Skocz do zawartości

EUROBASKET 2013

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niszczą nas obroną, zero czystych pozycji, zero możliwości driveów czy dograń pod kosz, Gobert pozamykał pomalowane, nawet boją się tam nasi piłkę z rąk wypuszczać.

Opublikowano

Kurde, trochę blamaż, będzie pożywka dla januszy koszykówki. Jeszcze może uda się cos ugrać w meczu o brąz po wyciągnięciu wniosków z porażki z francuzami.

Opublikowano

Szkoda, ale jedziemy dalej! Niestety Francja to był, według mojej oceny i chyba nie tylko mojej, najgorszy możliwy rywal dla nas spośród tych, którzy zostali w turnieju. W drugim półfinale trzymam kciuki za Niemców, bo myślę, że o brąz, jeśli chcemy choć trochę pomyśleć o medalu, łatwiej nam będzie powalczyć z Hiszpanią. Ci bowiem chyba mają najsłabszy skład od lat według mnie, ale nadal bardzo dobry zespół. Mega życzę naszym, aby zapisali się w historii, choć już to zrobili, zdobytym medalem. Aż sam nie wierzę w to, co piszę :) Walczymy o medal! Oby były emocje! 

Opublikowano

Oglądam drugi półfinał no i Polacy po dzisiejszym meczu wydają się być ze dwie ligi niżej. Francja i Hiszpania wyglądają jakby oszczędzali się cały turniej i odpalili w półfinale. Niemcy też w opór mocne, Schroder penetrator masakryczny, wszędzie się wciśnie. Jak chcemy walczyć o brąz to musimy znowu zagrać mecz życia jak ze Słowenią, bo skończymy jak z Francją.

Opublikowano
2 godziny temu, [InSaNe] napisał:

Swoją drogą, te francuskie goryle to jest jakiś kosmos. Oni w tym Eurobaskecie też tak dobrze grali?

Typy naszych nakrywają czapką nawet przy zwykłych rzutach z półdystansu. A trójki sypią jak z rękawa. 

Francuskie „goryle” v-ce mistrzowie olimpijscy to obecnie:

„4 kolesi z NBA. 2 z Realu, a było 3, bo Heurtel opuścił Królewskich końcem czerwca tego roku. Poza tym Anadolu Efes (mistrz Euroligi), Olympiakos (4 miejsce Euroligi) czy Monaco (Euroliga)"

Dla porównania w Polsce nawet nikt obecnie nie gra w Eurolidze, nie mówiąc już o NBA.

Opublikowano
14 minut temu, [InSaNe] napisał:

Noo warunki fizyczne i umiejętności to mają. Mogliby wygrać z USA w tej formie. 

Myślę jednak, że nie :) 

Opublikowano

Wygrać z USA? Ujmijmy to tak. Krajem, z którego gracze zdobyli łącznie najwięcej punktów na tych Mistrzostwach Europy, jest USA. (I gdyby nie mecz o trzecie miejsce, to na pewno by się tak skończyło, a tak to... nie umiem policzyć, może Niemcy wyprzedzą USA o włos).

Pewnie LeBron ma szczęście, że AJ Slaughter wybrał Polskę.

W sumie Francja to wyjątek na tych mistrzostwach, ale oni też mają zamiar dodać Joel Embiida, który nie pochodzi życiowo z USA, ale koszykarsko przecież owszem, koleś gra w koszykówkę 13 lat z czego 12 w USA.

Opublikowano

Ajj już chyba kicha dzisiaj będzie. Potrzebny jest fest zryw.

29 minut temu, [InSaNe] napisał:

Rzuty osobiste polskich zawodników to jest jakaś porażka <stonoga mode>

No słabo to wygląda. Kolejny mecz dużo darmowych punktów tracimy.

Opublikowano

Niemcy zrezygnowani i zawiedzeni tym, że nie grają w finale u siebie, a u nas już zmęczenie zmieszane z nerwówką, bo jednak medal się waży.

Ja pizgam, jeszcze jest szansa.