MozayKnows 55 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) @Edit przypadkowo w złym dziale umieściłem, może ktoś przenieść? Wczoraj całkiem przypadkowo dowiedziałem się o Black Desert i się konkretnie podjarałem, twórcy zapowiadają, że będzie to next-genowe MMO z ogromnym światem bez podziału na instancje, zayebistą grafiką, zręcznościowym systemem walki (na wierzchowcach też), budowaniem swoich posiadłości (zamki included) i ofc handlem. Tutaj macie moją krótką amatorską zapowiedź A tutaj link do stronki z róznymi informacjami: http://www.black-desert.com/ Edytowane 30 sierpnia 2013 przez MozayKnows Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Wszystko fajnie tylko z tego co czytałem gra ma wyjść w 2014-2015 roku więc na razie jest to wielka niewiadoma . Cytuj
MozayKnows 55 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 30 sierpnia 2013 2013-2014 w Azji, na Europę/Amerykę wciąż szukają wydawcy. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Eee tam, może tylko lizać buty ArcheAge'owi. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 (edytowane) Gra ma wyjść w przyszłym roku na ps4, trochę się jaram, wreszcie jakieś dobre mmo na konsole. Bo nie ma co się oszukiwać, final fantasy czy elder scrolls to (pipi) dla casuali. http://www.youthhealthmag.com/articles/13608/20150411/black-desert-release-date-us-ps4-gameplay-online.htm https://www.youtube.com/watch?v=yjZbkLqy_P0 Edytowane 22 czerwca 2015 przez Shen 1 Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 To z PS4 to sa plotki, developer luzno rzucil ten temat, bo wciaz sie zastanawiaja. W koreai PC przynosi znacznie wieksze zyski niz PS4 wiec musieli by celowac w NA albo Europe bardziej zeby cos zarobić. Naturalnie fajnie jakby sie pojawilo na wiecej sprzetów i wiecej ludzi moglo w to zagrac. Co sie tyczy porownan do FF XIV, gierka jest spoko, ale nie podoba mi sie fakt ze strasznie tam karaja PVP, a PVE grupowe jest dosc slabe. Licze ze ulegnie to zmianie jeszcze (pvp) bo jak nie to gra sie szybko moze nudzic. A FF XIV to obecnie jedno z najlepszych MMO jakie istnieja, jezeli ktos szuka glownie zabawy na PvE i craftingu. 1 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Pvp nie dawało zadnych korzysci jak gralem w ffxiv, wiec po co pve i farmienie? Dla mnie gra bez celu. Mmo dla mnie to glownie pvp, dlatego dlugo gralem w lineage2. 1 Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Nie kazdy jest taki jak my, sa gracze PVE dla ktorych raidowanie cale dnie i craftowanie itemów to jest wlasnie frajda, a PVP omijaja z daleka. Jezeli ktos ma takie prerefencje to moge smialo powiedziec ze FF XIV na tym poletku jest rownie dobry, a moze nawet i lepszy niz WoW. Jesli chodzi o PVP to black desert byl czyms czego wyczekiwalem z niecierpliwoscia, ale po ostatnich zmianach i coraz surowszych karach za zabijanie w open world, gra sie zaczela skupiac na gvg i arenach bardziej. Ciagle tam zmieniaja cos bo gra nie jest jeszcze skonczona w 100% wiec cicho licze ze sie opamietaja. Lineage 2 bylo najlepszym MMO nastawionym na pvp w jakiego gralem. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Mass pvp to była siła l2, walka o epiki, zamki, fortece. Black desert się nie interesowałem ze 2 lata, ale miały być tam walki frakcji? 1 Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Dla zainteresowanych, ruszyła dzisiaj open beta Black Desert u rusków. Oczywiście jest english patch, ewentualnie łatka polonizująca. Dla zainteresowanych: http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/jak-zagrac-w-black-desert-juz-w-poniedzialek-poradnik-rejestracji-downloadu-spolszczenia-informacje-nt-rosyjskiej-wersji Ja zasysam żeby obczaić czy mi w ogóle pójdzie. Ta gra wygląda pięknie. 1 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 ja bym musial blache zmienic chyba, no i zastanawiam sie ;/ 1 Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Spoko, ja chce obczaić na moim lapku, czarno to widzę ale co mi tam. Już nie raz mnie zaskoczył. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Z tego co widzę po filmikach raczej odpuszczam. Kolejne mmo , które trąci tym zyebanym azjatyckim stylem. Jakieś dzieci w spódniczkach i dużymi cycami , ogony czy inne kupska. Kolejny gniot bez klimatu pokroju TERY Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Jak instaluje tą łatke (BDO English) to gra robi mi tylko black screena + słysze dźwięk przejeżdżania po menusach myszką ale nie da sie nic kliknąć. Najlepsze że nawet jak ją potem usuwam to bezskutecznie. I tak by do tego dojść musiałem dwa razy sciągać 30 giga dupa Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Może ściągnę tą betę,choć szanse,że mi to na wiekowym lapku pójdzie są nikłe XD Z tego co widzę po filmikach raczej odpuszczam. Kolejne mmo , które trąci tym zyebanym azjatyckim stylem. Trudno by gra robiona w Azji miała nie-azjatycki design... Wiadomo, po co mieć wybór,lepiej by było jakby każdy tytuł był tworzony według jednego wzorca designu. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 No właśnie każdy tytuł jest robiony według wzorca tych pedalskich azjatyckich mmo. Małe dziewczynki z wielkimi balonami piszczące przy uderzeniach. Po pierwszych filmach gra wydawała się mieć bardziej zachodni klimat. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Akurat my jesteśmy najmniej ważną grupą odbiorców, więc who cares. Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 (edytowane) Mi pasuje Szybka instalacja + english patch. Zero problemów. Gramy w 1440p Edytowane 13 października 2015 przez Velius 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Dobra okazało się że, gra po tych english patchach się po prostu dłużej ładuje, żadne blackscreeny. Kreator postaci w tej grze to małe mistrzostwo świata XD 1 Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Podoba mi sie wspinanie na dachy budynków i mury jak w Assassins Creed NPC o dziwo wyglądaja naprawde ładnie i maja duzo detali jak na tak wielka gre MMO Ogólnie efekty graficzne robia wrażenie. Mam starsza karte graficzna a spokojnie gram w 1440p w 30 fps nawet jak sie sporo dzieje i duzo ludzi na ekranie, jak zmienie na medium/high to wyciagam 60 fps wiec optymalizacja jest naprawde dobrze zrobiona. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Tak postacie i grafika są imponujące, ilość detali wręcz przytłacza. Mrugający napis dla "zaparkowanych" koni przemocny. Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Świetnie się to prezentuje, a kreator postaci to im wyszedł genialny. Kolejny powód by w końcu kupić nową blachę A jak tam ma się sprawa z system walki i rozwojem postaci? Jest dość rozbudowany czy raczej nie ma co liczyć na szaleństwo pod tym względem? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 (edytowane) Narazie za dużo nie posiedziałem ale animacja i ogólnie walka i uniki wyglądają bardzo dobrze. Masz dwa przyciski na myszce od róznych ataków, do tego co najmniej 3 na klawiaturze. Do tego dochodzą różne kombinacje w połączeniu z kierunkami. Jest drzewko ze skillami i na daną umiejętność wydajemy specjalną ilość punktów. Ogólnie ciacha sie aż miło - Jest nawet suwak w opcjach od zmniejszenia ilości "efektów" żeby nie dostać oczopląsów. Pograłem jeszcze chwilke na padzie i takie sterowanie też sie tu sprawdza, tylko trzeba troche posiedzieć by rozkminić co sie czym robi. Brakuje mi tu jednak autolocka, albo moze nie wiem jak sie go robi, nie mam pojęcia Edytowane 14 października 2015 przez Dr.Czekolada Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Świetnie się to prezentuje, a kreator postaci to im wyszedł genialny. Kolejny powód by w końcu kupić nową blachę A jak tam ma się sprawa z system walki i rozwojem postaci? Jest dość rozbudowany czy raczej nie ma co liczyć na szaleństwo pod tym względem? Fajny system walki. Nie mozna np biec w prawo i strzelac jednoczesnie z łuku, a postac w momencie zatrzymania hamuje nogami co trwa 0.2 sekundy zanim moze wystrzelic i wyglada to bardzo realistycznie. Narazie za dużo nie posiedziałem ale animacja i ogólnie walka i uniki wyglądają bardzo dobrze. Masz dwa przyciski na myszce od róznych ataków, do tego co najmniej 3 na klawiaturze. Do tego dochodzą różne kombinacje w połączeniu z kierunkami. Jest drzewko ze skillami i na daną umiejętność wydajemy specjalną ilość punktów. Ogólnie ciacha sie aż miło - Jest nawet suwak w opcjach od zmniejszenia ilości "efektów" żeby nie dostać oczopląsów. Pograłem jeszcze chwilke na padzie i takie sterowanie też sie tu sprawdza, tylko trzeba troche posiedzieć by rozkminić co sie czym robi. Brakuje mi tu jednak autolocka, albo moze nie wiem jak sie go robi, nie mam pojęcia Podobno mozna jakos wlaczyc, ale nie jest rekomendowane. Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Dzieki za info panowie. Dobrze,że walka nie jest prostacka i daje fun. Ostatnią gierką online w stylu mmo w jakiej fajnie mi się ciachało wrogów był Vindictus i jak dla mnie to wyznacznik tego typu nawalania. Może jak znajdę przez tydzień czas to ściągnę tą betę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi