Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

basbot11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Horizon ma najniższy próg wejścia i nie jest przesadnie długi, więc polecałbym na początek. Potem Days Gone, bo dłużej się rozkręca, jest o wiele dłuższy, ale gra jest świetna. DS to symulator chodzenia w fajnym settingu, więc co kto lubi :reggie:

10 minut temu, number_nine napisał:

Zbliża się urlop, więc chętnie nadrobiłbym którąś z większych gier na ps4. Zastanawiam się nad Horizonem, Days Gone i Death Stranding... Ten ostatni najbardziej kusi klimatem, ale chętnie polatałbym też po jakimś ładnym świecie. Najlepiej to ograłbym wszystko, ale kiedy kurła ;( 

Opublikowano

Co osoba to pewnie inna opinia. Osobiście poświęciłbym czas na Days Gone bo zarowno lubie postapo jak i zombiepocalypse, więc klimat idealny dla mnie. Gra jest mroczna, brutalna i z fajną narracją (facjatę i głos daje zawodowy aktor, więc jest bardziej filmowo). 

Horizon - klimat mi średnio leżał, czyli połączenie dzikusów (trochę Far Cry Primal, ale w przyszłości) i robotów. Do tego dramatycznie drętwe dialogi z NPCami, zero wczuwki w "realność" postaci. Bardziej cukierkowy ten świat. Z przeciwnikami trzeba kombinować i niszczyc słabe punkty, nie ma lania na pałę. Walka jest zatem taktyczna i dość świeża.

W obu ofkors marnujesz czas na side questy, zbieractwo, drzewko umiejętności, jazdę po świecie.

Death Stranding w ogóle mi nie podeszło, zmuszałem się przez kilka godzin i odpuściłem bo miałem dość gameplayu polegającego na wiecznym balansowaniu ciałem potykając się o kamyki. Ale tu rzecz gustu, wielu gra zachwycała i szanuję.

Najlepiej odpal każda na 1-2h i zobacz, która Cię chwyci za mosznę.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano
5 godzin temu, kotlet_schabowy napisał:

W sumie mogę w całości podpisać się pod postem Reda. Jakbym miał polecić komuś jedną z tych trzech gierek, żeby sobie pograł w urlop, to byłoby to DG.

+1

Ja tylko dodam, że akurat Days Gone się według mnie dość niemrawo rozkręca i godzina to za mało, żeby się wciągnąć w klimat gry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W moonlightera nie grałem ale słyszałem opinie że dość szybko się nudzi.HLD jest śliczny, ma super klimat i muzyczke, gameplay też fajny, czasem nawet wymagający i w ogóle cool gierka

Opublikowano
12 godzin temu, Figaro napisał:

Hyper Light Drifter czy Moonlighter

Hyper Light Drifter.

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bierz Odyssey, dostało patcha pod PS5 z 60FPS, mam 15h w Valhalli i zaczynając grę czuję się jakbym wrócił z pracy i musiał iść do kolejnej tyle tego jest tam najebane. Jedyne co mnie przy tej grze trzyma to Einar Selvik mruczący w tle.

• Plusik 1
Opublikowano

Origins jest fajnie skondensowane, Odyssey jest bardziej rozwleczona, ale nadrabia fabułą, klimatem i ogólną otoczką. Valhalla jest już zbyt mocno rozciągnięta i trochę nudzi, chyba, że lubisz klimaty wikingów to wtedy możesz się jeszcze bardziej wkręcić. Ogólnie większy przeskok jest między Origins - Odyssey, niż Odyssey-Valhallą. 

• Plusik 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam jestem początkującym posiadaczem PS 4. Mam trochę lat na karku ale chciałbym jeszcze pograć w ciekawą grę dlatego szukam pomocy. Szukam gry przygodowej dla początkującej osoby,nie za trudnej z fajna fabuła. Nie lubię strzelaninek oraz gier wojennych. Proszę o pomoc. 

Opublikowano

Myślę, że wszystkie ekskluzywne gry od Sony będę pasowały. Czyli Uncharted, The Last of Us jest trochę strzelania, ale to są to gry bardziej przygodowe, a nie typowe shootery. Do tego Until Dawn, Detroit Become Human, God of War, Plagues Tales

Opublikowano
47 minut temu, Sedrak napisał:

Myślę, że wszystkie ekskluzywne gry od Sony będę pasowały. Czyli Uncharted, The Last of Us jest trochę strzelania, ale to są to gry bardziej przygodowe, a nie typowe shootery. Do tego Until Dawn, Detroit Become Human, God of War, Plagues Tales

Dziękuję 

Opublikowano

Witam

Nadrabiam powoli wszystkie zaległości z PS3/PS4, teraz kolej na GoW- odświeżyłem sobie dwie pierwsze klasyczne części God of War, kończę za chwilę część II i zastanawiam się czy kolejną wybrać God of War III czy może najpierw God of War: Wstąpienie? Nie wiem, która z nich jest bardziej rozbudowana i przy której będzie więcej zabawy? bo nie grałem wcześniej w nic innego oprócz tych jeszcze z czasów PS2. Jaką kolejność polecacie, czy przy tych częściach bez znaczenia?

P.s. na koniec oczywiście nowa część i w przyszłości Ragnarök, ale najpierw chciałbym skończyć "klasyki"

Opublikowano

Jak kończysz dwójkę to logicznym by było zrobić trójkę, aby zamknąć wątek. Wstąpienie to osobna historia, jak dla mnie zaraz za dwójką jeżeli chodzi o fajność, ale ogólnie sporo osób na nią narzekało.

Opublikowano

Po GoW II polecam odsłony z PSP/Vity, zremasterowane na PS3 (Chains of Olympus i Ghost of Sparta).

Screenshot_20220818-004934_Allegro.thumb.jpg.81522cac9be5d0010d64cbf5d769ada2.jpg

Tylko że wersja pudełkowa chodzi za jakieś kosmiczne pieniądze, więc jak masz opcję to bierz cyfrę.

W każdym razie technicznie to podobny poziom do dwóch pierwszych, a jak zagrasz w ładniejsze GoWIII i Ascension (w tej kolejności, tak jak wychodziły) to później ciężko będzie wrócić, jak najdzie Cię ochota na pełną serię.