze Street Fighter V były w sklepie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tej, ten Rise of the Tomb Raider to dobry jest? W sensie lepszy od tego TR z 2013? Bo był wpierw ten z 2013, potem Rise, a następnie Shadow, tak? Widzę, że jest w storze za względne pieniądze... Wprawdzie będzie teraz grane Bordersy ale może później... Przy jedynce nie bawiłem się jakoś źle (pomijając upośledzone multi) więc pytam czy kolejna odsłona jest lepsza/gorsza/taka sama . Bo po gameplayach dalej widzę, że wszystko świeci się jak psu jajca (pierwsze co wyłączę) i ogólnie jest crafting i stealth w krzaciorach.

Opublikowano

@Farmer
Rise spoko, ale to najgorsza część trylogii - jedynka przyszła znikąd i zrobiła świetne wrażenie, a tutaj więcej tego samego, tylko z gorszym klimatem, mniej ciekawą miejscówką i masą nayebanych znajdziek co dwa kroki. To nadal solidne 8/10 i wypada zagrać, ale Shadow zrobił mi dużo lepiej, głównie ze względu na lepsze wyważenie proporcji, no i ten dżunglowy klimat :)

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Rise jest najciekawszym rozwinięciem idei rebootu. Ma świetne grobowce, zagadki srodowiskowe i sporo elementów metroidvanii. W dodatku fanty zdobywane w grobowcach maja realne przełożenie na grę co sprawia, że jest sens robić je dla czego więcej niż rylko % ukończenia gry. Zdecydowanie najlepsza z całej trylogii.

IMO pod wieloma względami Shadow to krok wstecz, z resztą gry nie robiło już Crystal Dynamics co widac, bo jest zwyczajnie słabsza technicznie i pod względem samych mechanik. 

Edytowane przez Paolo de Vesir
  • Dzięki 1
  • WTF 1
Opublikowano
9 godzin temu, Farmer napisał:

Ech, i bądź tu teraz mądry...

Mimo skrajnie różnych opinii, z obydwu tekstów bije przesłanie "bierz i nie pyerdol", więc się nie zastanawiaj. 

Co więcej - sprawdź, oceń i po wszystkim podziel się wrażeniami, bom ciekaw, które stanowisko będzie Ci bliższe. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie doradźcie. Mam ochotę na jakiegoś Assasins Creeda a ostatniego, w którego grałem była cześć druga (swoją drogą mega mi się podobała) więc mam drobne zaległości. Chętnie obadałbym sobie, któraś z nowszych części a nie bardzo wiem, którą wybrać - ot tak do pogrania bez zbędnego zagłębiania się w całość historii ciągniętej przez te wszystkie odsłony ;)

Opublikowano

Witam. Zastanawiam sie nad kupnem ps4 ale tak naprawde dla jedej gry gran turismo sport. Ma ktos ta gre? Nie moge znalesc jakis nowych recenzji, a slyszalem ze sporo dodali. Jest tryb dla jednego gracza z wyscigami jak to bylo w kazdej poprzedniej czesci?

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, sebishi napisał:

Jest tryb dla jednego gracza z wyscigami jak to bylo w kazdej poprzedniej czesci?

ta czesc jest  nastawiona na rywalizacje online...kariery takiej jak dawniej nie ma (podobne sa licencje) sa wyscigi danej kategorii odpalasz i jedziesz. Zdobywasz waluty za ktore kupujesz samochodziki do grania online. Od premiery dodali sporo samochodow i pare nowych tras. Jak lubisz rywalizacje online to warto. Natomiast jesli chodzi o kariere to na chwile obecna i tak nie masz innej alternatywy na PS ;)

Edytowane przez Szymek