MichAelis 5 616 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Kase zwrocili na konto polkapotrafi.pl I czekam juz od 5 dni na przelew. Tez mi sie Retro spodobalo, kupilbym Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Do pixela dla prenumeratorow maja dorzucic jakis dodatek o graniu w retro, 80 stron Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Zamawiać prenumeratę? Ostatnich 2 numerów nie kupiłem A mam od pierwszego. W tych co mam za dużo jakiegoś głębokiego pctowego retro, bieżące sprawy które zajmują coraz więcej miejsca i tak są po macoszemu traktowane. Recenzje wielkich nowych, okładkowych hitów...na pół strony. Jak retro to retro, a nie rozdrabnianie się. To mnie trochę zniechęciło... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Ten dodatek jest o emulatorach. Dwumiesięczna praca jakiegoś typka. Prenumeratę pixela polecam - numer masz ze trzy dni wczesniej niż premiera kioskowa, wysyłają priorytetem, dorzucają czasem jakies indyki na steam, a teraz jeszcze magazyn za free:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Pixel ma ogólnie czasem brzydką tendencję i wręcz kpi sobie z czytelników rozdmuchanymi artykułami. Np. w tym najnowszym jest wywiad z Rhianną Pratchett i aż żal na to patrzeć. Tekst z powodzeniem zmieściłby się na jednej stronie, tymczasem wywiad ma stron pięć. Pięć stron na 10 pytań. Podobnie postąpiono z artykułem o BioShockach (choć panią Ludwikę jakoś miło się czyta). Ogólnie w całym piśmie prawie połowa stron wydaje się zmarnowana: dwie strony na odpowiedzi czytelników z ankiety, w dodatku kompletnie nieciekawe lizanie anusów "za co lubisz Pixela", niektóre wpisy wręcz się powtarzają; albo recenzja laptopa za 22 tys. złotych (pewnie aby grać na nim w Montezumę). Żeby nie było - są też artykuły z odpowiednimi proporcjami (Alien), recenzje nabrały w ostatnim numerze jakby więcej treści, ale to nie zmienia faktu, że czytelnik często ma poczucie, że ktoś tu z nim leci w chu'ja, zasłaniając się przy tym argumentem "stawiamy na artystyczny dizajn graficzny". Nie ma nic artystycznego w w zajmującym całą stronę, opatrzonym już arcie (nowa Lara, czy inny Big Daddy). Mam mieszane uczucia i coraz większe wątpliwości, czy nadal warto to czytać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 (edytowane) Zagraniczna prasa, Edge, czy inne gazetki tez tak robią: sporo artworków, przeplatane to tekstem, porozciągane do kilku stron. Wiadomo, ze dałoby sie to skondensować do mniejszej ilości stron, ale weź pod uwagę, że Pixel zwiększył ostatnio liczbę stron (132?), a ceny nie podniósł. No i chyba u nas w Polsce jest to przekonanie, że płaci sie za gazetę, która ma pomieścić jak najwiecej tekstu. Najlepiej drobnym maczkiem. Co do reszty posta, to sie zgadzam. Edytowane 16 listopada 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Ja wiem, rozumiem i zdaję sobie sprawę, że zagraniczna prasa też tak robi i nawet poświęcenie dwóch stron na "strony tytułowe" artykułów (wielkie logo Bioshock, czy też Alien) mi nie przeszkadza, ale przydałby się w tym jakiś zdrowy rozsądek, bo ile "artystycznego dizajnu" da się wyciągnąć z wywiadu ze scenarzystką gier? Przecież te arty, które tam wrzucono to na dobrą sprawę nawet nie przedstawiają jej zasług (graficzny projekt Lary i dizajn Miasta Szkła z Mirror's Edge). I akurat ja nie mam oczekiwań, by pismo zmieściło jak najwięcej tekstu, ale wymagam jakiegoś kompromisu, a tego w Pixelu często po prostu brakuje. No i żal, że najwyraźniej na stałe pożegnali się z retro okładkami. Te obecne nadal są ładne, ale widać w którą stronę to zmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Zamiast Retro dostaniemy to, beka! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 295 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Przewiduje, ze to jednorazowy wystrzal. Ktos jeszcze w ogole gra w te pokemony? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Za późno sie z tym obudzili. Badają co sie lepiej sprzeda i co wypuścić dalej, ale (pipi)nia. Kasa i kasa, a nie pasja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Pasja tylko od Gibsona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 papiez plakal jak ogladal Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Chyba masturbował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Kasa i kasa, a nie pasja. Za pasję to oni raczej wypłaty nie dostaną więc wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Wczoraj smuggler mi odpisał na fejsie, że badają, jak sprzedał sie numer z retro. Oby sie dobrze spylilo Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Ciekaw jestem, jak to zweryfikują. Ile im sprzedaż CDA skoczyła? Dziwny ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 295 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Pewnie zobacza ile dostali zwrotow. I z jakich regionow. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Tak chwaliliście żebym moze wziął za jakieś 5-7 zł, a tak za 15 calego cda nie brałem. Czy to też zmierzą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Recka Recore w pazdziernikowym Pixelu, dawno nie czytalem czegos tak slabego Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 GOTY okładka: Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 W prenumeracie nie ma napisów i inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 295 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 I chyba ten dodatek Pixel Extra jest dla prenumeratorow tylko. Wzorem retro od cda. Temat - automaty arcade. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 To już drugi dodatek i co miesiąc będą robić dwa magazyny? Pierwszy był o emulatorach, teraz automaty. Mają chyba najbardziej kuszącą ofertę dla prenumeratorów z pośród wszystkich gazetek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 Dają Bonusowe pisma do prenumeraty?! Daaaaaamn Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 295 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 To już drugi dodatek i co miesiąc będą robić dwa magazyny? Pierwszy był o emulatorach, teraz automaty. Mają chyba najbardziej kuszącą ofertę dla prenumeratorów z pośród wszystkich gazetek. A to mnie sie je.blo. Oczywiscie nie automaty tylko emulatory. Temat zaczety w Pixelu a dla prenumeratorow +80 stron extra w osobnym pisemku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi