Skocz do zawartości

True Detective - 2014 - HBO

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 560
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

3 ep słabszy niż poprzedni, tym razem Łudi ma problemy i jest takim wariatem. Fajna rozmowa bohaterów na mszy polowej. Zabawne ujęcie wieńczące ten odcinek, mogli sobie darować.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Chodziło mi konkretnie o ujęcie

wytatuowanego facia, w samych gaciach i masce gazowej, przechadzającego się polanką z maczetą w ręce, kojarzące się z tanim horrorem niż budowanym przez całą sekwencję napięciem- monolog Mefiu, ujęcia rednekowa

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi konkretnie o ujęcie

wytatuowanego facia, w samych gaciach i masce gazowej, przechadzającego się polanką z maczetą w ręce, kojarzące się z tanim horrorem niż budowanym przez całą sekwencję napięciem- monolog Mefiu, ujęcia rednekowa

No mi właśnie też o to ujęcie chodziło, a tekst 

na końcu jest potwór

połączony ze sceną bardzo mi się spodobał. Pośród ciężkiego klimatu taki element groteski i przerysowania.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano (edytowane)

GOTY odcinek, w końcu musiało dojść do pierdolnięcia, no i doszło

Odcinek rzeczywiście świetny, ale ja myślę, że prawdziwe pier.dolnięcia, to dopiero nadejdą. :)

Edytowane przez agst
Gość osiol
Opublikowano

Mogę tylko dorzucić swoją cegiełkę: kapitalny odcinek, a w szczególności końcówka.

Podstarzały Rust jak zwykle genialny.

Opublikowano

Ciekawie ile razy powtarzali całą sekwencję od początku, bo ktoś się przewrócił itp.

Jeśli to utrzyma, albo podbije poziom to będzie chyba najlepsza telewizyjna produkcja tego roku. Chociaż mało co seriali oglądam, więc może wychodzić teraz coś przy czym ci detektywi są synonimem plebsu.