Opublikowano 21 października 20168 l Michał, ale ja tych gazet za dużo zbieram. Muszę z czegoś zrezygnować, a wolę jednak czytać o "nowiuśkim" Silent Hill 2, niż o Amstrad, Schneider, czy inne takie. W tym miechu, jakieś 450 storn do przeczytania z wszystkich gazetek. A gdzie czas na normalną książkę, a seriale i gierki? Dobrze że dzieci nie mam. Edytowane 21 października 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 21 października 20168 l A ja dziecko mam i PSXE czy Pixel jak kupię to pooglądam przeczytam 2 artykuły/recenzje i pózniej się wala miesiąc pisemko aż je schowam. A żadne mnie jakoś nie zachwyca. A i grać trzeba kiedyś
Opublikowano 22 października 20168 l Poszukuję EDGE z 2014 roku. Ktoś może ma kolekcję? Edytowane 22 października 20168 l przez rado_PL
Opublikowano 24 października 20168 l A ja dziecko mam i PSXE czy Pixel jak kupię to pooglądam przeczytam 2 artykuły/recenzje i pózniej się wala miesiąc pisemko aż je schowam. A żadne mnie jakoś nie zachwyca. A i grać trzeba kiedyś No ja mam nawet dzieci, i też żadne pismo mnie nie zachwyca. Jedynym miejscem gdzie ma choć trochę prywatności to kibelek, i tam prasówkę obrabiam. W ciągu miesiąca spokojnie przeczytam PSXe, na resztę czasu już nie wystarcza. Choć ostatnio kupiłem te CDA z Retro w gratisie, nic specjalnego. Na kibelek wystarczy, ale za pełną cenę nie kupię. Ta sama trzcionka, design, i zapaleńcy PC-iarze, to nie dla mnie. Słabe to to, choć koleś co pisał o SH2, duży plus, i widać że zna się na rzeczy.
Opublikowano 24 października 20168 l Nowy Pixel, od czwartku w kioskach: Świat się kończy. Wreszcie biorą się za Nintendo? Widzę jakiegoś Mariana na okładce.
Opublikowano 24 października 20168 l Byłem dziś w Empiku zobaczyć co tam w Pixelu który mnie ominął... I nie było. No to chyba znak. Premiera poprzedniego do mnie nie dotarła nawet. Grzybiarz, tam masz jeszcze PSXE? W Pixelu jest więcej stron? Za tą samą kasę? Coś ciekawego konsolowego?
Opublikowano 24 października 20168 l To foto nie moje, a redaktora Pixela, który ma już wydrukowany egzemplarz. Nic o cenie Pixela nie wspomnieli, ale akurat foto tak wykadrowane, że wycięto. Mario, a poczytaj np. tekst o Tonym Hawku - jak dla mnie również ciekawe. Chyba nie wszyscy są tam pececiarzami - w tym np. Koso:) A o Nintendo już pisali, nawet gry na 3DSa recenzują. Ktoś napisał ciekawy komentarz odnośnie Pixela. "A gdzie retro?" No właśnie, jak widzicie, na okładce same nowe tytuły. Edytowane 24 października 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 24 października 20168 l (...) Ktoś napisał ciekawy komentarz. "A gdzie retro?" No właśnie, jak widzicie, na okładce same nowe tytuły. Panowie chyba coraz bardziej idą w stronę współczesnych pozycji, nad czym można ubolewać. Na początku było to bardziej retro, co odzwierciedlały chociażby genialne, pierwsze okładki. Obecnie, okładki nowych gier z BF1 na czele w ostatnim numerze, czyli wydawcy już zaczynają działać. No cóż, jakoś bardziej mnie kręciły te podobne do Retro Gamera, niż pudełka współczesnych gier. To kiedy Fifa zagości?
Opublikowano 24 października 20168 l Retro pewnie dalej bedzie, ale jak to mówia, okładka sprzedaje pismo. Gdyby było samo retro, to bym tego nie kupował. Lubie o indykach i blaszce tez poczytac, a cd action przeciez kupowac nie bede, zostaje Pixel.
Opublikowano 24 października 20168 l Pixel za pasem, a ja w między czasie kończę czytać Retro od CDA. Artykuły nawet spoko, ale jakość wykonania tego czegoś woła o pomstę do nieba. Serio tragedia straszna. Jeżeli chcą to sprzedawać oddzielnie to najlepiej nie z taką lakierowaną okładką... CDA zresztą też się nic nie zmieniło i dalej padaka pod tym względem, a śmierdzi przy tym strasznie. Można się jakiegoś raka nabawić.
Opublikowano 24 października 20168 l Nie wiem, co Wy macie do tej okładki lakierowanej. Kiedyś gorsze wychodziły - np. w Clicku, czy Playu. Może to właśnie ukłon w stronę retro
Opublikowano 25 października 20168 l Jezu, nawet starego nr pixela nie zaczalem czytac a tu juz nowy za pasem? i jeszcze cda trzeba kupic z tym retro... dammit
Opublikowano 25 października 20168 l Chuj nas to obchodzi co kupiles albo nie? Tu się toczy poważna rozmowa o prasie growej w Polsce, a tu sie wpierdalasz, że nowego PIxela musisz kupić, a stary nieprzeczytany. Niech się zgłosi jeden pionek, którego to obchodzi? No właśnie. Ogarnij dupę Rajos. serio.
Opublikowano 27 października 20168 l Całkiem przyjemne pisemko to Retro. W tym pierwszym numerze został zawarty chyba jeszcze większy element nostalgii niż w Pixelach/SSach, teksty jak to u Bauera sprawne (udało im się zgromadzić zasłużonych pismaków nie tylko dla marki CD Action). Z tego co przeczytałem to do końca nie siadł mi tekst o Bajtku np. krytyka strony techniczej z dzisiejszej perspektywy jest trochę z czapy, bo do czego można to było porównać w czasach PRLu? Podobnie jest ze stylem pisania o grach, trzeba to do czegoś odnieść, a jak pamiętamy nawet z lat 90 to takie pretensjonalne opisy elektronicznych światów były dosyć powszechne (pamiętacie przecież to choćby z puszczanego w TV Joysticka), mając również w pamięci, że wówczas w Polsce gry=zabawa dla dzieci. Autor (chyba Poprawa) trochę zbyt protekcjonalnie podszedł do tematu, mało w tym zwykłej obeserwacji "takie były czasy", no bo były.
Opublikowano 1 listopada 20168 l Kompendium ledwo 4k i 4 dni do konca. Choc niby twierdzili, ze to bardziej preorder niz zbiorka.
Opublikowano 6 listopada 20168 l No i klops ze zbiórką https://polakpotrafi.pl/projekt/kompendium-neoretro/aktualnosc/8555 Ciekawe, czy dają sobie spokój, czy coś kombinują sami?
Opublikowano 15 listopada 20168 l Oddali? A w sumie to chciałem spytać, co z tym Retro? Numer mi podszedł, a tu widzę cisza. Jest info o nowym cda, ktoś zadał pytanie co z Retro, a smug odpisał "dowiesz sie w swoim czasie". Czyli kiedy? Ma ktoś jakies info?
Opublikowano 15 listopada 20168 l Nic nie wiem, a też czekam na nowe Retro. Pewnie zrobili jakieś badanie i wyszło że to się nie opłaci. Zobaczymy. Tymczasem kupiłem świeżutkie CDA i właśnie czytam w robocie. Skusił mnie ładny kalendarz, jest nawet piękny art z Zeldy (czerwiec). Generalnie całkiem ciekawy numer, jest duży tekst o Mass Effect Andromeda. Nawet mi dygnął jak przeczytałem. Kocham serię, ale dopiero teraz poczułem hype. Niesmak po zakończeniu trójki był straszny. Fajne są też wspominki o PS3. No i recki obu CoDzików. Swoją drogą ciekawa rzecz - w niemal każdej recenzji Call of Duty, w różnych mediach, piszą na końcu że "najlepsza kampania od lat" psiocząc oczywiście na poprzednie odsłony. Tyle że za rok napiszą to samo Zabawne. Prawda jest taka że ostatnia dobra kampania w Call of Duty to pierwsze Black Opsy. Tak ja to widzę. Potem była odtwórczość i pomysły z du.py. Każda z nowszych odsłon miała coś fajnego, ale ogółem po przejściu gry nic się nie pamiętało. Ja np. lubię Ghosty za ponury klimacik i psa, a AW za Kevina, etap a'la Frogger i rewelacyjnie wykonane cut-scenki. Black Opsy 2 i 3 zupełnie mi nie podeszły. Mam nadzieję że kolejna część zawita do Wietnamu. Ten konflikt chętnie bym zobaczył na aktualnych konsolach. Dobra, czytam dalej. PS: W pełniakach m.in. El Matador. Grałem w to dawno temu na kompie gdy wyszło, bardzo fajne II ligowe TPP, polecam.