Mejm 15 361 Opublikowano 1 października 2022 Opublikowano 1 października 2022 Nie zeskrolowalem bo myslalem, ze to juz caly dropdown Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Numer miał być wcześniej, ale przez taką okładkę (embargo) dopiero pojawił się wczoraj. Jeszcze wczoraj rano nie mogli nawet jej opublikować, mimo że numer był już w sprzedaży. WTF, stara giera, no ale Bethesda niby specjalnie im zaprojektowała taką okładkę z okazji 25. serii. A w kalendarzu PE piszą, że dopiero 10.10.2022 jest 25-lecie 164 strony, 34,50 zł Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Kupiłem, przejrzałem i już widzę, że kontynuują kierunek obrany w drugim numerze. W pierwszym próbowali sugerować, że to czasopismo premium, iśc w ambitniejsze, obszerniejsze teksty. W drugim zaczęli wracać do starych wzorców i już zaczynało pachnieć "zwykłym CDA, tylko grubszym i rzadziej wydawanym", a w trzecim już chyba ślad po ambitnym "premium" nie pozostał. Żeby nie było - mi to pasuje. Chcę po prostu poczytać o grach, plus czasem zaliczyć odskocznię w nieco inny, ale powiązany temat. Tylko na pierwszy rzut oka dwie sprawy. Spóźnione o miesiąc czy dwa recenzje mają według mnie jak najbardziej prawo bytu. Można solidniej tytuł ograć, nie trzeba oceniać na gorąco, bez łatek day one i zapewnień twórców, że "do premiery naprawimy". Recenzja przyda się nawet kilka miesięcy po premierze. Ale po cholerę mi relacja z Gamescomu po ponad miesiącu czy inne branżowe newsy. I to kilkanaście stron. Już w miesięcznikach marnowanie zbyt wiele miejsca na newsy nie ma wiele sensu (dwie, trzy strony najistotniejszych i elo), a co dopiero w kwartalniku. 35 złotych, aby poczytać stare wiadomości. Chyba nie tędy droga. No i mam poczucie, jakby czasami zaczęło się "spulchnianie" treści. Niektóre teksty czy recenzje to ogromne screeny (niezbyt zresztą urodziwe), wielkie arty i ramki, a treści niewiele. Ładnie, ale nie po to kupuję czasopismo. Wolałbym jednak czytać. No i Sztywny "byłom bardzo zdziwiono" Patyk wkracza na pełnej do recenzji gier, więc trzymajcie się mocno 1 1 1 Cytuj
LeifErikson 1 115 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Papier taki sam jak poprzednio? W sensie taki szorstkawy i szarawy, coś jak w Komiksach Gigantach? Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Ta, ale ja akurat nie jestem zbyt zboczony na tym punkcie. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 25 minut temu, Kmiot napisał: Niektóre teksty czy recenzje to ogromne screeny (niezbyt zresztą urodziwe), wielkie arty i ramki, a treści niewiele. może celują w target jutuba. W sumie za dzieciaka pamiętam, że artworków było sporo, a tak się wielbiło gry, że potem można było sobie rysować te postacie z gier Na plus że przywrócili oceny w recenzjach. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 33 minuty temu, Kmiot napisał: No i Sztywny "byłom bardzo zdziwiono" Patyk wkracza na pełnej do recenzji gier, więc trzymajcie się mocno Niech giną zatem. Cytuj
PiotrekP 1 864 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 Ciekawe jaką mieli sprzedaż pierwszego i drugiego numeru jako kwartalnik. U mnie zalegały poprzednie numery, obecnego nie dowieźli. Cholera człowiek tęskni za tamtymi czasami. Czekanie na zapowiedź, jakie będą pełniaki... To rozrywanie folii i niepewność czy gierka się zainstaluje, czy znowu wywali błąd płyty. Będzie tylko gorzej i "za chwilę" nic z gierkowych pism nie zostanie, bo kto kupi takiego PSXa za 30, Pixela za 40 a CDA za 50. 2 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 10 października 2022 Opublikowano 10 października 2022 https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/#dearflip-df_6570/1/ zrobiłem skan psm 4/99 - mój pierwszy kupiony numer. Wygląda fajnie, chociaż jakieś małe wpadki zaliczyłem. A teraz PE # 25 i koniecccccc, bo przyznam pomału męczy mnie ta "reprodukcja". 4 Cytuj
LeifErikson 1 115 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Pisma co prawda nie growe, ale informacja ważna z punktu widzenia całego rynku - w grudniu ma zniknąć Auto Świat, a od stycznia Przegląd Sportowy będzie się ukazywał rzadziej. Do tego zwolnienia grupowe. https://www.press.pl/tresc/73177,rasp-reaguje-na-rosnace-koszty_-zwolnienia_-_przeglad-sportowy_-dwa-razy-w-tygodniu Oj, trzymajmy się tam jakoś miłośnicy printu, bo nie znamy dnia ani godziny. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Oby nie. Ale znając Łapusza i jego podejście do wydawania PE to pewnie dowiemy się jak nie będzie w kiosku dwa miesiące albo po pół roku opóźnienia prenumeraty Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Teraz, mitra napisał: to pewnie dowiemy się jak nie będzie w kiosku Chlopaki w temacie #302 wlasnie pisza, ze nie ma jeszcze w kioskach PE i Pixel to mam wrazenie, ze juz wydawane sa tylko pod baze stalych czytelnikow, ktora z tymi cenami moze zaczac sie powoli wykruszac. Ku.rwa 50zl za dwa pisemka ;/ Nie obrazilbym sie gdyby zrobili za taka cene kwartalnik. Ku.rwa, jak teraz mysle to te 35zl CDA na trzy miechy to smiesznie malo, a beka byla, ze co to za cena. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 32 minuty temu, Mejm napisał: Ku.rwa, jak teraz mysle to te 35zl CDA na trzy miechy to smiesznie malo, a beka byla, ze co to za cena. Drogo w chuj, masz za to pixel i pe i jeszcze reszta ci zostanie. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Chyba nie, bo sam extrim w kiosku kosztuje chyba dwie dychy? Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 4 minuty temu, grzybiarz napisał: Chyba nie, bo sam extrim w kiosku kosztuje chyba dwie dychy? Prenumerata roczna obu 279zł, wychodzi 23,5zł miesiecznie. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 CDA ma dużo większe zasięgi i lepsze kontakty. Można go nawet dostać na wiosce w Stokrotce. PE to już dawno nie widziałem w kiosku czy markecie. Mogli by nad tym popracować. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 PE to taki Jackpot. Albo trafisz albo nie. Nadzieja zawsze jest. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: CDA ma dużo większe zasięgi i lepsze kontakty. Można go nawet dostać na wiosce w Stokrotce. PE to już dawno nie widziałem w kiosku czy markecie. Mogli by nad tym popracować. To chyba piszesz o cda jak dawali jeszcze płyty. Wtedy to byli w każdym kiosku. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 8 godzin temu, grzybiarz napisał: To chyba piszesz o cda jak dawali jeszcze płyty. Wtedy to byli w każdym kiosku. No właśnie nie. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 https://zrzutka.pl/cu2jmt wiem że zrzutka to śliski temat, ale jednak brakuje niewiele, a sam wkręciłem się w to pismo. inne numery, tutaj https://allegro.pl/uzytkownik/Retronics Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 https://zapach-papieru.pl/autorzy/cwalina.html Dość ciekawy wywiad z babą co pisywała do secret service czy clicka Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Kurde wywiad rzeka, poczyta sie jutro Krupika oczywiscie pamietam, pierwsza baba naczelna SS i pism o gierkach dla dzieci w ogole. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 @grzybiarzjak przechowujesz pisma? Stare mam w piwnicy, a nowe numery PE wypierdalałem, ale od 300 chyba znowu zaczne zbierac. Poza takim segregatorem to mi nic nie przychodzi do głowy. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 @Shen https://allegro.pl/oferta/pojemnik-na-dok-esselte-vivida-a4-7cm-transparent-9715708811 tylko w sklepie Action (sprawdz, bo może masz w mieście, a nie wiesz, jak Mejm), to taki stojak kosztuje 8 zł. A na Allegro najtaniej 16 zł... W przezroczystym dobrze to wygląda i widać co gdzie jest 1 Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Mam w Sopocie, podjade moze dzis, dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi