Skocz do zawartości

True Detective - 2014 - HBO

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

• Odpowiedzi 560
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)
  Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez sprite
Opublikowano (edytowane)
  Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez Bartolinsky
Opublikowano (edytowane)

No i finał średnio dostarczył. Mogło być dużo lepiej, ale ogólnie za cały sezon daje 9/10

Pokaż ukrytą zawartość

:fsg: :fsg: 

Edytowane przez sprite
  • Lubię! 1
Opublikowano

Udało się w końcu zmęczyć ten słabiutki finał.

Pokaż ukrytą zawartość

. Trochę mam problem z oceną za ten sezon. Początek bardzo fajny, później średnio i im bliżej końca tym coraz gorzej. Naciągane 5-/10.

Pierwszy sezon to tylko 9/10 za średnią końcówkę. 

Drugi sezon to powiedzmy 4/10, bo jednak było te kilka fajnych scen, i końcówka mimo kilku głupotek nawet fajna. 

Bardzo nierówny serial.

Opublikowano (edytowane)

To był słabszy finał jak już się ochłonie, dużo tropów i wątków do niczego w ogóle nie prowadziło.

Wszystko zakończyło się bardzo prosto. Taki sobie ten finał.

Cały sezon +8/10 za klimat, poziom aktorstwa i otoczke hbo!

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

Ja się mega zawiodłem 3 sezonem. Intryga jest serio żadna, a od połowy zaczyna się tak niemiłosiernie wlec, że głowa mała. Tak, dziadek zapomina, tak dziadek ma przeżycia, czarny dziadek płacze i kłóci się żoną, no (pipi)a, jak będę chciał pooglądać emocje i intrygi rodzinne to włączę sobie po raz kolejny Pozostawionych, gdzie wszystko stoi o 10 poziomów wyżej. To miał być trzymający za jaja thriller - gdzie ta tajemnica, wielce zapowiadany okultyzm (recenzenci oczywiście przekupieni i srali się po 6 odcinkach)? Finał to żart, naprawdę, choć ostatnia scena

Pokaż ukrytą zawartość

na plus. 

Przy takim Mindhunter to nawet nie stało, tym bardziej przy kultowym sezonie pierwszym. Niech sobie już dadzą spokój z tą serią. 6-/10

• Plusik 2
Opublikowano

Ja dopiero po 5 odcinkach i mimo, że ogląda się to bardzo dobrze, to fabuła wlecze się niemiłosiernie przez większość czasu. 

Nie jestem pewien czy rzeczy przedstawione w

Pokaż ukrytą zawartość

któremu się przecież nieźle styki przepaliły w mózgownicy.

Oby się tylko nie okazało, że to drugie :pawel:

Opublikowano

Finał to już konstrukcyjnie o filmy vegety zahaczył. Przecież te przeskoki czasowe były tak przypadkowe i nie prowadzące do niczego, że dowolne wymieszanie kolejności nic by nie zmieniło. Rozwiązanie całej intrygi to nawet szkoda pisać. Niesmak i sporo straconego czasu.

Opublikowano

Co Ty gadasz.

Mnie tam rozwaliło jak w 2015 roku mówią do siebie po 5 razy 'no wiesz co zrobiliśmy' XD

Lub w 1990

Pokaż ukrytą zawartość

:pawel:

Opublikowano

Najzabawniejsze jest to, że od momentu znalezienia ciała Willa do

Pokaż ukrytą zawartość

żadna scena i żaden wątek tak naprawdę nie mają większego znaczenia. Gigantyczne zapchajdziury i wątpliwej jakości ozdobniki, które są bo są. Scenarzysta pewnie by się bronił, że celowo mylił tropy, ale najbardziej to pomylił koncepcję fabuły rozpisanej na 8 odcinków z taką na 8 sezonów i chyba sam do końca nie wiedział dokąd zmierza. Próbował złapać miliard srok za ogon, a one wszystkie się na niego zesrały. 

• Plusik 2
Opublikowano

Koniec. Świetny sezon, bogate postacie, mocne dialogi, ładne scenerie i K L I M A T. Bardzo dobrze się to oglądało. Roland trochę taki nieoszlifowany diament,

Pokaż ukrytą zawartość

ale te wymiany zdań z Haysem :fsg:

Po scenie z

Pokaż ukrytą zawartość

Teraz poleci 3 sezon Fargo.

• beka z typa 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obejrzałem, świetny sezon, ze znakomitym zakończeniem. Oczywiście nadal numer jeden duet Rust i Marty, wprawdzie tam było słabiutkie zakończenie, ale cała reszta to była perfekcja. Trzeci sezon całościowo nieco odstawał, ale zakończenie bardzo mi się podobało, nie rozumiem waszych narzekań. Dobre dialogi, świetny klimat, fabularnie również bez większych zastrzeżeń. Niemal do siódmego odcinka nie wiadomo jak to się skończy, wiele wątków, wielu podejrzanych, a na końcu zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jedynie rozczarowanie, to fakt, że przez 90% czasu jesteśmy nastawieni na

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
  W dniu 25.05.2019 o 11:13, YETI napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez YETI