LeifErikson 1 108 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 2 godziny temu, Shen napisał(a): Jestem w połowie trzeciego odcinka pierwszego sezonu i nie wiem czy dam rade dalej. Dawno takiego usypiaczam nie oglądałem. Może to był błąd zaczynać nowy serial zaraz po genialnej Rodzinie Soprano. Ha, troche Cie rozumiem. Tez mnie nie porwał pierwszy sezon, zwłaszcza biorąc pod uwagę wspaniałe opinie o nim, przejawiające sie choćby w reakcjach na posta. Obejrzałem w całości i nie żałuję, ale tego powszechnego uwielbienia nie podzielam. Serial ma mega wolne tempo (a trzeci sezon jest jeszcze wolniejszy, to jest juz kompletna masakra dla koneserow niekonczacych sie dialogów) i to może odrzucić, jeśli nie złapie się wczuwki w te ich ciągle pogadanki. A sama fabuła? Solidny kryminał jakich obecnie wiele. Cytuj
l33t 128 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 56 minut temu, LeifErikson napisał(a): Ha, troche Cie rozumiem. Tez mnie nie porwał pierwszy sezon, zwłaszcza biorąc pod uwagę wspaniałe opinie o nim, przejawiające sie choćby w reakcjach na posta. Obejrzałem w całości i nie żałuję, ale tego powszechnego uwielbienia nie podzielam. Serial ma mega wolne tempo (a trzeci sezon jest jeszcze wolniejszy, to jest juz kompletna masakra dla koneserow niekonczacych sie dialogów) i to może odrzucić, jeśli nie złapie się wczuwki w te ich ciągle pogadanki. A sama fabuła? Solidny kryminał jakich obecnie wiele. Ja w ogóle miałem wyjątkowo dziwne doświadczenie z tym serialem. Gdy oglądałem lata temu Sezon 1 po raz pierwszy, uznałem go za kryminalny majstersztyk. Natomiast kiedy wróciłem po latach, aby sobie go odświeżyć, to odniosłem podobne wrażenie jak Shen. Dosłownie zacząłem wieczorem usypiać w trakcie oglądania przez powolne tempo. I po dwóch odcinkach ostatecznie odpuściłem oglądanie po raz drugi. Nie przypominam sobie, żeby powrót do jakiegoś - zwłaszcza niespecjalnie starego - filmu czy serialu był dla mnie takim bolesnym zderzeniem. Cytuj
Boomcio 4 045 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Ja po dwóch sezonach uważam serial za bardzo, bardzo dobry i klimatyczny przy czym póki co 1>2, a co będzie dalej to zobaczymy. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca Ja kiedyś próbowałęm jedynkę i porzuciłem, bo nudne. Ale wróciłem po latach, zacząłem od nowa i zupełnie inaczej się oglądało. Bardzo dobre. Ciężko powiedzieć czemu, ale dwójka to popłuczyny i drop. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca Przemęczyłem do końca, zakonczenie takie sobie, a potem jeszcze jakies filozoficzne pierdolety Spoiler w szpitalu Drugi sezon odpuscilem po pierwszym odcinku, szkoda czasu. Sprawdze jeszcze tylko ostatni, bo klimat Alaski moze byc spoko. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca 2 minuty temu, Shen napisał(a): Przemęczyłem do końca, zakonczenie takie sobie, a potem jeszcze jakies filozoficzne pierdolety Ukryj zawartość w szpitalu Drugi sezon odpuscilem po pierwszym odcinku, szkoda czasu. Sprawdze jeszcze tylko ostatni, bo klimat Alaski moze byc spoko. Miałem podobnie w pierwszym sezonie. Ogólnie narracja prowadzona bardzo na plus, serial dobry, ale czy wybitny? Nie bardzo.... Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca W dniu 6.06.2024 o 12:21, Shen napisał(a): Sprawdze jeszcze tylko ostatni, bo klimat Alaski moze byc spoko. Do piątego odcinka było nawet nieźle. Finał szkoda strzępić ryja. Spoiler spisek sprzątaczek Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca 5 godzin temu, Shen napisał(a): Do piątego odcinka było nawet nieźle. Finał szkoda strzępić ryja. Ukryj zawartość spisek sprzątaczek nie nie nie kolego Spoiler spisek silnych kobiet które miały dość przemocy i patriarchatu złych mężczyzn. dość podłych samców którzy panoszyli się po ich świętej ziemi i dopuścili się ohydnej zbrodni przeciwko jednej z ich sióstr. to wymagało zemsty 3 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Dzieki za wyjasnienie, w takim razie sezon świetny od poczatku do konca. Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia Niewiarygodne jak arcychujowe zakończenie i (nie)wyjaśnienie całej intrygi może zniszczyć cały serial(w tym przypadku dobrze, że chociaż mini, bo mniej wtopionych godzin). Co prawda, każdy kolejny sezon coraz gorszy, ale lubię takie ciężkie, zimowe klimaty, więc gdyby to się jakkolwiek kleiło, to nawet bym przebolał jakieś różne, dziwne wtręty z archiwum x, ale nie, nie klei się wcale. Jak wjechali z tymi Spoiler sprzątaczkami w rytm kakofonii, to nie mogłem zachować powagi aż do napisów końcowych, a nawet długo po nich No kurwa niesamowite, nie wierzę, że ktoś to klepnął. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia Najgorszego na świecie zakończenia - mowa o "Grze o Tron", to chyba długo nic nie przebije. Sprawili, że najlepszy serial w ostatnich latach został niemal zapomniany i jest widziany tylko przez pryzmat ostatniego, mega chujowego, sezonu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi