Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to nie znaczy ze maja juz gotowy i wydrukowany numer xD Poza tym co ty branzy nie znasz? Najpierw hajp, potem gra. A chwile potem pacz.

Opublikowano

Możliwe, że numer już gotowy, ale jutro chyba wychodzi CDA i nie chcą robić sobie konkurencji. W niedzielę byłem w Tesco i chyba z 10 numerów leżało pierwszego numeru Retro.

A smugg pisał, że w maju matury i lepiej będzie w czerwcu, kiedy już będzie luz w szkole - czyli wiemy, jacy będą odbiorcy :)

----------

Ma ktoś PSX Fana?

Kataloguję sobie swoje szpargały i trochę numerów mi brakuje. Kiedyś Czezky coś sprzedawał, a ostatecznie wywalił na śmietnik:/

Mam takie numery, kupię brakujące.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnie nabytki do gazetkowej kolekcji. W końcu mam piękne naklejki na szaraka i PE nr. 14 w miętowym stanie. Do tego wszystkie trzy Maniaki i kilka LOLi. Kupiłem też trochę Resetów i ŚGK, ech tego pisemka najbardziej mi szkoda. Świetnie się czyta po latach recenzje klasyków jak Half-Life, Unreal czy System Shock 2. Maniak i LOL to słabizny. Zdecydowanie najlepszym produktem około PSXowym był Poradnik Extreme. I moim zdaniem powinien on wrócić, raz na kwartał możnaby w niego upchać jakieś poradniki, wspominki, retro konsole, teksty które wypadły z PE, od czytelników najlepsze rzeczy (choćby z PPE blogów).

9bba1f3f3494ec9a.jpg

Retro nr. 2 polecam gorąco! Rewelacyjne pisemko, zresztą gdzie Koso trzaska teksty, tam jakość gwarantowana :) Do tego jak zwykle świetny Kluska, Uchański, Fulko z Gry-Online i sporo fajnych typków z CDA. Od deski do deski będzie czytane. Lepsze to od Pixela i tańsze (10zł). Drugi numer jakby dla mnie pisany. Giercowałem dawno temu na kompie i byłem maniakiem FPSów. Tu mamy opisane najlepsze gierki z tamtego okresu + świetny tekst Kosa o polskich strzelankach + FPSy na Amigę + Ameprod, ciekawe felietony i świetny dział Replay. Smugg zachęca do współpracy i prosi o opinie: czy chcemy takie właśnie numery nakierunkowane na dany temat, czy miszmasz tematyczny. Ja zdecydowanie wolę pierwszą opcję. Mam nadzieję że na trzeci numer nie trzeba będzie tyle czekać.

• Plusik 1
Opublikowano

Spoko, przejrzę co mam podwójnego z Psx fanów i dam jutro znać. Tego Playa mam, ale jak widzisz okładka jest osobno, środek osobno, a tył zaginął w akcji. Plakatów brak. Jak chcesz w takim stanie to mogę ci dać. Ta gazetka wymiatała w początkowym okresie (chyba do 2002 bądź 2003). W sumie to było najlepsze pismo multikonsolowe - Sega, Pokemon, PSX, PS2, te poradniki do gierek na Gameboya, te pojedynki hitów, jaranie się mocą PS2, dużo obrazków ale i teksty ciekawe. Warto zbierać Playa bo to piękny wehikuł do pięknych gierek. Niestety jest to pismo upierdliwe do zbierania - dużo mam numerów wymiętych, bez okładek, z latającymi stronami. Niemiaszki chcieli mieć super niską cenę cholera :)

3390de292129f994.jpg

Opublikowano

Kupilem ostatnio dwa wydania specjalne Pixela.

Emulacja - gdybym wiedzial, ze przyjdzie to co przyszlo to bym olal. Format tak pomiedzy A5 a A4. Bardziej ksiazeczka z tipsami/tipsomaniak czyli wszystko o emulacji, ale i tak mozna to samemu znalesc w sieci. I na koniec cena 15zl... Czyli rownowartosc pelnego numeru Pixela. Jako dodatek do prenumeraty spoko, ale osobno to 5zl gora. Omijac.

Top Secret - znow cena z du.py, 20zl. Ale tym razem przynajmniej jest jakosc. Jak ktos byl fanem Topa to sie poplacze z nostalgii. Numer wyglada jak zywcem wyciagniety z polowy lat 90. Tekstu masa. Chociaz powinno byc o 5zl tansze to i tak obecnie najtanszy wehikul czasu do tamtych lat. Polecam.

Opublikowano

Też zamówiłem od razu po przeczytaniu twojego poprzedniego posta. Mogłem się wstrzymać, to bym olał tę Emulację, bo do tej pory czekam na przesyłkę.

Kupiłem też to Retro - dla mnie straszna kupa, mogłem przejrzeć przed zakupem.

• Plusik 1
Opublikowano

Spoko, przejrzę co mam podwójnego z Psx fanów i dam jutro znać. Tego Playa mam, ale jak widzisz okładka jest osobno, środek osobno, a tył zaginął w akcji. Plakatów brak. Jak chcesz w takim stanie to mogę ci dać. Ta gazetka wymiatała w początkowym okresie (chyba do 2002 bądź 2003). W sumie to było najlepsze pismo multikonsolowe - Sega, Pokemon, PSX, PS2, te poradniki do gierek na Gameboya, te pojedynki hitów, jaranie się mocą PS2, dużo obrazków ale i teksty ciekawe. Warto zbierać Playa bo to piękny wehikuł do pięknych gierek. Niestety jest to pismo upierdliwe do zbierania - dużo mam numerów wymiętych, bez okładek, z latającymi stronami. Niemiaszki chcieli mieć super niską cenę cholera :)

3390de292129f994.jpg

Pamiętam ich naklejki i nr z okladką MGS2 co to było za sztosiwo  :banderas:

Opublikowano

Ile wasz szedł ten Top Secret, bo zamówiłem ponad tydzień temu i cisza... Dostaliście jakieś powiadomienie na maila o wysyłce? 

Retro nr 2 już czeka na mnie w kibelku :czezky:

Opublikowano

O wysylce nie, tylko potwierdzenie zakupu zaraz po tym jak poszedl przelew. Tydzien to moim zdaniem cos za dlugo idzie. Do mnie szlo 3-4dni ale pomiedzy byl weekend. I chyba nie da sie nawet tego sprawdzic bo przesylki sa nierejestrowane. Wyslali zwyklym ;/

Opublikowano

Ile wasz szedł ten Top Secret, bo zamówiłem ponad tydzień temu i cisza... Dostaliście jakieś powiadomienie na maila o wysyłce? 

Retro nr 2 już czeka na mnie w kibelku :czezky:

Miałeś jakieś potwierdzenie na maila? Mi jedynie pobrało kasę i teraz czekam od 8 czerwca...

Opublikowano

Dostałem info o dokonanym zakupie i tyle. 

Napisałem i dostałem odpowiedź, że zostało wysłane zaraz po zaksięgowaniu płatności, ale że był długi weekend itd., to żebym jeszcze poczekał na listonosza.

Opublikowano

Ufff....prawie dwa tygodnie szedł do mnie ten Top Secret, ale w końcu jest! Oddanie designu pisma o gierkach z lat 90' 10/10, na urlopie będzie czytane :)

Opublikowano

Do mnie TS dotarł trzeciego dnia od złożenia zamówienia. Ale wiadomo...Warszawka heh :yao:  Ale tak na serio numer bardzo fajny, wspominkowy. Zaśmiałem się nawet w duszy kiedy zobaczyłem wzmiankę o "Into the shadows" albo dział "jest erotycznie". Zupełnie jakbym przeniósł się w czasie do lat dziewięćdziesiątych. Komiks też jest, ś.p. Krzyś Kubeczko również...Ale chyba najważniejsi są ludzie, którzy tworzyli ten magazyn, i którzy zechcieli popracować nad tym pismem. Ja jestem szczęśliwy, że taka inicjatywa miała miejsce i chyba to dobrze, że jest to jedynie jednorazowy wybryk. W dzisiejszych czasach takie pismo nie dałoby rady się utrzymać na rynku. Do dziś nie mogę odżałować tego jak zakończyła się poprzednia reaktywacja TS. Tamta "gazeta" była naprawdę bardzo dobra i na poziomie.