knotek 211 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 No i koniecznie powrót do formy jaką prezentował pierwszy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 To pewnie ze 2 lata czekanka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Jaranko jest, lubie zimowe klimaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Wyczuwam strong female vibes Poczekam na opinie. Sezon 3 udawał coś dobrego, a skończyło się na kapiszonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 5 godzin temu, Sep napisał: Jaranko jest, lubie zimowe klimaty. Three Pines oglądałeś? nic wybitnego ale całkiem przyjemnie się oglądało, Alfred Molina też dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 14 godzin temu, Colin napisał: Three Pines oglądałeś? nic wybitnego ale całkiem przyjemnie się oglądało, Alfred Molina też dał radę. Jeszcze nie widziałem, ale jest na liście do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Tylko ostrzegam, że serial skasowali po pierwszym sezonie a kończy się ponoć chamskim cliffhangerem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 W dniu 13.04.2023 o 19:24, Masorz napisał: Tylko ostrzegam, że serial skasowali po pierwszym sezonie a kończy się ponoć chamskim cliffhangerem. skasowali? tego nie wiedziałem szkoda bo chętnie bym obejrzał kolejny sezon. co do końcówki Spoiler niby cliffhanger bo oberwał kulkę i ojezu czy przeżyje ale dostał w obojczyk więc co najwyżej będzie bolało przy podcieraniu ok, koniec offtopu, pozostaje czekać i zobaczyć co Jodie ma nadal do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 z fejsa serwisu - Premiera serialu Detektyw z Jodie Foster i Kali Reis w rolach głównych 15 stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Ciekawa teoria, jakoby najnowszy sezon był w pewien sposób powiązany z pierwszym. https://naekranie.pl/aktualnosci/detektyw-kraina-nocy-travis-kim-jest-1-sezon-rust-cohle-1705393863 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego O, teraz zauważyłem, że Detektyw ma osobny wątek, a cała dyskusja o czwartym sezonie, choć zaczynała się tutaj, to przeniosła się do zbiorczego tematu HBO. Będzie można przy premierze kolejnego sezonu odnieść wrażenie, że czwarty przeszedł bez echa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Niby tak, ale ponoć miał jakąś rekordową oglądalność, 12 milionów widzów na odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 5 sezon potwierdzony, niestety znowu pisany przez to beztalencie od Night Country. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego No w sumie nic dziwnego, bo jakimś cudem to wykręcało lepszą oglądalność niż Sukcesja czy Biały Lotos. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego gorzej jak zrobią spin offa ze sprzątaczkami. True Cleaners Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Dla mnie sezon OK, lubię takie klimaty ale finał jak z netflixa Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Jak messer - sezon bardzo dobry tylko to zakończenie Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Obejrzane. Uwielbiam tego typu "mroźne" klimaty, serial na papierze wydawał się być samograjem: Alaska, noc polarna, stacja badawcza, kopalnia- trucicielka, postacie z całkiem nieźle nakreśloną historią. Idealny pakiet startowy dla co najmniej dobrego, klimatycznego serialu kryminalnego. Nie da się zepsuć? Lewactwo: potrzymaj mi piwo Oglądając to, ma się wrażenie, że dla twórców najważniejsze jest nie to, żeby scenariusz był spójny, wiarygodny itd, tylko żeby zawierał odpowiednią ilość "nowoczesnych" elementów. Strong female - są (w tym jedna bi murzynka, więc potrójnie punktowana), blm - jest (teksty navarro odnośnie zamordowanej - "gdyby była biała to blabla"), LGBT - jest itd. W sumie to wszystko jest dość naturalnie wplecione i nie jest bardzo nachalne, więc najwyraźniej twórcy bali się, że to za mało i na koniec mamy ostre pierdolnięcie. Mam wrażenie, że cała para poszła w słynne Spoiler Cleaning commando ,i potem gdy nagle się zorientowano, że wypadało by jeszcze domknąć jakoś wątek kopalnia - stacja badawcza, więc wygląda że ktoś rzucił na szybko, że Spoiler niech zanieczyszczenia z kopalni rozpuszczają wieczną zmarzlinę, w której naukowcy szukają czegoś co zbawi świat. Serio? Nawet nie podjęto wysiłku, by obudować to jakimś pseudonaukowym wyjaśnieniem, pada parę zdań na krzyż i chuj. Ogólnie serial nie jest zły, nawet biorąc pod uwagę debilne zakończenie, to jest to takie 7/10. Ale potencjał był spory, i mogło być jeszcze lepiej, gdyby twórcy skupili się na tym na czym przede wszystkim powinni. Bo nawet przymykając oko na wiadomoco na końcu, to i tak scenariusz wciąż ma mnóstwo dziur, niedopowiedzeń i niewyjaśnionych wątków, które są wrzucane na szybko, i równie szybko odpuszczane. Szkoda Edytowane 25 Lutego przez snejk04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Dla mnie to 3/10 - tak do ostatniego odcinka była szansa na coś więcej, choć serial głównie jechał na dobrej roli Foster i scenerii. Ostatecznie zakończenie totalnie rozczarowujące i zwyczajnie głupie: Spoiler skąd pani sprzątaczka miała wiedzieć, jakim dokładnie narzędziem zabito Annie. Natężenie wątków, żeby zdobyć punkty nowoczesności dosyć zabawne, natomiast usilne nawiązania do pierwszego sezonu mocno żenujące - w zasadzie to tym bardziej naprowadzają ten parujący kloc w postaci "Night County" na porównania z doskonałym pierwszym sezonem. Dokładanie wątku, nazwijmy, że okultystycznego i jego realizacja pokazały, że pani Lopez za bardzo nie czaiła, o co z nimi w historii Rusta i Marty'ego chodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Zmęczyłem wreszcie ten 4 sezon. Powstał on chyba według maksymy "dawaj więcej woke gówna, widz wytrzyma". Serial jest wypchany tyloma wątkami które nic nie wnoszą, że gdyby ich nie było dałoby się to zmieścić w 3 odcinkach. W nosie mam siostrę Navarro, córkę Danvers którą wrzucono tylko dla poprawności politycznej bo jak ładnie przetłumaczył polski lektor Spoiler rucha 16latke ,czy też pizdowatego policjanta który się nabiera na żonę z rosji czy skąd ona tam była. Chciałem sobie obejrzeć ciekawą historię toczącą się podczas nocy polarnej z ciekawą zagadką zbrodni i w klimacie horroru (skojarzenia z The Thing). No i trochę tak było w 1, 2 i połowie 6 odcinka. Ale reszta to mało ciekawe wątki i oglądanie ciągle skrzywionego ryja Navarro. Wogóle ta postać to osobny temat. Oglądałem już sporo filmów i seriali gdzieś ktoś mnie irytował, ale ta to chyba pobiła wszystkich. Silna, niezależna kobieta z jednym wyrazem twarzy, która gardzi wszystkimi, a szczególnie białymi. Piękny obrazek współczesnej amerykańskiej rasistki. No i zakończenie i wyjaśnienie zagadki . Tego nie ma nawet co komentować. Pani Issa Lopez która odpowiada ze scenariusz i reżyserie to powinna co najwyżej pisać scenariusze na przedstawienia w świetlicy wiejskiej, bo to jest jej poziom. I strach pomyśleć że będzie też odpowiadała za następny sezon, no ale może widzowie nauczeni tym co było w Krainie Nocy nie wyśrubują już takiej oglądalności i ktoś w HBO przejrzy na oczy. Podsumowując: fajna miejscówka, fajny klimat, intrygujący 1 odcinek, ale wypchane to wszystko za duża ilością nic nie wnoszących (a czasem idiotycznych) wątków które ciągną ten sezon w dół. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Przysiadłem do TD, ze względu na pierwszy sezon (ile to już lat?), no i Jodie Foster. Drugi odcinek. Pierwsze ujęcie. Zbliżenie na gumowate truchła i wytatuowanego na czole ślimaka. Ślimaka. I Jodie próbuje zachować powagę wbijając wzrok w ten szlaczek na czole. No nic, czekam na następny sezon. Kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) Żona ostatnio nadrabiała sezon 2, ja oglądałem po raz drugi po kilku latach, i z perspektywy czasu nie jest aż tak źle. Nie trzyma oczywiście poziomu S1, ale to jest ciągle solidny serial kryminalny, o poziom wyżej od lewackich debilizmów S4. Co oni zrobili z tą marką, aż szkoda patrzeć:/ szkoda, naprawdę szkoda Edytowane 27 Maja przez snejk04 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Jestem w połowie trzeciego odcinka pierwszego sezonu i nie wiem czy dam rade dalej. Dawno takiego usypiaczam nie oglądałem. Może to był błąd zaczynać nowy serial zaraz po genialnej Rodzinie Soprano. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi