Szatanek 116 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 No skoro wtedy byli pismem pecetowym, to dlaczego nie. Ja wychodzę z założenia, że profesjonalne pismo o danej platformie, trzyma się danej platformy, a nie ciągle zadziera mordę do innych systemów by je krytykować. Nie ma chyba nic bardziej daremnego w prasie growej. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 (edytowane) Tak Butcher dobrze pisze i często czytając jego wypociny, myślę sobie "o to to, dokładnie, też tak sądzę, zgadzam się" itp. Tyle, że te tematy już są wyczerpane. Już milion razy czytałem o sytuacji Nintendo w Polsce, cyfrowej dystrybucji, czasach DLC, patchach..., gość spisuje na A4 obecną sytuację grową w Polsce/na świecie, tyle tylko, że ja to wszystko wiem, a chciałbym być czymś zaskoczony.Kiedyś w Extrimie nie było felietonów, tylko ciekawe wypociny, np. jaki wpływ ma picie piwa na gry (plus foty z relacji, gdzie Ściera zgubił klapki), wywiad z piratem, relacja z targów, gdzie gry zeszły na dalszy plan. Grupka amatorów tworzyła prasę i często gdzieś w numerze były ukryte bluzgi na innego zgreda. To było właśnie fajne:) te przeróbki, bluzgi, luźne artykuły, klimat wylewał się z tych kartek i nie było żadnej mowy o embargo na reckę, o wykupionej okładce itp. Dobra, nie chcę rozpisywać się o historii PE, ale zebrałem 200 numerów i obecnie nie zbieram nic :confused:Jeżeli Psx Extreme, to tylko forum i nawet mógłbym rocznie wpłacać jakiś grosz (za konto premium:) Edytowane 17 lipca 2014 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Jak można chwalić gazetę, która przez lata gnoiła cały konsolowy świat i wychowała rzeszę gimbofanów pieca i hejterów konsol, by potem pod wpływem jednej biznesowej decyzji zaczęła pisać o konsolach? Nie wnikam w publicystykę, bo nie zdziwię się jak ta rzeczywiście jest lepsza w CDA. W PE w zasadzie dobre teksty płodzi koso, mielu, butcher no i mazzi. Zaxa nie czytam bo pisze głównie o RPGach, padaczne teksty HIVA to comiesięczne dejavu czyli podniecanie się żyletą i chwalenie się grą w call of duty, poza tym (pipi) takie głupoty że głowa mała. Felietony w stylu "najlepsze giwery" to też dla mnie śmiech bo takie artykuły to byle jaki portal i byle jaki redaktor potrafi spłodzić. Mimo tego dla mnie CDA za stosunek do rynku gier należy się karny kutas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Mazzi? Czy ja wiem. Felietony nudne jak pieklo ale relacje moglbym czytac codziennie. A co do traktowania rynku to wystarczy poczytac teksty Dzuja z czasow jak jeszcze byl redaktorem zeby zobaczyc jakim byl konsolowym betonem. Oba pisma maja swoje za uszami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 PE kupowałem jedynie dla recenzji. Materiałów okołogrowych zawsze dostarczało mi N+. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Felietony Mazziego, Dziada, Myszaka i Koso były imo równie dobre. Mielu i Walkiewicz też się nieźle wpisali. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 17 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Mam pytanie, postanowiłem wesprzeć ten projekt, i przelałem kasę po zarejestrowaniu na Polakpotrafi.pl, gdzie mogę podać swój adres domowy? Bo na stronie ustwienia takiej opcji nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Po zakonczeniu zbiorki dostaniesz maila od nich i wtedy podasz dane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2014 (edytowane) Mazzi? Czy ja wiem. Felietony nudne jak pieklo ale relacje moglbym czytac codziennie. A co do traktowania rynku to wystarczy poczytac teksty Dzuja z czasow jak jeszcze byl redaktorem zeby zobaczyc jakim byl konsolowym betonem. Oba pisma maja swoje za uszami. Dokładnie. Teraz PE zrobiło się znacznie bardziej powściągliwe w swoich opiniach, ale możliwe, że oni też powoli szykują sobie grunt pod PC. PPE już zaczyna pisać o blaszkach, a że teraz oba rynki są dosyć mocno ze sobą splecione... A tutaj jest trochę o tym jak ma wyglądać nowe SS http://blog.cdp.pl/2014/06/26/10-bajtow-nostalgii-secret-service-not-dead/ Edytowane 24 lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2014 No i SS to już dwumiesięcznik. Jeszcze tydzień do końca, doleci do miesięcznika wg mnie. Jak zobaczyłem część okładki nowego nru to poczułem się jakbym znów miał 15 lat <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2014 a ustalili już kiedy premiera i jaka forma dystrybucji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2014 No i SS to już dwumiesięcznik. Jeszcze tydzień do końca, doleci do miesięcznika wg mnie. Jak zobaczyłem część okładki nowego nru to poczułem się jakbym znów miał 15 lat <3 Gdzie? Szukam po ich fejsiku i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2014 Koniec sierpnia. Normalnie w kioskach będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2014 to daj znać jak z poziomem. rozumiem, że jako backer dostaniesz pocztą i wersję cyfrową też? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 Cyfrowej nie bralem. Ida w stronę angielskiego retro gamera z tego co widzę po wpisach. Jaram się na potęgę. https://www.youtube.com/watch?v=F3ToBQh4HsY Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 retro gamer bardzo spoczko, brzmi coraz lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 Łapcie ciekawy wywiad z redaktorem naczelnym "PlayStation Plus". Wywiad ukazał się na blogu "strefaPSX". O historii nieistniejącego już magazynu „PlayStation Plus”/”PlayerStation Plus” pisałem całkiem niedawno bo w maju tego roku. Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał tego wpisu to najwyższa pora to zrobić. Dziś na stronę trafia doskonałe jego uzupełnienie, a mianowicie wywiad jaki udało mi się przeprowadzić z byłym redaktorem naczelnym tego magazynu, któremu od razu na wstępie pragnę podziękować za poświęcenie swojego wolnego czasu i udzielenie odpowiedzi na wszystkie moje pytania związane z historią magazynu PlayStation Plus jak i z samą konsolą. Pan Robert J. Szmidt, bo o nim mowa, przez lata był redaktorem naczelnym pisma. Ponadto w 1998 roku stworzył on „Wielką księgę kodów PlayStation” oraz w 2000 roku „Encyklopedię PSX 1995-2000″, które dziś są łakomymi kąskami dla kolekcjonerów, zwłaszcza, że tego typu publikacji na polskim rynku nie było zbyt wiele. Dzisiaj Pan Robert poświęca się swojej innej pasji, a mianowicie pisarstwu, a o efektach Jego działalności można przeczytać na stronie autora pod adresem http://www.robertjszmidt.pl/ http://strefapsx.pl/wywiad-redaktorem-naczelnym-magazynu-playstation-plus/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 Ah, dalej mam te księgi kodów :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 (edytowane) No i SS to już dwumiesięcznik. Jeszcze tydzień do końca, doleci do miesięcznika wg mnie. Watpie. Cos im sie pos.ralo z progiem i juz nie jest tak rozowo. Dla mnie dwumiesiecznik zupelnie styka. Ale juz mi hype mocno po tej pasciarskiej akcji ze zbiorka opadl. Edytowane 22 sierpnia 2014 przez Mejm Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 Ale juz mi hype mocno po tej pasciarskiej akcji ze zbiorka opadl. Paściarskiej akcji? O czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 No i SS to już dwumiesięcznik. Jeszcze tydzień do końca, doleci do miesięcznika wg mnie. Watpie. Cos im sie pos.ralo z progiem i juz nie jest tak rozowo. Dla mnie dwumiesiecznik zupelnie styka. Ale juz mi hype mocno po tej pasciarskiej akcji ze zbiorka opadl. A ja nic zlego w tym nie widze. Jedynie odszczekam te slowa jak padna po 4 numerach. Aha nr 97 (o dziwo nie 96) wychodzi pod koniec września jednak. Fakt lekka drama jest z miesięcznikiem. Niech i bedzie na 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 dla mnie kwartalnik był dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2014 Skad info, ze pod koniec wrzesnia? Mialo byc chyba na poczatku oO. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 23 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2014 Pamietam kupowałem kiedys action plusa. Ktoś cos?F ajna gazetka to była,dobre poradniki mieli. Do dzisiaj pamietam ten do morrowinda Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 23 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2014 Pamiętam, kupowałem od 2002 roku. Padli jakoś pod koniec 2003. Dobra gazetka była, newsy z PC i konsolek, duże poradniki, recenzje i reklamy Nintendo, które zawsze mi się podobały Gazetkę robili ludzie z CDA, nawet ten sam adres redakcji był. A jednak konsolki traktowali godnie. Były poradniki do Pokemonów, Golden Sun, był duży artykuł o historii Mario. Pamiętam recenzję Vice City i tekst że to najlepszy prezent pod choinkę. Ale byłem wku.rwiony że nie mam PS2 Trzymam do dziś niektóre numery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi