Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nieźle. "Już gramy" na okładce, a tak naprawdę ter stare konie już nie grają.

Kilka razy na fejsie wyświetliła mi się sponsorowana reklama Pixela.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

i jeszcze typy piszą o aktualnych grach co za ku.rwy niesłowne, rozjeżdżałbym walcem

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Sprawdzimy, ale tak jak Jagód pisze, miało być retro, a chwalą się na okładce nowymi gierkami :/. Oby w kwestii objętości te nowe gierki zajmowały tyle co dział retro w ostatnim PE. Nie więcej.

Opublikowano (edytowane)

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.embuk.pixel

http://idea-ahead.embuk.pl/pub/pixel-kultura-gier-wideo-numer-1-02-2015

A na maila dostałem właśnie kod do pobrania cyfrowej wersji pierwszego numeru.

Pobieram i biorę się za czytanie, zobaczymy czy warte to uwagi.

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Bardzo dobry pierwszy numer. O wiele lepszy, od tego reaktywowanego badziewia, co się nazywało Secret Service (dla mnie to nie było SS tylko jakieś popłuczyny). Świetny design całości - widać, że starają się zrobić coś na wzór EDGE'a. Od początku tak to powinno wyglądać, szkoda, że się skumali z "d.u.pą pegaza" i teraz mają na czole piętno tej felernej zbiórki.

Opublikowano

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, jak nie to "zabłysnę", że Pixel to jest jednak miesięcznik, z podwójnym (jak stare SS) numerem wakacyjnym.

Moim zdaniem jak chcą się utrzymać dłużej, niż 4 miesiące to powinni zejść z ceny do 9,99, pogorszyć jakość papieru (redukcja ceny) oraz ilość stron (również cena). Przy 15 zł za pismo bez gry/gier gimbaza ich nie kupi, a starsi koledzy i koleżanki...też nie/tak?

Opublikowano

A mnie stać na pismo za całe 15 zł. Bogactwo!

Po smrodzie wyniklym z reanimacji trupa w końcu zapachniało fiolkami. Mi sie pismo podoba. Tylko za mało staroci.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ciebie stać, ale jak jesteś w gimnazjum i żyjesz z kieszonkowych, to ciężko wydać co miesiąc 15 zł za pismo bez płyty, drugie pismo za 10zł (PE), a to jakaś gierkę, a to coś na Steamie, a to coś w sklepiku szkolnym. Cena za wysoka moim zdaniem.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem w bundle'u z Peezigekstrim. Z tekstami zaraz się zapoznam, ale widzę, że nie ma "grających dam" - wystarczy, żeby mnie kupić.

PS jakościowo (papier, okładka etc.) PE daleko do Pixela, jakby porównać (pipi) do batonu (płaciłbym 15 złotych polskich za tak wydanego Extreme'a).

Edytowane przez stoodio
Opublikowano
  W dniu 30.01.2015 o 11:26, stoodio napisał(a):

(...)PS jakościowo (papier, okładka etc.) PE daleko do Pixela, jakby porównać (pipi) do batonu (płaciłbym 15 złotych polskich za tak wydanego Extreme'a).

Jakościowo to Olimp polskich magazynów o grach i nie tylko, ale będąc wydawcą warto zadać sobie pytanie czy robimy ekskluzywny towar dla 10k ludzi, czy tniemy koszty i pozyskujemy 50k czytelników. Nie wiem jakie są plany i założenia sprzedażowe tych pań i panów, ale nie wróżę im kariery za 15 zł. Mam takie nieodparte wrażenie, że od czasów reaktywacji SS oni sami nie wiedzą o czym chcą pisać. Jakiś taki misz-masz. 

Nie to, że im źle życzę - chociaż po wałku z SS powinienem, ale po przekartkowaniu tego numeru jakiś taki apatyczno-obojętny jestem co do losów Pixela. Tak, po przekartkowaniu, bo nie specjalnie nawet mam ochotę to czytać. Ładne to, przejrzyste, aż za ładne i takie...grzeczne? Dużo bieli, za dużo bieli, wszędzie biel!? :)

Opublikowano
  W dniu 30.01.2015 o 13:20, marcinwks napisał(a):

W dniu 30.01.2015 o 11:26, stoodio napisał(a):

(...)PS jakościowo (papier, okładka etc.) PE daleko do Pixela, jakby porównać (pipi) do batonu (płaciłbym 15 złotych polskich za tak wydanego Extreme'a).

Jakościowo to Olimp polskich magazynów o grach i nie tylko, ale będąc wydawcą warto zadać sobie pytanie czy robimy ekskluzywny towar dla 10k ludzi, czy tniemy koszty i pozyskujemy 50k czytelników.

Zgoda. Ale powtarzam : za taką jakość jestem skłonny zapłacić tę piątkę więcej. Ilu czytelników myśli podobnie - możemy jedynie zgadywać...

Opublikowano
  W dniu 30.01.2015 o 14:48, Rayos napisał(a):

Dobra, chwalicie papier, szatę graficzną itd. itp. ale jak z treścią? 

Chyba nikt jeszcze nie czytał. :)

Na gejzilli jest krótki opis pisemka i gość raczej zachwala, przyrównując layout i ułożenie do Edge - to chyba in plus akurat.