Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pixel to była nuda niesamowita. Zamówiłem kiedyś dwa numery archiwalne, bo była historia Football Managera i po tym już wiedziałem, że nigdy więcej tego nie kupię

Opublikowano
4 minuty temu, kazetwu napisał:

Pixel to była nuda niesamowita. Zamówiłem kiedyś dwa numery archiwalne, bo była historia Football Managera i po tym już wiedziałem, że nigdy więcej tego nie kupię

O tak, historia Football Managera to jeden z tych tekstów w Pixelu, który zacząłem czytać z nadzieją na ciekawy artykuł i nie byłem w stanie go skończyć... Tak jak Piechota z Adamusem w Szmatławcu potrafią zainteresować tematem, o którym się nie miało pojęcia, tak w Pixelu moim zdaniem mieli talent do robienia dokładnie odwrotnie. :D

Opublikowano

Mnie też Pixel wydawał się sztywny, ale obszerny i gustowny jak Engarde.

Psx Extreme to absolutny top warsztatu pisania o grach od dawna. Wchodzi czysto, smacznie i przyjemnie, jak kanapka w Macu.

I PE musi się utrzymać jako kontrapunkt dla internetowego ścieku upaplanego w SEO i z biegunką reklam.

Opublikowano

Moim zdaniem nie miałoby to sensu za bardzo. Wiadomo, fajnie wygląda takie pismo premium, ale to się nawet niewygodnie czyta - im gazeta lżejsza, tym lepiej, Szmatławiec mógłby być nawet na gorszym papierze wydawany, jak dla mnie. Ale za to skład graficzny Pixela był super i taką inspirację bym przyjął chętnie. :)

Opublikowano

Na jakim gorszym papierze? Przecież Extreme nie jest na jakimś papierze premium a powrotu cienkich, gazeciarskich stron z lat 90-tych nikt nie będzie chciał widzieć, a na pewno nie te osoby które przerzucą się z Pixela na PE. Zamiast ciąć koszty tam gdzie nie trzeba niech najpierw sytuacja z patronitem, drukarnią i wysyłkami prenumeraty zostanie ogarnięta.

Opublikowano

Czytam Motor i Auto Świat więc byc może mam zanizone standardy, bo to na czym te tygodniki są drukowane to coś w stylu papieru śniadaniowego. :)

Ale bardzo odpowiada mi papier na jakim drukuja Nat Geo Traveler. Objetosciowo jest podobny do PSXa, a kosztuje sporo mniej, bo chyba 14 zl. Tyle że jest tam też sporo reklam, więc być może bardziej od tego zależy jego niższa cena.

Opublikowano

Strona cdaction dała niusa o zakończeniu pixela. No i jeden taki komentarz mnie wkurzył, ale nie będę się rejestrował. Chłop pewnie przestał czytać extrima 20 lat temu i od 20 lat powtarza to samo.

E9A51548-287F-4E0B-BCB5-DDD599FF67E8.jpeg

Opublikowano

Papier gorszej jakości nie oznacza od razu Bravo. Gramatur jest na tyle dużo, że raczej można dobrać jakąś tańszą, a wciąż komfortową w czytaniu. Wbrew pozorom obecnie Extreme ma całkiem niezły papier i wiele czasopism się przy nim chowa.

Opublikowano

Przeciez w "redakcji" to juz nikt dawno nie pracuje na etat, nawet Roger. Oba pisma tworzone sa/byly po godzinach przez zapalencow.

Opublikowano
Godzinę temu, LeifErikson napisał:

Trochę więcej szczegółów odnośnie Pixela. M.in. część redaktorów ma przejść do PSXa

Bardzo zła wiadomość.

Opublikowano
Cytat

304. numer "PSX Extreme", ukaże się 14 grudnia, tradycyjnie z dołączonym Kalendarzem Gracza na rok 2023. Magazyn będzie się nadal ukazywał w nakładzie 25 tys. egz.

Fajnie ze w końcu wiemy kiedy będzie premiera. Tylko skąd oni to wiedza, jak na forum takiego info nie było? Słabo ze jakieś stronki maja takie info w pierwszej kolejności, a nie my.

Przy okazji widzę nakład. Jutro se porównam do innych magazynów - lubię miec takie statyki:)