Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

basbot11

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, od której części zacząć ogrywać serię Yakuza tak żeby kolejno poznawać historię bądź, od której najlepiej zacząć żeby zobaczyć czy rozgrywka i klimat podejdą ? Nie jestem pewien czy wsiąknę, być może odłożę na półkę pod dwóch godzinach, jednak od dawna coś ciągnie mnie do romansu z ta serią i zwyczajnie nie wiem, z której strony wziąć pierwszy kęs :nyam2:

Opublikowano

Większość powie że od Yakuzy Zero, ale ja napiszę żeby pierw zagrać w Kiwami, bo jest krótsza i ma mniej zawartości, idealna na początek z serią. Zerówka była klepana po piątej części jako prolog do całej serii Kazumy Kiryu, jest w niej wiele nawiązań do wcześniej wydanych odsłon. Polecam zagrać w kolejności w której wychodziły. Jeśli jednak zaczniesz od Zero też źle nie będzie.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.02.2020 o 12:30, Pix napisał:

Ogrywał ktoś Final Fantasy Type-0? To chyba jedyny fajnal, którego nie zaliczyłem i cały czas zastanawiam się czy warto.

Jeden z najlepszych Finali, ma naprawdę dobrą i dojrzałą fabułę i niezły system walki.

Opublikowano
W dniu 4.03.2020 o 20:59, Strife napisał:

Jeden z najlepszych Finali, ma naprawdę dobrą i dojrzałą fabułę i niezły system walki.

O widzisz. A sam się teraz zastanawiam czy brać FFT0 czy np. Talef of Zestiria, Valkyria Chronicles 4 czy może z innej beczki Elex? Poradzicie coś?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SetoPL napisał:

O widzisz. A sam się teraz zastanawiam czy brać FFT0 czy np. Talef of Zestiria, Valkyria Chronicles 4 czy może z innej beczki Elex? Poradzicie coś?

Zestiria to szrot mimo mojego uwielbienia do Talesów, najgorsza część ( z Talesów bierz Berserię świetna odsłona) , Valkyria jest podobna do pierwszej części więc jest miodzio, w Elex'a nie grałem, ale nadal polecam Finala, bo jest po prostu świetny.

Edytowane przez Strife
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Strife napisał:

Zestiria to szrot mimo mojego uwielbienia do Talesów, najgorsza część ( z Talesów bierz Berserię świetna odsłona) , Valkyria jest podobna do pierwszej części więc jest miodzio, w Elex'a nie grałem, ale nadal polecam Finala, bo jest po prostu świetny.

Dzięki za info. Dodałem wszystkie gry to listy gier do ogrania

Edytowane przez SetoPL
Opublikowano

Zero nie jest powiązane z VII tylko Crisis Core, więc w zero możesz grać bez obaw, jak masz PSP to Crisis Core to obowiązek najlepszy tytuł na konsole i świetny prequel FF VII. 

Opublikowano
32 minuty temu, Strife napisał:

Zero nie jest powiązane z VII tylko Crisis Core, więc w zero możesz grać bez obaw, jak masz PSP to Crisis Core to obowiązek najlepszy tytuł na konsole i świetny prequel FF VII. 

Pomyliłem właśnie. Grałem kiedyś na pożyczonym PSP, ale to było dawno temu i tylko pamiętam, że miało to bardzo duży związek z głównym bohaterem. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem dla dziewczyny Crasha nowego by pograć w przyjemną platformówkę... Jak bardzo się myliłem... Teraz co polecacie z tego gatunku, ale nie tak trudnego? Żeby mogła przyjemnie pograć, a nie niszczyć mi pada oraz ewentualnie inne gry, które np. sprwadzą się w co-opie?

Opublikowano
2 minuty temu, Square napisał:

Może coś z serii Lego?

oooooo w ogóle zapomniałem o nich, a powiedz mi, która część warto? Wyszło tego tyle, że szkoda gadać, a wiem, że niektóre z nich są dość średnie.

Opublikowano
10 minut temu, SetoPL napisał:

Kupiłem dla dziewczyny Crasha nowego by pograć w przyjemną platformówkę... Jak bardzo się myliłem... Teraz co polecacie z tego gatunku, ale nie tak trudnego? Żeby mogła przyjemnie pograć, a nie niszczyć mi pada oraz ewentualnie inne gry, które np. sprwadzą się w co-opie?

Spyro jest znacznie łatwiejszy niz Crash. W coopie to może Diablo? Tam można poziom sobie wybrać.

Opublikowano
13 minut temu, SetoPL napisał:

Teraz co polecacie z tego gatunku, ale nie tak trudnego? Żeby mogła przyjemnie pograć, a nie niszczyć mi pada oraz ewentualnie inne gry, które np. sprwadzą się w co-opie?

Niestety jeśli chodzi o te gatunki na ps4, to jest pod tym względem bieda.

Z "platformówek" co mi przychodzi do głowy to Ratchet & Clank (2016), a do coopa/split-screena to przede wszystkim A Way Out oraz może gry z serii PlayLink. 

Opublikowano
36 minut temu, SetoPL napisał:

oooooo w ogóle zapomniałem o nich, a powiedz mi, która część warto? Wyszło tego tyle, że szkoda gadać, a wiem, że niektóre z nich są dość średnie.

lego gry zaczekaj wołam specjalistę wybitnego @Colin przyzywam cię. 

Pan chciałby jakieś dobre lego gierki co polecasz co najlepsze na obecnej generacji