Opublikowano 5 grudnia 20222 l Oni nigdy nie nadawali się do pisania o konsolach, widać, że nie mieli o tym bladego pojęcia.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Pixel to była nuda niesamowita. Zamówiłem kiedyś dwa numery archiwalne, bo była historia Football Managera i po tym już wiedziałem, że nigdy więcej tego nie kupię
Opublikowano 5 grudnia 20222 l 4 minuty temu, kazetwu napisał: Pixel to była nuda niesamowita. Zamówiłem kiedyś dwa numery archiwalne, bo była historia Football Managera i po tym już wiedziałem, że nigdy więcej tego nie kupię O tak, historia Football Managera to jeden z tych tekstów w Pixelu, który zacząłem czytać z nadzieją na ciekawy artykuł i nie byłem w stanie go skończyć... Tak jak Piechota z Adamusem w Szmatławcu potrafią zainteresować tematem, o którym się nie miało pojęcia, tak w Pixelu moim zdaniem mieli talent do robienia dokładnie odwrotnie.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Mnie też Pixel wydawał się sztywny, ale obszerny i gustowny jak Engarde. Psx Extreme to absolutny top warsztatu pisania o grach od dawna. Wchodzi czysto, smacznie i przyjemnie, jak kanapka w Macu. I PE musi się utrzymać jako kontrapunkt dla internetowego ścieku upaplanego w SEO i z biegunką reklam.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l PE ale w takim wydaniu premium jak pixel to by było coś. Tylko czy czytelnicy by udzwigneli kolejna podwyzke.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Moim zdaniem nie miałoby to sensu za bardzo. Wiadomo, fajnie wygląda takie pismo premium, ale to się nawet niewygodnie czyta - im gazeta lżejsza, tym lepiej, Szmatławiec mógłby być nawet na gorszym papierze wydawany, jak dla mnie. Ale za to skład graficzny Pixela był super i taką inspirację bym przyjął chętnie.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Na jakim gorszym papierze? Przecież Extreme nie jest na jakimś papierze premium a powrotu cienkich, gazeciarskich stron z lat 90-tych nikt nie będzie chciał widzieć, a na pewno nie te osoby które przerzucą się z Pixela na PE. Zamiast ciąć koszty tam gdzie nie trzeba niech najpierw sytuacja z patronitem, drukarnią i wysyłkami prenumeraty zostanie ogarnięta.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Czytam Motor i Auto Świat więc byc może mam zanizone standardy, bo to na czym te tygodniki są drukowane to coś w stylu papieru śniadaniowego. Ale bardzo odpowiada mi papier na jakim drukuja Nat Geo Traveler. Objetosciowo jest podobny do PSXa, a kosztuje sporo mniej, bo chyba 14 zl. Tyle że jest tam też sporo reklam, więc być może bardziej od tego zależy jego niższa cena.
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Nie każdy numer, ale często. Zawsze pod ręką musi być jakaś gazetka do poczytania. Pod tym względem jestem 100% analogowy
Opublikowano 5 grudnia 20222 l Łączona prenumerata jeszcze na 7 numerów u mnie, ciekawe czy planują jakiś zwrot (wolałbym to przeznaczyć na PSX E, bo tych pixeli to nawet z folii nie wyciągałem, poza numerem z jakąś książką dodatkową).
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Strona cdaction dała niusa o zakończeniu pixela. No i jeden taki komentarz mnie wkurzył, ale nie będę się rejestrował. Chłop pewnie przestał czytać extrima 20 lat temu i od 20 lat powtarza to samo.
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Papier gorszej jakości nie oznacza od razu Bravo. Gramatur jest na tyle dużo, że raczej można dobrać jakąś tańszą, a wciąż komfortową w czytaniu. Wbrew pozorom obecnie Extreme ma całkiem niezły papier i wiele czasopism się przy nim chowa.
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Trochę więcej szczegółów odnośnie Pixela. M.in. część redaktorów ma przejść do PSXa, a prenumeratorzy Pixela będą mogli konwertować ją na prenumeratę PSXa. https://www.press.pl/tresc/74065,idea-ahead-zawiesza-wydawanie-magazynu-o-grach----pixel--- Jest tam też info, że nowy numer Szmatławca kalendarzem ma się pojawić 14 grudnia.
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Przeciez w "redakcji" to juz nikt dawno nie pracuje na etat, nawet Roger. Oba pisma tworzone sa/byly po godzinach przez zapalencow.
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Godzinę temu, LeifErikson napisał: Trochę więcej szczegółów odnośnie Pixela. M.in. część redaktorów ma przejść do PSXa Bardzo zła wiadomość.
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Cytat 304. numer "PSX Extreme", ukaże się 14 grudnia, tradycyjnie z dołączonym Kalendarzem Gracza na rok 2023. Magazyn będzie się nadal ukazywał w nakładzie 25 tys. egz. Fajnie ze w końcu wiemy kiedy będzie premiera. Tylko skąd oni to wiedza, jak na forum takiego info nie było? Słabo ze jakieś stronki maja takie info w pierwszej kolejności, a nie my. Przy okazji widzę nakład. Jutro se porównam do innych magazynów - lubię miec takie statyki:)
Opublikowano 6 grudnia 20222 l Fajnie by było, jakby z ew. transferami redaktorów z Pixela PE miało więcej stron. Tylko błagam, by nie było blacharskich indyków i "gier" na komórki...
Opublikowano 7 grudnia 20222 l 13 godzin temu, [InSaNe] napisał: Tylko błagam, by nie było blacharskich indyków i "gier" na komórki... nie grasz w ogóle na kompie, ani na telefonie?
Opublikowano 7 grudnia 20222 l Gierki na komórki jak najbardziej, od sukcesu Genshina wychodzi coraz wiecej duzych gier mobilnych.
Opublikowano 12 grudnia 20222 l Jeśli kogoś interesuje, to dzisiaj przysłali maila z informacją o możliwości konwersji prenumeraty Pixela na PSX Extreme (+1 nr gratis) lub zwrot kasy na konto.