Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w domu rodzinnym mam około 30-40 jewel case z CDA. W czasach DVD i jak zaczeli dodawać w tych czarnych płytkach to już przestawałem ich kupować. Ostatnio jak byłem w domu to te czarne pudełka w rękach się rozwalają na małe kawałeczki xD ale szajs. 

Opublikowano

Pamiętam jak wtedy te stosy pudełek z płytami traktowałem bardziej jak niepotrzebne rupiecie i jakoś to się porozchodzilo już sam nie wiem gdzie. Udało mi się odkopac tylko część płyt w zbiorczym opakowaniu, takim futerale na płyty. Szkoda, bo kompletne płyty w pudełkach z okolic 2000 roku razem z pismami byłyby niezłymi rarytasami chyba. Ale i tak pewnie prędzej czy później to sprzedam.

Opublikowano

@Ukukuki gdzieś miesiąc temu też przewalałem rupiecie i te czarne pudełka z CDA wszystkie są w dobrym stanie. Nie popękane, "zatrzaskiwały" się- płytki nie wypadają. Wszystko leży w pudle u rodziców, razem z resztą coverów z gazetek. W sumie nie wiem po co to dalej trzymam. Ekszyny już dawno wszystkie oddane, także te kupowane od zmiany loga. Żałuję tylko, że tego na 25lecie sobie nie zostawiłem. 

Opublikowano (edytowane)

W poprzednim numerze było info, że 21 marca

Zamówiłem to Retro i oczywiście jeszcze nie dostałem swojego numeru. Preorderzy to frajerzy, echh :nosacz2:

Edytowane przez kazetwu
literówka
Opublikowano

U mnie tez nie, teraz wiem co maja na mysli chlopaki z tematu o prenumeracie pe.

A dostaliscie maila, ze zakup sfinalizowany i dziekuja po tym jak doszla paczka czy przed? xD

Opublikowano

Przeczytalem ten slynny tekst o Husarii no i tak srednio bym powiedzial. To raczej dobrze zredagowany meterial kogos, kto poswiecil troche czasu na research ale na pewno nie specjalisty w temacie. Stad przypomina raczej dlugi wpis z wikipedii. Te 11 stron ktore mialo w zapowiedzi wzbudzac szacunek to w zasadzie w 1/3 wypelnione jest obrazkami i tabelkami, a caly tekst wydaje sie po prostu krotki (geneza, uzbrojenie, rozkwit, upadek). Coz 150zl x 11 stron piechota nie chodzi. A jeszcze dostal 6 stron Action Redaction.

Opublikowano

Nakład tego numeru był chyba całkiem spory, bo leży tego po salonach prasowych w mojej okolicy niemało. A lektura całkiem ciekawa - fajnie, że mix różnych autorów, jest różnorodnie dość. Aczkolwiek część tekstów na 2 strony wydaje się takim króciutkim prześlizgnięciem się po powierzchni tylko - na przykład tekst o Mafii. Trochę mi to przypominało takie skrótowe przedstawienie gry jak w Pegasus Extreme. Moim zdaniem warto  było poświęcić chociaż ze 3-4 strony zamiast 2 na tak wybitny i legendarny tytuł (a takich artykułów przedstawiających różne gry na 2 strony jest chyba kilka). 

A materiał o historii Secret Service świetny. Przeciekawie z obecnej perspektywy i sytuacji na rynku patrzy się na te zakulisowe historie sprzed 20-30 lat. 

Opublikowano

Zbieram te reedycje TOP Secret, bo byłem za młody wtedy, a teraz ciągnie mnie do retro.

No i są preordery na nowsze numery:

336158446_141680402157917_63455433174711

336239476_758597992246427_14612921004248

... za 65 złotych!

W cenie książki/komiksu sprzedają gazetkę co ma ze 40 stron. 

A pierwsze numery kupowałem po 36 złotych. Ja rozumiem inflacja, drożyzna, wojna, covid, ale taniej zamówić chyba fotoalbum w grubej oprawie na Allegro, niż taki magazyn.

Opublikowano

Jakby coś takiego wydali z Secret Service to brałbym bez marudzenia wszystko do numeru 50. Wszystkie stare numery powywalałem (bo byłem młody i głupi) zostawiając sobie tylko jeden, w którym zająłem któreśtam miejsce w konkursie. Pamiętam, że była u mnie wtedy babcia (ja poszedłem do szkoły) i musiała zapłacić listonoszowi za przesyłkę...(miał kwita więc nie oszukiwał. Co za dziady lol)

Opublikowano

3dc53b40-588e-43d6-af4e-4d662dac0e55.jpe

nowy cda, 27-lecie... rzeczywiście kwiecień 96 był pierwszy numer...

W CDA 02/2023 znajdziecie więc urodzinowego GameWalkera uzupełnionego o całostronicowy komiks Śledzia przygotowany specjalnie dla nas. Druga rzecz, którą chcę podkreślić, zanim dowiecie się, o czym poczytacie w nowym wydaniu, to fakt, że nawiązujemy z tym słynnym autorem stałą współpracę. Od tego numeru znajdziecie pasek Śledzia w dziale Szpile.

ja jebie jaka walka o śledzia :)

przecież te komiksy są w ogóle nieśmieszne, nieciekawe i brzydka kreska :/

---

Nie mogę znaleźć info od kiedy w kioskach (dobra mam -  od wtorku). No i ja pewnie pismo kupię i przewertuję, bo mnie ten ogrom stron przeraża. Nie mam czasu za bardzo na czytanie księgi o grach :/

• Plusik 1
  • Haha 2
Opublikowano

W 3 miesiace nie przeczytasz 160 stron? PE ma teraz ile, 120 130? A wychodzi co miesiac.

Koncze pierwszy numer jako kwartalnik i dobrze mi sie to czyta. Styl cda zawsze top. Tak jak w tej dramie ostatnio, styl lekki i laicki. Wole to niz pokrecone konstrukty Piechoty.

Opublikowano

W Retro przeczytałem kilka artykułów, które mnie od początku interesowały i w sumie odkładam na półkę, bo poza tym sucho strasznie... Nie wiem, ale moim zdaniem ci autorzy nie mają podejścia do Ekstrimowców.

Nowy numer CDA zapowiada się za to całkiem nieźle i chyba to będzie pierwszy, który zakupię odkąd się zamienili w kwartalnik. Choć pewnie będzie podobnie jak z Retro - wejdzie kilka tekstów i to wszystko.