grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Kupiłem tego CD-A, we wstępniaku wita się jakiś chyba nowy gość - Witold. No i faktycznie, ten gazetowy, gruby papier - może się podobać, tym co narzekają na "śliski" w PE. Mi akurat taki nie pasuje - czarny kolor na tym biednie wygląda. No i pismo drogie: 164 strony za 34,50 (nieważne że na kwartał) do 116 stron za 19,99 w PE, wychodzi tu 0.21 groszy za stronę, do 0,17 groszy w PE Niby mniej boli wydanie 20 zł, ale 20 x 12 = 240 zł na rok A CD-A 34,50 x 4 = 138 zł na rok. Co daje im mniej kasy... może mają mniejsze koszta, ale czy to aż tak się opyla? Chyba to ledwo zipie. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 ten Witold to tam pisze już od kilku lat 1 Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 To jest znajomy poprzedniego, prowadzili lata temu (dekadę?) podcast głównie o Nintendo. Ktoś jeszcze z tego magazynu też był w tej grupie ale nie chce mi się szukać w internecie. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Napisałem do Axel Springer, czy mogę wrzucić pierwszy numer pisma Play na bloga i dostałem taką zgodę Mnie to cieszy... Z PSM i wydawcą CGS był trochę problem bo jeden z właścicieli miał obiekcję, bo to jednak tłumaczone i na licencji pisma brytyjskiego. No, ale było to w 1997 roku... Z PSX Extreme poszło łatwo, spytałem Rogera, a ten zasugerował że to jednak Łapusz jest wydawcą i Łapusz zgodził się, a nawet widziałem że za jakiś czas pdfy Extrima zniknęły z chomika na prośbę Idea Ahead. No i napisałem po czasie do Fenixa, ale tu na forum i Fenix specjalnie przywracał hasło, żeby mi odpisać:) Chciałem dodać Clicka, ale Bauer się nie zgodził, co do CD-A Smuggler się zgodził, ale myślę że jak będę się za to kiedyś brał, to dopytam innych, bo samo "rób, czemu nie", jakoś nie jest dla mnie satysfakcjonujące - po tej aferze z artykułem czytelnika). No i tak to wygląda: zamiast grać tracę czas na odświeżanie starych gazetek. Poniżej trochę stron z Playa, gdzie niestety nie staram się tak jak poprzednio, bo czas mnie goni i chcę w parę dni zrobić całość: https://gracz.2ap.pl/spis/play-wszystko-gra-2000-01i02/ 2 4 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 kwietnia 2023 Opublikowano 4 kwietnia 2023 https://allegro.pl/uzytkownik/Sklep_CD-Action Cd-a podobnie jak idea ahead wchodzi na Allegro… Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 O co chodzi z tym albumem i skanami niepełnych recenzji? Po co ktoś miałby to kupować? Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Skumaj ze sa tu typy co kupily to za te cene w preorderze i jeszcze im doje.bali koszty wysylki 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 A jakie niepełne recenzje? To są normalne skany. Przejrzałem tylko ale nie widziałem ze kończyło się jakoś bez sensu. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Nie chce mi sie wygrzebywac z szafy ale tez wydaje mi sie, ze te recenzje sa pociete. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Tez macie zablurowane grafiki na cdaction.pl? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Tez. Może złamali jakieś embargo. A sama gazetka tez ma blur na tym papierze. Chciałem wrzucić foty, ale wymieniłem telefon niby na nowszy, a z bliska rozmazane wychodzą. Otwórz artykuł o Saturnie np 1 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Nie mam jeszcze najnowszego nru. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 14 kwietnia 2023 Opublikowano 14 kwietnia 2023 Miałem reklamę na fejsie Młodego Technika, wszedłem z ciekawości obczaić, jak taka prasa sobie dziś radzi. No i na ich stronie jest tego full. W 2014 wyszło wydanie specjalne pisma T3 (pierwsze słyszę), poświęcone PS4 Szukam, szukam, a innych numerów tematycznych nie widzę. https://ulubionykiosk.pl/wydawnictwo/kompletny-almanach-ps4 29 zł, 152 strony to dziś jak za darmo chyba kupię, można przejrzeć online. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 14 kwietnia 2023 Opublikowano 14 kwietnia 2023 Kupiłem to nowe CDA wczoraj i po pierwszym przekartkowaniu muszę przyznać, że ciekawej lektury zapowiada się sporo, choć papier robi słabe wrażenie. Ale ten kto wymyślił rozmiar czcionki w oceniaczkach to chyba na głowę upadł. Cytuj
Postal 638 Opublikowano 18 kwietnia 2023 Opublikowano 18 kwietnia 2023 W dniu 14.04.2023 o 13:22, grzybiarz napisał: chyba kupię Kupiłeś może? Jeśli tak, to daj znać czy warto bo też mnie ciekawi. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Nie. Jakos nie wiem co potem z tym zrobić bo zbieram full sety gazet:/ Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Ja odwrotnie, periodyków nie kupuję, a takie pojedyncze specjale mnie ciekawią. Aczkolwiek patrząc na ilość literówek i błędów już w samym spisie treści na stronie mam pewne wątpliwości. Ale chyba się skuszę, nawet jeśli temat już dawno nieaktualny. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 W dniu 18.04.2023 o 20:01, Postal napisał: Kupiłeś może? CHYBA KTOŚ Z FORUM KUPIŁ BO NAGLE JAK DZIŚ CHCE KUPIĆ TO BRAK PRODUKTU!!! Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: CHYBA KTOŚ Z FORUM KUPIŁ BO NAGLE JAK DZIŚ CHCE KUPIĆ TO BRAK PRODUKTU!!! 3 Cytuj
Postal 638 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Pamiętacie jeszcze taką zbiórkę na wydanie książki o C64? W tym tygodniu po 11 miesiącach od zakończenia zbiórki otrzymałem swój zestaw. Jakość wszystkiego oczywiście top ale jaki kwas się zrobił wśród wspierających przez ostatnie kilka miesięcy to masakra. Groźby śmierci autorowi zbiórki to było coś mocnego za opóźnienia w realizacji projektu Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 2 minuty temu, Postal napisał: Pamiętacie jeszcze taką zbiórkę na wydanie książki o C64? W tym tygodniu po 11 miesiącach od zakończenia zbiórki otrzymałem swój zestaw. Jakość wszystkiego oczywiście top ale jaki kwas się zrobił wśród wspierających przez ostatnie kilka miesięcy to masakra. Groźby śmierci autorowi zbiórki to było coś mocnego za opóźnienia w realizacji projektu To taki niekonczacy się cykl, zaraz łapusz zrobi nową zbiórke na jakies retro i się ludzie rzucą day one. 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Tam @Postal dostałeś sprzet grający miniC64? To ile Ty tam wpłaciłeś? Poza tym i poza książka, to wyglada jak stragan, jak dla mnie tych rzeczy jest za dużo:) Przy numerach specjalnych PE tez jakieś agrafki, naklejki, widokówki, czy nawet czekoladki (?), a w sumie dla mnie to zbędne rzeczy które podnoszą cenę. Za łebka to mogło cieszyć, dzisiaj już nie bardzo (jak w tym klubie ludzi nostalgicznych:) PS jakaś książkę o PlayStation bym łyknął. Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 A te książki z serii "Piksel po pikselu" ciekawe dla osób, które sprzętu nie posiadały, lecz bardziej by chciały poznać temat po latach? U mnie w domu było Atari, bodajże 130XE, a potem już PC, więc zarówno Amiga, jak i Comodore mnie ominęły. Cytuj
Postal 638 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Opublikowano 21 kwietnia 2023 700 złotych zapłaciłem. C64 jest w wersji MAX więc ten droższy model. Fakt, jest nadupcone pierdołami ale większość będę sprzedawał. Wszystkiego dostałem podwójnie więc jeden zestaw idzie na handel. Do tego dwie książki z poprzedniej zbiórki o Amidze którą już mam więc też się sprzeda. 9 godzin temu, Suavek napisał: A te książki z serii "Piksel po pikselu" ciekawe dla osób, które sprzętu nie posiadały, lecz bardziej by chciały poznać temat po latach? Zdecydowanie tak. Takie fajne kompendium wiedzy o sprzęcie, jego historii, najlepszych grach i kilka wspominek użytkowników. Warto, bo książki wydane na bardzo dobrym papierze w grubej okładce. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 296 Opublikowano 25 kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 kwietnia 2023 Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme: Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończyłem" to przecież jest wiarygodniejszy niż recki w PE, czy filmiki jutuberów. 5 2 1 7 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi