Gość Orzeszek Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Pegaz pewnie już gdzieś na dominikanie w rezydencji wciąga amfetamine z pępka jakiegoś dziecka zbyt młodego by sie prostytuować. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Pegaz: "A czy się przy okazji dorobiłem? Nie zarobiłem na tej akcji ani złotówki. " Ale wal pocisneli, najwiekszy projekt jaki sie udal na PolakPotrafi i taka wtopa 1 Cytuj
Dante 433 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 https://www.facebook.com/pixelthemagazine?fref=ts Jest już strona nowego magazynu. Jabym zamiast Pixel nazwał go Przekręt ale trudno. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Randomowa nazwa nie przyjmie się obok Cd Action i Psx Extreme. SecretService, to jeszcze jakoś wyglądało, sentymentalnie. 1 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Na każdym kroku nowy Amber Gold... Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Dobre jaja, ale kto czytał pierwszy numer i genezę reaktywacji, ten ciut zrozumie skąd to się wzięło. Inicjator całej akji OD POCZĄTKU chciał stworzyć pismo o retro graniu pod nową nazwą, a to bodajże Pegaz namówił go na podpięcie się pod SS, argumentując to, tak jak grzybiarz -że nowe pismo i to jeszcze o retro nie da rady na rynku. Możliwe więc, że cała akcja była zaplanowana, ale szczerze? Mnie to specjalnie nie boli, brzydko, że robią to w taki sposób, ale jeżeli w wyniku tego mamy mięć miesięcznik o rerto graniu (a to im w tym SS najlepiej wychodzi), to ja jestem na tak. Rozumiem jednak, że wiele osób ma prawo czuć się fatalnie. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Na razie trudno to komentować, bo nie wiadomo, jaka jest geneza tego cyrku, ale, moim zdaniem, to Pegaz ich wydymał bez mydła. Opierając się na historii upadku Secret Service ponad 10 lat temu i relacjach chłopaków z Neo Plus o powstaniu ich pisma, najprawdopodobniej tak było. Cytuj
Emtebe 2 546 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ej, a jakby wpłacający zrobili pozew zbiorowy? W końcu niektórzy zapłacili za 6 numerów w akcji (była taka opcja) a teraz zamiast SS dostaną jakiegoś Pixela. Jakby nie patrzeć towar niezgodny z umową Ciekawe czy jakiś pozew coś by tu dał. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Dobre jaja, ale kto czytał pierwszy numer i genezę reaktywacji, ten ciut zrozumie skąd to się wzięło. Inicjator całej akji OD POCZĄTKU chciał stworzyć pismo o retro graniu pod nową nazwą, a to bodajże Pegaz namówił go na podpięcie się pod SS, argumentując to, tak jak grzybiarz -że nowe pismo i to jeszcze o retro nie da rady na rynku. Możliwe więc, że cała akcja była zaplanowana, ale szczerze? Mnie to specjalnie nie boli, brzydko, że robią to w taki sposób, ale jeżeli w wyniku tego mamy mięć miesięcznik o rerto graniu (a to im w tym SS najlepiej wychodzi), to ja jestem na tak. Rozumiem jednak, że wiele osób ma prawo czuć się fatalnie. Coś w tym jest bo to całe Pixel zbyt szybko wyskoczyło do sieci. Nie wierzę żeby powstało po upadku SS. Zbyt cebulowo to wygląda. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Pierwszy w sumie narazie tylko przejrzalem. Na drugi hajpu brak. Chyba oczekiwalem czegos innego. Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ja jestem bardzo zadowolony właśnie z obszernych tematów retro. Nie lubię topów, list naj itd., ale np. lista bosów z gier o których zapomniałem, bo są takie stare jest już na starcie ciekawsze niż wyliczanie fajnych lasek z gierek, które większość graczy zna. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Przenieście ten temat do POLACTWA 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Czuje się ostro wyruchany w dupke..... mam dostać jeszcze 4 numery sicreta ....... nosz kur... Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Niezle jaja. Nawet strone na FC muszą zmieniać. Jestem pewny ze znowu pegaz jaja sobie zrobił jak to było przed laty. Cytuj
Figaro 8 218 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 To jak tworzyli ten projekt na polakpotrafi, to nie wiedzieli że za chwilę stracą znak towarowy czy coś tam? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 To jak tworzyli ten projekt na polakpotrafi, to nie wiedzieli że za chwilę stracą znak towarowy czy coś tam? Przecież to śmierdzi przekrętem. Niby wszystko mieli dopięte na ostatni guzik a tu ta daam z dnia na dzień zmiana nazwy? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 wiedzieli ze wzrosnie popyt na nazwe SS, wiec polecieli w kulki. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Teraz okaże się jak wielka jest realna wartość ich treści i pisma. Szkoda, że SS już pewnie nie ujrzymy. Czyli opłacało się kupić ten pierwszy i ostatni nowy numer. IMO nowa nazwa ssie. Jakby było przez "ks" (Piksel) to by było bardziej retro, a teraz jest jakoś tak nijako... Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Pixel to pixel, niewazne czy przez ks czy przez x, wszyscy wiedza o co chodzi, kojarzy sie z retro i pewnie o to im chodzilo. Nie wiem jednak czy taka gazeta ma prawo bytu na rynku gdzie 3/4 graczy ma mentalnosc typu: "wyroslem z mario i oczekuje powazniejszych produkcji typu battlefield" (slawetny cytat z fejsa), a jakby tego bylo malo to ich start nie nalezy do najbardziej udanych z takim dymem na dzien dobry. Sadze tez ze powiedzonko "niewazne co mowia, wazne ze mowia" sie tu nie sprawdzi po tym wałku, czytalem wczesniej komentarze na fejsie (juz zniklo kilka z tego co widze, wylaczyli tez ocenianie profilu) i byly typu:"zrobcie artykul o przekrecie" xD zebrali kasę na sentymencie ludzi i wyje*ali wszystkich w powietrze. chu* wam w dupsko i życzę szybkiego upadku waszego pikselka Takze mysle ze czeka ich dluga droga zeby w ogole przetrwac. Edytowane 10 grudnia 2014 przez Bansai Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 To jak tworzyli ten projekt na polakpotrafi, to nie wiedzieli że za chwilę stracą znak towarowy czy coś tam? Wykupili abonament na 2 numery (ja już chowam do pancernej szafy, za 100 lat będą warte 2x tyle), wypromowali treść za pomocą znanej marki i teraz idą na całość. Jest taka opcja, ew. faktycznie Pegaz znowu dał popalić. Tylko dla mnie to jest o tyle dziwne, że Micz od lat dobrze z nim żyje, więc może kolegi by tak nie wyruchał... Sama nazwa spoko, bo dosyć swojsko brzmi. Cytuj
Figaro 8 218 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Oj śmierdzi tu czymś, śmierdzi. I faktycznie, Piksel wygląda lepiej od Pixel. Już widzę to oczyma, taka hipsterowska gazeta retro i prosto logo Piksel. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Gruba afera. Wałek strasznie perfidny, żal mi fanów SS którzy wpłacili większe kwoty. Nie wróżę sukcesu Pixelowi. A tak w ogóle to chciałbym polską edycję Retro Gamera. I żeby Neo Plus wrócił. Tradycyjnie wrzucam filmik NRGeeka, ustawiłem na najlepszy fragment http://youtu.be/JtWW05z3m5w?t=3m14s Edytowane 10 grudnia 2014 przez aux 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 (edytowane) Domena dot. tego "Pixela" zarejestrowana została już dwa miesiące wcześniej. A poniżej ciekawy komentarz. A wiecie jaka jest prawda? W akcji na polakpotrafi.pl zebrano 284110 zł. Akurat tyle, by wystarczyło na POKRYCIE DŁUGU komornikowi wynoszącego 326292,16zł za to, że dawny wydawca Secret Service w latach 90 nie płacił drukarni za drukowanie czasopisma! Resztę, czyli te 42182zł pewnie pokryły koszty sprzedaży numeru 97 i 98. Afera gruba. Tutaj włączcie: http://i.imgur.com/a7UpSYF.jpg Edytowane 11 grudnia 2014 przez [InSaNe] 2 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 No, to mamy kandydata na GOTY branżowy fail roku w Polsce Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi