ShtaS 174 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Jestem dopiero po dwóch odcinkach, przeszło mi przez glówę, że serial prosi się, żeby wpleść w historię motywy mitologii Cthullu. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 To dobrze Ci przeszlo przez glowe Jest kilka mniejszych lub większych odniesień do Cthulu. Pogoogluj lub poczytaj choćby to: http://io9.com/the-one-literary-reference-you-must-know-to-appreciate-1523076497 2 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Filler, ale po ostatnim odcinku spodziewałem się takiego uspokojenia atmosfery. Filler? Powiedziałbym, że trochę naciągasz znaczenie tego określenia, ale ja w ogóle nie uświadczyłem w tym serialu scen, które nie miałyby znaczenia czy sensu. "Filler" występował nagminnie w takim Breaking Bad, 95% odcinków The Walking Dead to filler, w Boardwalk Empire, czy nawet GoT też się zdarzają zapchajdziury, ale tutaj każdą scenę wciągam jak Tony Montana kokainę. Trudno mi tu nawet wyróżnić lepsze odcinki i to pomimo tego, że jeden z nich zawierał kilkuminutową scenę roz(pipi)u na murzyńskim osiedlu nakręconą w jednym ujęciu. Jeśli te dwa ostatnie odcinki będą równie dobre i zapewnią satysfakcjonujące zakończenie, to śmiało uznam TD za serial doskonały w swoim gatunku. 3 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 95% The Walking Dead fillery - your ass. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Filler, ale po ostatnim odcinku spodziewałem się takiego uspokojenia atmosfery. Filler? Powiedziałbym, że trochę naciągasz znaczenie tego określenia, ale ja w ogóle nie uświadczyłem w tym serialu scen, które nie miałyby znaczenia czy sensu. "Filler" występował nagminnie w takim Breaking Bad, 95% odcinków The Walking Dead to filler, w Boardwalk Empire, czy nawet GoT też się zdarzają zapchajdziury, ale tutaj każdą scenę wciągam jak Tony Montana kokainę. Trudno mi tu nawet wyróżnić lepsze odcinki i to pomimo tego, że jeden z nich zawierał kilkuminutową scenę roz(pipi)u na murzyńskim osiedlu nakręconą w jednym ujęciu. Jeśli te dwa ostatnie odcinki będą równie dobre i zapewnią satysfakcjonujące zakończenie, to śmiało uznam TD za serial doskonały w swoim gatunku. zgadzam się, naciągnąłem bo odcinek był w dalszym ciągu ważny fabularnie dla całości i co najważniejsze był dobry. jednak przyznasz, że poprzednie odcinki mocniej pchały fabułę do przodu, poza tym ten był bardziej 'stonowany', nie wywołał też u mnie takich emocji jak wszystkie poprzednie. jak jednak napisałem spodziewałem się tego bo to zapewne chwilowe uspokojenie przed dwoma ostatnimi odcinkami na pełnej (pipi)ie. serial genialny i filler w tym serialu > najlepszy odcinek walking dead, z którego zrobiło się drugie lost. btw w boardwalku fillery też były dobrymi odcinkami 1 Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 (edytowane) MY DICK HAS BEEN SATISFIED. Kolejny świetny odcinek ( I kolejna świetna dupka ) choć nieco bardziej stonowany od dwóch poprzednich. I dobrze, bo następne dwa zgwałcą banie równo, czekam. Edytowane 26 lutego 2014 przez XM. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 To dobrze Ci przeszlo przez glowe Jest kilka mniejszych lub większych odniesień do Cthulu. Pogoogluj lub poczytaj choćby to: http://io9.com/the-one-literary-reference-you-must-know-to-appreciate-1523076497 wiesz kiedy "Król w Żółci" trafi na polski rynek wydawniczy? Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 (edytowane) @up "Gdzieś w 2014". Znalazlem tylko info, że "zbiór Chambersa wyczekiwany jest przez czytelników już od dawna i można się tylko zastanawiać, czy będzie to przekład autorskiego zbioru o tym tytule, czy wybór opowieści niesamowitych także z innych tomów (The King in Yellow zawiera prócz opowieści niesamowitych także opowiadania pozbawione elementów grozy)". A poza tym książka dostępna jest w calości po angielsku np. tu - http://www.gutenberg.org/ebooks/8492 A tutaj jeszcze odniesienia do "Króla w Żólci" - http://pokazywarka.pl/d7jipi/ (ten sam artykul wklejalem już w j. angielskim powyżej) Edytowane 27 lutego 2014 przez Mathiu Cytuj
Gość Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 Nikt nie zauważył, że w ostatnim epie padł najbardziej romantyczny tekst jaki kobieta może powiedzieć mężczyźnie. Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 mówisz o propozycji złożonej Marty'emu? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 Nikt nie zauważył, że w ostatnim epie padł najbardziej romantyczny tekst jaki kobieta może powiedzieć mężczyźnie. mi troszke stanal wtedy Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 No, trudno żeby nie stawał Cytuj
Gość Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 No i teraz sobie wyobrażamy jak nam to mówi. Kochacie ją już tak jak ja? A przecież prawie w ogóle jej nie znam... Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 Cycki 7-/10 więc nadal Daddario no. 1. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 Ta laska jeszcze w Banshee robi fikoły. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 28 lutego 2014 Opublikowano 28 lutego 2014 Jest przewidziane wiecej sezonów czy tylko ten? Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 28 lutego 2014 Opublikowano 28 lutego 2014 (edytowane) W drugim odcinku będą jedne z moich ulubionych cycków z hollywood. Czy jeszcze w jakims odcinku Daddario pokazywala cycki? Bo nie wiem czy sciagac. Edytowane 28 lutego 2014 przez Guernica Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 28 lutego 2014 Opublikowano 28 lutego 2014 (edytowane) Jest przewidziane wiecej sezonów czy tylko ten? True Detective dostał już drugi a planach jest więcej sezonów i każdy będzie osobną sprawą. Czyli antologia, podobnie jak np American Horror Story. Czytałem ostatnio wypowiedź Nica Pizzolato, który chce, żeby w drugim sezonie główne role dwóch detektywów grały kobiety. Guernica - już nie pokazała nic. Edytowane 28 lutego 2014 przez Masorz Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 28 lutego 2014 Opublikowano 28 lutego 2014 Szkoda. To poczekam az bedzie caly sezon i wtedy sobie zrobie maraton. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 W zajawce 7 odc, Cohle mówi coś w stylu Nie zamknęliśmy sprawy w kontekście złapania Króla w Żółci. natomiast w trzecim odcinku, Cohle z 2012 roku, podczas przesłuchania mówi Wszyscy wpadamy w coś, co nazywam "życiową pułapką". Głęboko zakorzenioną pewność, że sprawy przyjmą inny obrót. Przeprowadzisz się do innego miasta, poznasz nowych przyjaciół, zakochasz się, będziesz czuł spełnienie. Je.bane spełnienie i dopełnienie, czymkolwiek te (pipi)iszcze .... (pipi)ane puste słoiki czekające, aż wypełni je (pipi). Spełnienie to mit, a dopełnienie ... Nie, nie, nie. Nic się nigdy nie kończy Nie chcę za bardzo wchodzić w głębszą interpretację, symbolikę i odniesienia do innych teorii, natomiast jestem pewien, że po 8 odcinkach nie dostaniemy odpowiedzi na wszystkie pytania, scenarzyści nie rozwieją naszych wątpliwości, nie doczekamy się spełnienia i dopełnienia, a historia dwójki bohaterów będzie dalej żywa na forach i w dyskusjach. Jak w Sopranos. tak sobie z nudów umilam oczekiwanie na kolejny odcinek, czytając teorię i oglądając stare odcinki. Trochę żałuję, że nie odkryłem serialu dwa tygodnie później. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 (edytowane) Po odcinku nr 7 obawiam się,że trochę za dużo rzeczy trzeba będzie upchnąć w finale.Sądząc po VHS,który zdobył Cole sprawcami jest sekciarska rodzinka Tutlle,której członkiem najprawdopodobniej jest powracający grubasek na kosiarce i kto wie jeszcze skoro staruszek był wedle czarnej babci niezłym (pipi)akom i nie każdy dzieciak był oficjalnie uznany jako Tutlle.Pozostaje jeszcze typek z bliznami i informację,które detektywom przekaże zapewne Steve po spotkaniu z akumulatorem. Trochę za dużo tego żeby ładnie poskładać wszystko w okrągłą godzinę,ale szczerze wierzę,że twórcy nie spartolą tego jakże genialnego serialu Edytowane 3 marca 2014 przez Soban Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 nie moge sie doczekac az wyjdzie na bluryju i sobie zrobie 8 godzinny maratonik 2 Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 Jest przewidziane wiecej sezonów czy tylko ten? Tak ale podobno juz w gorszej obsadzie m.in brak McConaughey'a 1 Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 Chcialem przeprosic za wszystko co o tym serialu powiedzialem zlego. W nowym odcinku atmosfera jest juz tak gesta i sprawa nabiera takiego tempa, ze modlilem sie zeby epizod sie nie konczyl. Faktycznie troche duzo zostawili sobie na finalowy ep ale mysla ze dadza rade. Z reszta ostatni odcinek moze trwac kolo 1:10h takze ~15min dluzej niz pozostale. Szkoda tylko ze przez tyle czasu trwaly te przesluchania Mefiu i Woodego. Gdyby wyszli z nich odcinek wczesniej wszystko ladnie by sie zgralo, byloby wiecej czasu na dokonczenie sprawy na wlasna reke, a i tak wyszlo by na pelnej (pipi)ie. Czekam za malym w rece na final i jestem pewny ze bedzie gruby rozpjerdol. JARANKO MEGA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi