Gość Opublikowano 13 września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 września 2013 Bo CDA kupowało się tylko dla pełnych wersji gier Nie tylko. Ja kupowałem dla działu z listami, ale takiego Fallouta nigdy im nie zapomnę . Wtedy był naprawdę konkretny wybór gazet wszelakich, a jak ktoś nie siedział tylko w konsolach lub tylko w PC, to można było co miesiąc pójść z torbami. Zwłaszcza, że często te gazetki do najtańszych (w przeliczeniu na zarobki) nie należały. Teraz narzeka się na ceny czasopism jak podniosą raz na 5 lat cenę o 2 zł i dobiją do horrendalnej kwoty 10 zł, a np. takie CDA kosztuje z tego co pamiętam niewiele więcej niż jakieś 12-13 lat temu. Ciężkie to były czasy dla przechodzących gry na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 13 września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 września 2013 (edytowane) Moja piwnica. Jak widać (trza powiększyć foto), sporo gazetek. Jest i PSX Extreme, dolny regal, a bieżący rocznik mam na chacie. Sporo makulatury poszło na smietnik, np. magazyn Enter, jakieś Komputer Światy chyba. Moja mania zbierania gazetek, zaczęła się jakoś w '98 roku kiedy to w trzeciej podstawówce zbierałem Kaczora Donalda. Rok później czytałem już PSX Fana i PSX Extreme (to drugie pożyczałem od kumpla, żal było kupować, bo humor jakiś taki za wulgarny). Ostatnio miewam takie myśli, czy to całe granie to jeszcze hobby, czy już choroba (jak można wytłumaczyć nerwowe odliczanie dni, do wtorku?)? W sumie to we wrześniu minęło moje 15lecie grania na PlayStation, no ale jeszcze wcześniej był Pegasus, czy klon Atari 2600. Boże:) tyle lat wciskam te guziki i gapię się w ekran. Planuję jeszcze dobić do 200 numerów PE i potem zrobić sobie przerwę, jakiś potomek czy coś... Edytowane 13 września 2013 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 13 września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 września 2013 Wtedy był naprawdę konkretny wybór gazet wszelakich, a jak ktoś nie siedział tylko w konsolach lub tylko w PC, to można było co miesiąc pójść z torbami. Racja. Pamietam, ze swego czasu zbieralem SS, Reseta, Gry Komputerowe, CDA (do dzis all numery), PC Gamer po polsku, ŚGK (mialem 1szy numer kupiony na stolowce polibudy <3). Do tego kompendia wiedzy. Na bank tego wszystkiego nie czytalem ale pisma to byla skarbnica wiedzy. Takie google tylko, ze na polce. A propos opisow to jak ktos slusznie zauwazyl nikt nie siedzial miesiaca zeby rozbic gre na czynniki pierwsze. Nie zapomne do dzis, chyba z pierwszego kompendium, opisu przejscia do Command and Conquer. Nic co tam napisali sie ku.rwa nie sprawdzalo. "Zbuduj baze, wyprodukuj 5 czolgow i rusz na polnoc". A tam 4 turety i obelisk swiatla xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 15 września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 września 2013 Ja stety, niestety rozwodząc się z graniem na PC-tach, po prostu w pewnym momencie zapakowałem wszystkie CDA (zostały chyba jakieś sporadyczne, co przypadkiem się zawieruszyły), Playe, Clicki i po prostu zaniosłem przed śmietnik (i jakiś anty-fan CDA zapewne je tam znalazł). Zostawiłem sobie starsze numery ŚGK, bo mam do nich sentyment. No ale przede wszystkim w moim posiadaniu jest wciąż kolekcja starych SS i NSS, od pierwszego numeru w dobrym stanie. Trzymam dlatego, że te pisma to czasami kopalnia ciekawostek, gdyż przewijało się tam wiele nazwisk modnych w dzisiejszej branży. To prawie jak teczki polityczne. Same mega stare SS to w zasadzie głównie opisy. Recenzje miały może 1/4 strony, reszta to był opis gry. Poza tym nikt wtedy nie wiedział co to spoiler chyba i śmiało opisywano fabułę, czy wklejano screeny z dalszych etapów (tu prym wiódł Playerstation Plus, który potrafił wklejać nawet screeny z zakończeń ). CDA kupowałem dla gier, ale też dla dodatków na płycie (ziny, scenowe demka, minigry), a także dla kursów w piśmie. Pisma konsolowe są u mnie w dalszym ciągu i niech tak zostanie. Ps. Co do opisów, to miałem podobną akcję co Mejm, ale z poradnikiem dodawanym do kolekcjonerki D2, którą kupiłem oryginalną na premierę. Ten dodawany tam poradnik (w zasadzie był jeszcze drugi, ale bardziej fabularny) był o kant rzyci, postacią którą wyszedłem do Battlenetu ginąłem co chwila, a PVP to był raczej PVCN (Player versus Cannon Fodder). Musiałem zaczynać od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 15 września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 września 2013 To mi się przypomina Kompendium 5. Poradnik do Turoka 2 - sam tekst, krok po kroku. Końcówka: "Czeka Cię spotkanie z mamusią, potem z samym Primagenem. Nie napisałem, jak zdobyć klucze do Primagena. Szczerze przyznam, że po pokonaniu matki zrozumiałem, że nie mam ani jednego. Nie chciało mi się już ich szukać, więc uruchomiłem cheat i skopałem głównego bossa. Wybaczcie mi, proszę." Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16061135,Film_o_historii_kultowych_magazynow_o_grach___Thank.html Zapowiada sie mega ciekawie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 O tak, jaram się. Pomysł jest świetny, dorzucę im kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 NOWY SECRET SERVICE JUŻ WKRÓTCE! Wiemy, że są wśród Was tacy, którzy uznali, że Secret Service definitywnie zakończył swój żywot. W końcu nic nadwyczajnego, mało to tytułów prasowych pada niemal codziennie? Ale wiemy też, że znajdą się osoby, które z chęcią raz jeszcze sięgnęłyby po legendarne pismo w formie odpowiadającej ich współczesnym oczekiwaniom wobec prasy growej. Skoro nadarza się okazja, nie można nie spróbować, prawda? ssonline.pl Jaramy sie? Jaramy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 oby nie w formie fizycznej bo znowu po kilku numerach umrze, fajny serwis internetowy - rzetelny i ciekawy - jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 Tak, jaramy się bardzo! Cudowny news, panowie uaktywnili się ostatnimi czasy z okazji Pixel Heaven, ale że planują powrót to w życiu bym się nie spodziewał. Papierowe czasopisma to genialna sprawa. Mam np. wielkie pudło z Neo Plusami, najdzie mnie ochota to wyciągam numer z 2000 i czytam reckę Zeldy, zapowiedź MGS2, a także oglądam cudowne kiczowate reklamy sklepów z konsolami i grami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 oby nie w formie fizycznej bo znowu po kilku numerach umrze, fajny serwis internetowy - rzetelny i ciekawy - jak najbardziej Będzie w wydaniu papierowym wydawany. http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16221045,_Secret_Service____reaktywacja__Kultowy_magazyn_wraca.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 Ale wiemy też, że znajdą się osoby, które z chęcią raz jeszcze sięgnęłyby po legendarne pismo w formie odpowiadającej ich współczesnym oczekiwaniom wobec prasy growej. Ciekawe co znaczy to zdanie. Papier czy kabel. Prasa zdycha ale nie obrazilbym sie na powrot tej genialnej okladki w starym (polowa lat 90) stylu. Niech nawet tylko pierwszy numer tak wydadza i bedzie git. Z drugiej chcialbym polskiego serwisu z videorecenzjami, podcastem gdzie znane mordy beda komentowac raz w tygodniu wydarzenia itd. Zupelnie zbedna sa dla mnie osiagniecia i inne zamulacze z ppe. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 papier http://blog.cdp.pl/2014/06/26/10-bajtow-nostalgii-secret-service-not-dead/ ale nius, oby sie utrzymali i cos fajnego z tego wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 Zobaczymy, na samej nostalgii długo nie zajadą, blacharze mają cda z płytkami, konsolowcy PE. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 Dla mnie SS to Martinez, Pegaz, Gulash, Kayteck, Berger, Pejotl, Krupik, Cwalina, Micz, Mr Root, Kayteck, PooH, Wicik i inni, których już nie pamiętam. Dla mnie definitywna przygoda z pismem zakończyła się na 75'tym numerze bo SS bez większosci wymienionych wczesniej ludzi stracił swój klimat. Teraz najpewniej też nie wrócą więc po co mi taka reaktywacja? Pismo=ludzie, którzy je tworzą. Chyba, że zaprzęgną niedobitki z innych starych pism, wtedy miałoby cos takiego sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2014 (edytowane) chyba do tej pory mam kompendia SS ze trzy gdzieś pochowane, komiksy/rysunki tam to pierwsza klasa. no i w którymś była autorska nowelizacja ultimate mortal kombat 3 xD. chętnie poczytam. Edytowane 26 czerwca 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 27 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2014 Już raz próbowano reaktywować trupa, czyli Top Secret. Daleko nie zajechali, bo dostosowali się do reszty i przegrali z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 28 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2014 No ale gdzie TS do SS. Nie ta liga. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2014 gulash wraca czy całkowicie poświęcił się gościnnym występom w dzień dobry tv w roli specjalisty psychologa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 28 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2014 I pomyśleć, że wszystkie kultowe czasopisma pewnego dnia moja mamuśka mi wypieprzyła na makulaturę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 28 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2014 Postanowilem ta wspaniala wiadomosc uczcic stosowna sygnatura. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2014 gdyby moderacja przypier.doliła się znowu o ilość kilobajtów to zawsze możesz na mnie liczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2014 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2014 Lubię czytać o grach, słuchać, oglądać i jeszcze ta nowina o SS, reaktywacji. Nie wiem czy się to powiedzie, jak to wyjdzie. Liczę na sukces. Czekam na 1 numer. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2014 Myślę, że ich (Pegaz, Micz+randomy z internetu) agonia będzie trwała odrobinę dłużej niż Top Secretu. Na razie są chyba w fazie podejmowania decyzji czy pisać o retro, indykach i nowościach czy pozostać w sferze nostalgii i wspominania starych czasów. O wiele bardziej niż reanimacji SS wyczekuję filmu o starych pismach. Ten drugi trailer kompletnie mnie roz(pipi)il, zwłaszcza, że czytałem teksty tych wszystkich gości kiedy byłem w podstawówce/liceum. Po dziś dzien jedynie sądziłem, że Dr Destroyer to jedna z tych mitycznych wykreowanych postaci jak Kopalny czy Gawron Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi