Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre było, jak w zapowiedzi do nowego Last of Us, napisali że Ellie to córka Joego :)

Jakiego Joego? xD

Opublikowano

Tez chyba oleje pixela, pieciu ostatnich numerow jeszcze nie przeczytalem. Plus maja u mnie za to ze sporo fajnych indykow opisali, na ktore pewnie bym sam nie trafil. 

Opublikowano

Nie wiem jak teraz w pixelu wygladja rzeczy, mam ponad rok obsuwy i jestem chyba na 10 numerze. Ale jest zaje.biscie. Recenzje na strone, publicystyka na 6 stron. Podoba mnie sie taka proporcja. I brak ocen. O grze wiesz jaki gatunek, co mozna porobic, jak grafika/dzwiek i czy jest to grywalne. Tyle. Nie kumam juz tych cdactionowskich recek na 4 strony z opisem fabuly i rozbieraniem systemu walki w ff15 na czynniki pierwsze. Tak jakby czytanie o tym jak sie rzuca czar bylo cokolwiek przydatne.

Opublikowano

Ok ktoś tego pixela już ma jak wrażenia z nowego tormenta recenzenta? 

Dla mnie pixel to super pismo dla fanów indyków i gierek pecetowych. Ich recenzje gier stricte konsolowych to często żenada. No ale od tego macie psx extreme. Za to na grach pc'towych to się znają. Dużo fajnych indyczków mi polecili a teraz jestem ciekaw kto recenzuje tormenta i jak wrażenia. Niestety pixela dopiero kupie wieczorem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cooo? Nikt nie ma Pixela? :)

Czy może mają, ale nie czytają?

BTW, od jutra nowy CDA. Ja chyba kupię, bo to urodzinowy numer i co roku kupuję takie numery.

A na pełniakach, Far Cry 3 i Assasyn jakiś - obie gry posiadam, także najwyżej kupię gazetę i wywalę gry do śmietnika.

---

17159249_10155217844701042_2212125275328

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Ja posiadam, kupuję cały czas, tyle że nie mam czasu ostatnio poczytać. Już dwa numery u mnie leżą nieotwarte: ten nowy z Tormentem i poprzedni.

Opublikowano

Mają czytają, tylko nie recki.

Opublikowano

Ile razy na to patrzę, rozwala mnie ta stara okładka "EGM". Przecież to było pismo uważane za jedne z lepszych wśród pisemek gierkowych. Jednak z zewnątrz patrząc to przecież przebija wiele amatorskich zgłoszeń ze strony "Grafik płakał jak projektował". Wygląda jak glitch z Fallouta.

EGM-Sept-1997.jpg

Opublikowano

To tyczy się chyba każdego magazynu, który zaczynał w latach 80/90.

Nawet obecny mesjasz growych estetów EDGE bywał w tym elemencie mocno pocieszny.

Z polskich pisemek z tamtego okresu najbardziej podobały mi się okładki Amiga Magazyn. Schludna i konsekwentna stylistyka ramek, a w środku jakiś intrygujący dziecięcy umysł wykecony photoshop (deluxe paint?). .

Opublikowano

Ile razy na to patrzę, rozwala mnie ta stara okładka "EGM". Przecież to było pismo uważane za jedne z lepszych wśród pisemek gierkowych. Jednak z zewnątrz patrząc to przecież przebija wiele amatorskich zgłoszeń ze strony "Grafik płakał jak projektował". Wygląda jak glitch z Fallouta.

EGM-Sept-1997.jpg

Lara Croft gets wet & wild, już to widzę jak w dzisiejszych czasach by rzucili takie hasełko na okładkę pisma o grach :obama: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

25. numer Pixela nadchodzi. Z tej okazji dostarczamy aż 132 strony - to dobry moment na dołączenie do grona prenumeratorów :)

Przed nami już 25. numer magazynu PIXEL. Wydanie to wysyłamy do prenumeratorów pocztą priorytetową już w poniedziałek 27 marca. To jak zwykle wcześniej w stosunku do premiery kioskowej, która będzie miała miejsce 30 marca w czwartek. Czyli dostarczamy czasopismo numer szybciej i taniej, niż ma to miejsce w regularnej sprzedaży detalicznej :)

Ładnie zlatuje, pamiętam ich pierwszy numer z okładką z Wieśka.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tego Retro magazynu od CDA nie ma co się spodziewać. Pytałem kiedyś Smugglera, to niby badają rynek i po tym czasie zaczęli sprzedawać pismo za 9,99, osobno bez CDA.

Tyle, że było to jakoś może jeszcze w styczniu? Mamy kwiecień, niedawno znowu pisałem do Smugglera, co z tym magazynem, to już mi nie odpisał. Raczej taki gość nie przyzna się do porażki, ale jednak nie wyszło:/

Chyba nigdy nie czekało się pół roku (?) na drugi numer magazynu.

20111008323.jpg

Chociaż pamiętam na drugi numer Playa też długo czekałem i non stop chodziłem do kiosku pytając panią "jest już?".

Opublikowano (edytowane)

Czy ludziom już znudziło sie czytanie o retro? Już nie widzę tu takiej podniety Pixelem jak dawniej, raczej czytam o tym, że ktoś ma zaległy numer do przeczytania, albo jeszcze nie rozfoliowal starego numeru.

W sumie nie zbieram już Pixela, ale chciałem czytać o retro w tym cdactionowskim wydaniu, no i nie wyszło.

Opublikowano

20111008323.jpg

Chociaż pamiętam na drugi numer Playa też długo czekałem i non stop chodziłem do kiosku pytając panią "jest już?".

Ten Play był świetny z tego co pamiętam, taki trochę wyprzedzający swojej czasy jeśli chodzi o szatę graficzną.

Opublikowano (edytowane)

Teraz się stawia na minimalizm, ale Play stawiał na nowoczesność. Dziś może nie wygląda to najlepiej, ale wówczas PE przy tym wyglądało jak jakiś tygodnik z programem TV:

1329658642.jpg

Ta oceniaczka, którą zapamiętałem:) no i ciekawe teksty poza recenzją, dotyczące gry. Jakieś bronie, znajdźki, spis bonusów - fajnie się czytało, dzisiaj byśmy mówili, że to spoilery.

1810333645.jpg

Co z tym demkiem? Wydaje mi się, że nigdy ta płyta nie ukazała się z Playem, bo wyłączność u nas miał PSM.

ps. foty nie moje, z ppe.

• Plusik 1