Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

Opublikowano

243k9kqTURBXy83Y2E1NTNmZDAzMGZkNjViZDQ1N

Edytowane przez ornit

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 347,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

Pewnie wmówili mu, że to nowe karty graficzne w fikuśnych opakowaniach, aby w ogóle zechciał zapozować do zdjęcia bez obawy, że się czymś zarazi.

Opublikowano
W dniu 7.01.2019 o 16:41, grzybiarz napisał:

Tak szukam na olx archiwalnych numerów PLAYa i widzę jakieś nieznane mi czasopismo:

769569128_2_644x461_czasopismo-play-clic

MGS? Taka nazwa? i to w czasach Obliviona? I 4 płyty w środku? WTF? 

A tak swoją drogą, kupię:

PLAY
3 7 12 /2003
7 /2004
1 3 5 6 7 8 9 10 11 12 /2005 

Ukazał się tylko jeden numer. Tutaj można rzucić okiem: 

http://stare.e-gry.net/czasopisma/mgs

Opublikowano

Nie, nie pisywałem :) Wtedy pracowałem jeszcze w CGS. Zapamiętałem to pismo, bo tytuł był lekko dziwaczny :) W rękach go nie miałem.

Co z Baronem i innymi? Nie mam pojęcia, ale to byli/są zapaleni gracze, więc na pewno grają :)

Opublikowano

Ciekawe kto pisze pisał w tym MGS i z jakiej racji to powstało.

Edytowane przez ireniqs

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem sobie ostatnio Komputer Świat. Czasem kupię - przeważnie kupowałem do pociągu, jak jechałem w jakaś trasę. Ale fanpejdż śledzę od lat- wrzucają nowinki technologiczne, czy rzeczy o których nie miałem pojęcia.
Sama gazeta wydawana jest na podstawie niemieckiej wersji. I to widać - kiedyś nie miałem o tym pojęcia - ale oni wiecznie jako pełną wersję dają antywirusa G-DATA (sprawdźcie skąd developer), często dają kody na kasę w grach przeglądarkowych - też niemieckich producentów. Jak takie pismo może być obiektywne? 
W ostatnim numerze dali jakiegoś antywira do malware - też niemieckiego producenta. A ja "gupi" usunąłem darmowego Malwarebytes i zamieniłem tym ich shitem. I te ich dogłębne testy w gazetce z notą do 0,1 :)

Opublikowano

7lGg66S.jpg

RLfV608.jpg

Dziś takie okładki by nie przeszły :)

Opublikowano

Wow! Fajne te okładki, czysty hardcore. Motyw z porodem można by wykorzystać w PE przy premierze next-genów :)

Opublikowano

Coś takiego zobaczyłem dziś w sklepie ;-)

50620532_2420848244610320_54224192064549

Opublikowano

52 strony, 8,99, wydawca Egmont (ci od Kaczora Donalda). No raczej nie jest to żadna konkurencja dla PE czy Pixela, chyba że dla CDA.

Opublikowano

Przecież nie dodają płyty. Jak na Egmont to trochę biedna ta nagroda

Opublikowano

Okładka tworzona na lekcjach informatyki w 7 klasie.

Opublikowano
2 godziny temu, philipo napisał:

Coś takiego zobaczyłem dziś w sklepie ;-)

50620532_2420848244610320_54224192064549

Czasopismo dla @Yakubu

Opublikowano
45 minut temu, pajgi napisał:

Przecież nie dodają płyty. 

A-ale dwa   M E G A P L A K A T Y

Opublikowano

Nawet dziś można się poczuć jak w latach 90tych :fsg:

Opublikowano

Bez przesady, w latach 90 nie bylo takich ch.ujowych gier.

Opublikowano

Jakiś 10-latek za 20 lat będzie tak miło wspominał gry z 2019 roku. Już jako 30latek.

Opublikowano

No ujowe gry będzie wspominał, same gaasy, same jakieś fortnajtowe badziewa i hazardowe lootboxy. Dobrze, że w 90 latach były najlepsze gierki, C&C, Warcraft, Miedevile, Residenty i różne, które zrewolucjonizowały rynek growy.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

W latach 90 tak samo mówili o grach jak my dzisiaj.

Opublikowano
23 minuty temu, ornit napisał:

W latach 90 tak samo mówili o grach jak my dzisiaj.

Ze z powycinana zawartoscia pod 5 kolejnych dlc, patchami w dniu premiery, mikrotransakcjami, robione od sztancy (ubi, r* games), niezroznicowane gatunkowo, n razy zremasterowane, zachowawcze? No nie wydaje mnie sie.