grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 czerwca 2018 Opublikowano 2 czerwca 2018 Przeglądam sobie fanpejcz o gazetkach i znowu widzę jak smuglerowi pęka dupa... @Mejm zerknij 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 2 czerwca 2018 Opublikowano 2 czerwca 2018 (edytowane) Widać, ten debil dalej się nic nie zmienił, typa jest bardzo łatwo striggerować lol. A potem wymyśla, że to taka "dziennikarska metoda" pisania, że jaki to ja ąę i się nie dam w triggery, a pomyśleć, że to jest stary dziad. Edytowane 2 czerwca 2018 przez Faka Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 czerwca 2018 Opublikowano 2 czerwca 2018 Jerzy Poprawa -> Smuggler -> Mejm To ta sama i jedna osoba. Mówię jak jest. Cytuj
Twarożek 26 Opublikowano 2 czerwca 2018 Opublikowano 2 czerwca 2018 2 godziny temu, Faka napisał: Widać, ten debil dalej się nic nie zmienił, typa jest bardzo łatwo striggerować lol. A potem wymyśla, że to taka "dziennikarska metoda" pisania, że jaki to ja ąę i się nie dam w triggery, a pomyśleć, że to jest stary dziad. Dokładnie. Stary pierdziel potrafi tylko w listach dissowac bo tam ma ostatnie słowo, w internecie sie kompromituje tylko Cytuj
Duki 105 Opublikowano 3 czerwca 2018 Opublikowano 3 czerwca 2018 Ja ostratni numer CDA kupilem jeszcze za gowniarza jakos w 2004 roku i z miesiac temu z ciekawosci zaopatrzylem sie w ten z okladka Sea of Thieves, bo pisali ze dzialy stare wracaja itd i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Nie kupuje jednak, poniewaz stale czytam PSXa i Pixela, chociaz ten drugi zaczyna pomalu irytowac, bo tak jak ktos wyzej napisal, jest straszna posucha co do lat 90tych i wzwyz, a recenzje gier to kompletne nieporozumienie, pisane na kolanie. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 28 czerwca 2018 Opublikowano 28 czerwca 2018 Dzień dobry, Twój kod promocyjny umożliwiający bezpłatny dostęp do 39 numeru magazynu Pixel w wydaniu cyfrowym to: ujA88L Magazyn PIXEL w wydaniu cyfrowym można przeglądać za pomocą aplikacji w przeglądarce www oraz na urządzeniach mobilnych z systemem Android lub iOS. Raz kupiony/aktywowany numer magazynu, można czytać na wszystkich posiadanych przez siebie urządzeniach, pod różnymi, obsługiwanymi przez nas systemami. Aby czytać magazyn na urządzeniach z systemem Android oraz iOS, niezbędne jest pobranie i zainstalowanie odpowiedniej aplikacji. Aby przeglądać magazyn w przeglądarce www, należy udać się pod ten adres: http://pixel.embuk.pl/ Kod promocyjny, po zalogowaniu, można aktywować pod adresem: http://pixel.embuk.pl/user/profile/promocodes Status prenumeraty oraz wszystkie wysłane dotychczas kody do cyfrowej wersji magazynu możesz sprawdzić pod adresem: http://shop.pixel-magazine.com/prenumerata/ Pozdrawiamy Redakcja Magazynu Pixel Cytuj
philipo 149 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Dostępny jest dziesiąty numer magazynu K&A Plus w darmowej wersji cyfrowej. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 Kolejne gazetki do kolekcji Na okładkę z Cloudem i motorówkami Rapid Racer, swego czasu się nagapiłem w PSX FANie. Tak bardzo chciałem zamówić archiwalię, ale nie miałem takich kieszonkowych Nowsze okładki, bodajże z 2001 z Finalem 9, czy Alienem - tych nie kojarzę za bardzo - chyba już miałem PC i zbierałem Clicka i Playa za 3 złote. 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 I co ty z tym robisz, Grzybie? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 Wiesz... jedni zbierają znaczki, inni gierki, ja w sumie kolekcjonuję. Mam stronkę, kataloguję tam gazetki: http://grzybiarz.2ap.pl/wielki-spis-czasopism-i-gier/ 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 A to fajno. Myślałem, że tak po prostu z tej nostalgii ci walnęło na łeb i czytasz o starych dobrych gierkach miast w nie grać Ja natomiast zacząłem zbierać guidebooki do których się śliniłem za czasów PS2 - mapki w SH2, opisy przedmiotów z KH2, bestiariusz z DQVIII, ba - nawet opisy postaci i ciosów z SC][ - lodzio miodzio. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 Jak przychodzi taka paczka, to przez parę dni przeglądam :), a potem gazetki lądują w piwnicy. Muszę tam jakiś solidny regał zakupić, bo jednak papier sporo waży i trochę półka się wygieła. Tę manię dozbierania brakujących numerów, mam jakoś od dwóch lat. W sumie co jakiś czas chyba włącza mi się zbieractwo - wcześniej zamawiałem brakujące klocki, teraz gazetki. Mam nadzieję, że kolejnym krokiem nie będzie zbieranie resoraków i naklejek z gum turbo Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 (edytowane) Może nie gry, ale tez stulejka https://www.cdaction.pl/news-54117/kawaii-wielki-powrot-pierwszego-polskiego-magazynu-dla-fanow-mangi-i-anime.html Edytowane 18 lipca 2018 przez Shen Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 Przypomniał mi się taki komiks, którego nie mogę znaleźć. Spotyka się dwóch gości w średnim wieku i jeden mówi "cześć! Co u ciebie słychać? Tyle lat minęło. Jakie teraz mangi czytasz?". Na co tamten "wiesz, mam dobrą pracę, rodzinę i dzieci". Ten pierwszy spuszcza wzrok, po czym odpowiada "aha" i odchodzi zawstydzony Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 Czyli jednak Tokar z tematu o verbatimkach, przywołał Jediego. Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 22 lipca 2018 Opublikowano 22 lipca 2018 Aż kupie. szkoda, że korpo machina zmielila Retro, to też padnie po dwóch numerach Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 A co, znowu byly dobre wyniki sprzedazowe jak w przypadku PlayBoxa ale niemiaszki w krawacickach z bauera stwierdzily, ze za malo gelda jest generowane? Czy moze raczej bledem bylo oprawiac pismo skierowane do 25+ okladka z "humorkiem"? Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 Nie, po prostu było chu.jowe Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Mejm napisał: A co, znowu byly dobre wyniki sprzedazowe jak w przypadku PlayBoxa ale niemiaszki w krawacickach z bauera stwierdzily, ze za malo gelda jest generowane? Czy moze raczej bledem bylo oprawiac pismo skierowane do 25+ okladka z "humorkiem"? Pismo za słabo się sprzedało. Oficjalnie tego nie napisali, ale Smugg przyznał na PM, że spodziewali się większej sprzedaży. A z ciekawostek, gdzieś mi przewinęła ankieta, dotycząca CDA bez płyt i tak dają kody steam + śmiecie dostępne w necie, ale to może widziałeś, bo już chyba założyłeś fejsa. Edytowane 23 lipca 2018 przez grzybiarz Cytuj
Przemysław Gorący aka "Hot 15 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Cześć, w przypływie próżności wpisałem sobie w gugla własne imię i nazwisko tudzież ksywkę Patrzę a tu... No właśnie Jakże miłe wspomnienia dotyczące mojej osoby No cóż. Kiedy tylko czytuję swoje stare teksty, nie mogę wyjść z podziwu nad własnym poczuciem humoru sprzed lat wielu. W związku z tym serdecznie przepraszam wszystkich za te doznania podczas czytania A poważnie - niektóre suchary bawią mnie do dziś. Inne... nie bawią mnie do dziś. Obawiam się, że inni mają podobnie - a nawet, że wtedy też ich nie bawiły I chciałbym też obalić mity o grze "Tomb Raider" i tego, że nie grałem w nią. Grałem! W demo. Przegrałem. Pozdrawiam Grubas 2 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Opublikowano 18 sierpnia 2018 A co się stało z baron jackiem, barthezem i tym od kącika bijatyk - pyro? ps. Ale mam fazę i jeszcze akurat czytam Twoja odpowiedz:) Cytuj
Przemysław Gorący aka "Hot 15 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Opublikowano 18 sierpnia 2018 (edytowane) No to tak jak ja mam maraton "Za chwilę dalszy ciąg programu". Wymienieni przez Ciebie osobnicy zapewne zajmują się "prozą życia" i jak myślę grają na tych tam... konsolach. Zapewne dla przyjemności. Stare Dziady i tyle A poważnie: nie mam pojęcia, niestety. Współpracowników było wielu, a Baron Jack to redaktorem był. I wtedy robiliśmy sobie jaja (no dobra - ja robiłem) z redakcji. Dużo by pisać o tym: co, kto, komu, dlaczego? Ja zaczynałem w Wydawnictwie Bajtek (Atari Magazyn) jako "autor". Potem było "z górki" ("Atarowca wal z gumowca") Edytowane 18 sierpnia 2018 przez Przemysław Gorący aka "Hot 1 Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 To kto komu podpi.erdalał teksty w końcu? Cytuj
Przemysław Gorący aka "Hot 15 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 (edytowane) To jest dobre pytanie. Przez lata narosło mitów na ten temat. Był to niepotrzebny "shitstorm" Cała ta "wojenka" wybuchła kiedy PlayStation+ opublikował "list otwarty do PSX Fana", w którym zarzucał kopiowanie tekstów/solucji i czego tam jeszcze. Dodatkowo na ich łamach zaczęły pojawiać się wyjątkowo chamskie "listy czytelników" w których jechali po ekipie PSX Fana. Nawet mnie się dostało. W gruncie rzeczy od zarania pism o grach w Polsce do nastania doby internetu, każde pismo skorzystało kiedyś w mniejszym lub większym zakresie z dorobku innych - w tym zagranicznych. Bo niby skąd indziej? Według mojej wiedzy (szczegóły są w odpowiedzi na "list otwarty" wydrukowanej w PSX Fanie - jak ktoś niech zeskanuje czy coś), Baron Jack nie zrobił plagiatu tekstu solucji - tylko posłużył się w swojej nazwami/imionami z innej myśląc, że tak się przyjęło wśród graczy. A tu zonk - nazwy dla własnych potrzeb wymyślił autor z PS+. Były jeszcze jakieś incydentalne przypadki, dotyczyły głównie autorów zewnętrznych - nie współpracujący na stałe. Jeśli ktoś przysyłał tekst, a było ich miesięcznie kilkadziesiąt, nie sposób było sprawdzić każdego z nich, w każdej gazecie już dostępnej czy ktoś nie podwędził tekstu/mapy/czegokolwiek. Może cała ta afera miała za zadanie zwiększyć sprzedaż PS+? Dodatkowo wtedy Sony zabroniło im używać nazwy PlayStation+ (więc zmienili na PlayerStation+), a my wydawaliśmy Oficjalny PSM i to też kłuło w oczy. Może wybuchła pod wpływem impulsu? Bo zdecydowanie był to ewenement. Pamiętam, że krótko po tym spotkałem na jakiejś imprezie okołogrowej Roberta J. Szmidta (wydawca i naczelny PS+, dziś jeden z najlepszych i najpopularniejszych polskich pisarzy SF), i zamieniliśmy kilka słów - sprawiał wrażenie zażenowanego całą sytuacją. Takie to były hejterskie wprawki, bo myśmy dłużni nie pozostawali - tylko na kolejną rundę trzeba było czekać miesięc, aż numer pojawi się w kiosku. Teraz to by się w internetach działo! Edytowane 19 sierpnia 2018 przez Przemysław Gorący aka "Hot 4 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 @Przemysław Gorący aka "Hot a jak zakończyła się historia PSX Fana? Ostatni numer to bodajże 5/2001? Swoją droga zbieram gazetki growe i możesz sobie powspominać stare czasy, tutaj: http://grzybiarz.2ap.pl/kategoria/psx-fan/ (brakuje mi trzech numerów) W tym numerze 5/2001 nie ma żadnego pożegnania, nic co by zwiastowało koniec. Po prostu nie było już następnego numeru w kioskach - ja wówczas przesiadłem się na PC i nawet tego nie zauważyłem. Ale PSX Fan było moim pierwszym pisemkiem o PlayStation (PE pożyczałem od kumpla, a sam zbierałem PF). Zaje.biste czasy, mimo że tak naprawdę w samym PF nie było za dużo do czytania (wstęp, niusy, opisy, listy, kody - pod koniec były recenzje opisanych gier, czy Twój dział, który w sumie nie śmieszył mnie - 11 latka ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi