Skocz do zawartości

True Detective - 2014 - HBO

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugi trailer bardzo dobry, lepszy od pierwszego. Dobra muzyka, podoba mi się też Rachel McAdams w zwyczajnym wydaniu. Postać Farrella wydaje się być tajemnicza. Najmocniej liczę na grubą intrygę z bardziej satysfakcjonującym finałem niż w 1 sezonie. Generalnie to trzeba trzymać kciuki za ten serial, bo na rynku kryminałów nic nie może się równać potencjałem jaki drzemie w tej marce. Tym bardziej, że zmęczenie materiału nie grozi TD, bo jak wiadomo każdy sezon = nowa historia i nowa nadzieja na mocarny kryminał.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 560
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Najmocniej liczę na grubą intrygę z bardziej satysfakcjonującym finałem niż w 1 sezonie. Generalnie to trzeba trzymać kciuki za ten serial, bo na rynku kryminałów nic nie może się równać potencjałem jaki drzemie w tej marce. Tym bardziej, że zmęczenie materiału nie grozi TD, bo jak wiadomo każdy sezon = nowa historia i nowa nadzieja na mocarny kryminał.

Pierwsze recenzje nie napawają optymizmem. Na metacritic drugi sezon może się poszczycić średnią na poziomie 63.

Opublikowano (edytowane)

istotnie- zaprogramowane, dzieki za cynk. Wychodzi na to, ze polska premiera razem z hamburgerowa jest- spoko, szacun dla HBO ze nie traktuja nas jak trzeciego swiata jakiegos.

Edytowane przez tommi
Opublikowano

Od samego intra (z genialnym utworem trzeba dodać) mnie pochłonęło i choć raczej pierwszego sezonu nie przebije, tak myślę, że będzie syto. 

Oprócz babsztyla, który mnie wkur.wia już, no cóż.

Opublikowano

będzie to inny sezon zupełnie, ale już pierwszy odcinek jest lepszy niż wszyscy myśleli patrząc np na metacritic. jak oglądałem to odrazu przypomniał mi się Mulholland Drive od Lyncha, co jest chyba dobrym sygnałem :)

Opublikowano

Wydaje mi się że niskie oceny są spowodowane tym że sezon nr 2 nie jest sezonem nr 1 i tyle. Po pierwszym odcinku wiem że będę oglądał co tydzień ! Same postacie jakieś takie surowsze i wyraziste, a historia dużo nie zdradza jak na razie. 

Opublikowano (edytowane)

Pierwszy odcinek nastawił mnie bardzo pozytywnie, mimo sceptycznego podejscia przed obejrzeniem. Muza i zdjęcia świetne, postaci odpowiednio popie.rdolone, a farel mimo obaw bardzo spoko. No i dupeczki dobre.

Edytowane przez 44bronx
Opublikowano

jak dla mnie rowniez pierwszy odcinek ok. Kalifornia odpowiednio pokazana tez ma swoj klimat, dodatkowo konkretnie podbijany przez muze. W Colina od poczatku wierzylem (jakos goscia lubie, chyba od czasu Miami Vice), wieksze obawy mialem co do Vince'a, ale poki co tez jakos daje rade (zreszta po metamorfozie Mafiu trudno go skreslac z gory). Laski git (dziewczyna goscia z drogowki zarzadzila konkretnie, do tego towarzyszka burmistrza oraz ta co zaszalala kabrioletem na autostradzie tez spoko, plus Rachel, ktora zdecydowanie ma cos w sobie)- milo popatrzec.

Jedyne moje zastrzezenie, to bardzo duzo watkow naraz- z czasem moze byc troche ciezko to ogarnac, a nie chce mi sie po kilka razy ogladac rozkminiajac po kawalku (ale tez jesli sie ladnie posplata wszystko na koniec w jedna calosc, to i efekt moze byc tym lepszy).

Podsumowujac, jedynke oczywiscie ciezko bedzie przebic, ale jest dobrze- czekam z niecierpliwoscia na kolejne odcinki.

Opublikowano (edytowane)

Od samego intra (z genialnym utworem trzeba dodać) mnie pochłonęło i choć raczej pierwszego sezonu nie przebije, tak myślę, że będzie syto.

Oprócz babsztyla, który mnie wkur.wia już, no cóż.

ale rozi Pie.rdolisz, Rachel jedna z lepszych du.peczek. bardzo mi się podobało jak wypasała krowy z Benem affleckiem w ostatnim filmie terrence'a malicka. sam odcinek super, a Colin pomimo obaw niektórych dał radę. ten gnojek asspen to ma pewnie psyche zrytą do końca życia :obama:. Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

No wpieniają mnie serialowe małpy, nic nie poradzę :( Może jeszcze zmienię podejście, zobaczymy.

Postać Woodrugha rozgurwi.

Opublikowano

W scenie gdzie pand drogówka rozmawia o urlopie ze swoim zwierzchnikiem pada parę tekstów o Black Mountain. Ktoś się orientuje czy dotyczy to się realnego zdarzenia czy raczej jest to wymysł filmu?

Opublikowano

ale to będzie mocny sezon coś czuje. podejrzewam, że będą zagłębiać się w mroczne zakątki ludzkiego psyche bo seksualność i jej "zaburzenia" no i kto wie może z nienacka żeby było połączenie z pierwszym sezonem jakiś devil worship połączony z orgiami niczym w "oczach szeroko zamkniętych". no mega potencjał ma ten sezon.