BRY@N 1 401 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Tylko trzeba by było zainwestować w kogoś lepszego do okładek bo te czcionki takie nie bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme: Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończyłem" to przecież jest wiarygodniejszy niż recki w PE, czy filmiki jutuberów. Jakiś numer specjalny na pewno by się udało wyrzezbic Koniecznie jakis komiks od Reda musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Nie kupowałem na premierę, ale po latach kupuję reedycje Top Secret. Pamiętam, że za pierwsze numery w 2020 płaciłem jakieś 36-40 zł. Czekam od grudnia na kolejne numery, 13 i 14, wpłaciłem kasę na zrzutce: a premiera przeciąga się w nieskończoność. Miało być w marcu, potem w maju, potem "lada moment", a teraz na stronie umieścili orientacyjny termin 7 czerwca. Szkoda, że goście chwycili wiele srok za ogon: robią obudowy, jakieś gumki, "kijwieco", wydają dodatkowo jakieś inne, niszowe pisma, które wychodziły sto lat temu i miały 4 numery... a tu czekam i czekam, na kultowe pismo. W 2020 odnowili 6 numerów, a teraz jak 4 sięuda to będzie sukces. Nie podoba mi się też polityka cenowa - numery nie mają drukowanej ceny, ale pierwszy numer kosztował 36 zł, tak samo Bajtka kupiłem na próbę za jakieś 3 dychy, a teraz widzę na allegro mają za 150... a Top Secrety, niewydane numery po 65 zł. Rozumiem, że wszystko drożeje, ale Extrim dalej kosztuje 19,90, a nie 2x tyle - 39,90. W ogóle ten gość co prowadzi fanpejcz to czasem tak narzeka, że nie da się tego czytać. Później zdziwienie że coraz mniej chętnych na kolejne numery, jak cena rośnie w górę i czas oczekiwania również. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 W sumie to mam oryginał ale ciekawi mnie czy tez tak słabo to wyglada jak w remaster PE - ze skanów. https://sklep.cdaction.pl/shop/pierwszy-numer-cd-action-reprint/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 W sumie to mam 1 numer i nawet niezle go pamietam wiec chyba mi reprint niepotrzebny. Zwlaszcza ze chca za to 35zl a stron jest chyba 60 czy co kolo tego i nie sa to tresci pierwszej jakosci. Teraz zobaczylem cene wyslki - 18zl za paczkomat inpostu czyli razem 53zl. Niech spier.dalaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Dziwne, bo na stronie inpostu etykieta gabarytu A to 14 zł. Doliczają sobie 4 zł za kopertę… niby można tez na Allegro zamówić, a tam smart 0 PS zamiast płyty dorzucają podkładkę pod kubek w stylu płyty Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Ludzie się rzucili na PE #0 oraz #1 i zwąchali okazję do zarobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 A zamówiłem z allegro wraz z kolejnym numerem na ten rok, 69 zł i darmowa wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Z tego co widzę na allegro to im tam tego za wiele nie schodzi, przynajmniej w porównaniu ze szmatławcowymi rzeczami. Może swoim sklepem nadrabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szwed 637 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game Boy Magazyny, muszę sprawdzić piwnicę. Osiągnąłem catharsis Żona śmieje się, że siedzieć 2h i ogarniać gazetki to autyzm, ale wiem, że Wy zrozumiecie @grzybiarz Grzybi, których numerów OPSM Ci brakowało? Mam tylko trzy, ale może to któryś z nich? Niestety demo disków raczej nie mam. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Szwed 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ja już mam komplet i mogę udać się spokojnie na gazetkową emeryturę. Chciałem kiedyś zebrać psm2 ale to nawet jakbym wygrał w totka i tak znalezienie kompletu graniczy z cudem. PS fajnie można wsiąknąć przeglądając te gazetki. Całkowicie inne czasy to były, my młodsi ale gry jakby ciekawsze, nawet te crapy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/1-numer-cd-action-1996-rok-unikat-CID751-IDUQzSr.html 2k bez plyty Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 Ktoś szybko wystawia bo zaraz remastery wlecą. Ciekawe jak będzie z jakością, cxy tez taka kupa jak z PE#1. A z innej beczki, ankieta z Top Secret, końcówka 1992 roku, w co grano? Demo to chyba techniczne demka, bo coś pisali ze ładnie wyglądają. Ale gry kupieckie, gry „decathlon” W symulatory lotu tyle osób grało? Przecie to truuudne Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 https://cdaction.pl/newsy/cd-action-032023-sprawdz-zawartosc-wersja-cyfrowa-juz-dostepna chyba w poniedzialek premiera Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Elegancko Szkoda tylko, że znowu promowany jest ten crap Diablo. Tyle świetnych gier wychodzi, a to wyjście tego gówna znowu celebrowane niczym nadejście mesjasza Jeden z fenomenów, którego nigdy nie pojmę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 CD-A w formie audiobooka? WTF? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 O chuj :o Cytat To co, jeszcze jedna tura? Dzień? Tydzień? Zaraz znów wpadnie złoto, trzeba rekrutować kolejne jednostki... Tworzymy wydanie specjalne CD-Action poświęcone w całości trzecim "Hirołsom"! Już we wrześniu bieżącego roku, w wasze ręce trafią 124 strony wypełnione fantastycznymi tematami i grafikami. Skupiamy się przede wszystkim na HoMM 3, ale nie zabraknie również tekstów poświęconych innym częściom tej kultowej serii. W nadchodzącym wielkimi krokami magazynie - tak wielkimi jak te, które stawia Behemot - znajdziecie m.in.: - rozmowę z twórcami Heroes 3; - opisy słynnych dodatków do ww. gry, a także serii Heroes Chronicles oraz… skasowanego dodatku do HoMM 3 wprowadzającego miasto The Forge; - wybór najlepszych modyfikacji do Heroesów III: od słynnego Heroes Of Might & Magic III: Horn Of The Abyss, przez wartościowe i mniej znane mody po nadchodzący superdodatek: Heroes of Might and Magic III: Day of Reckoning; - megaporadnik do gry - najwięksi znawcy pokażą wam najlepsze sposoby na rozwój miast i bohatera, efektywną eksplorację mapy i metody na skuteczne przeprowadzanie bitew; - wprowadzenie w świat rozgrywek online: od instalacji niezbędnych dodatków i poruszania się po lobby, przez tajniki szablonów, po pierwsze kroki w starciu PvP; - dowody na to, że niesławne Heroes of Might and Magic IV jest znakomite, przypomnienie pozostałych cześci serii, jak i niemal nieznanych edycji konsolowych gier, a także stare i nowe King’s Bounty oraz multum gier „hirosopodobnych” - mnogość innych treści! Nie czaj się pod zamkiem przeciwnika jak Chochlik i zamów CD-Action – wydanie specjalne: Heroes of Might and Magic III w preorderze: bit.ly/HoMM3_preorder UWAGA - do każdego numeru dołączamy wysokiej jakości litografię z grafiką z Heroes of Might and Magic III (format A4)! Co więcej, szykujemy niespodziankę dla wszystkich, którzy zdecydują się na preorder - więcej informacji już wkrótce. #CDAction #HeroesofMightandMagic3 #HoMM3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Zaimkowiec tez w tym numerze specjalnym się udziela? Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Hm... CDA też leci na nostalgii? Jeśli lecą na wspomnieniach to niech przedrukowują stare numery... Wait... Ale w sumie byłbym zainteresowany hiroskami. Ile to kosztuje? Tylko jie mówcie że 35 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 1 minutę temu, marbel007 napisał: Hm... CDA też leci na nostalgii? Jeśli lecą na wspomnieniach to niech przedrukowują stare numery... Wait... Ale w sumie byłbym zainteresowany hiroskami. Ile to kosztuje? Tylko jie mówcie że 35 zł... o dziwo tanio, ale nigdy nie gralem w herosow, wiec olewam https://allegro.pl/oferta/wydanie-specjalne-heroes-of-might-and-magic-iii-13981004543 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 No z przesyłką prawie 33 zł to się nie pomyliłem bardzo. IMO drogo jak za 124 strony. Ale ja już prasy nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Drogo? xD Jeszcze miesiac temu sprzedawli ten reprint 50 stron za 35zl + 18zl wysylka. Dobrze ze kupilem to na expo bo inaczej beka wnusiu. Takze te 124 strony za 28zl to jest "normalnie", szkoda ze nie wydali tego wczesniej bo bym wzial razem z reprintem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Widzę ,że stracili darmową wysyłkę ze smartem na allegro pewnie za ratio pozytywnych komentarzy do negatywnych. No jak tak dalej pójdzie to im się ten biznes nie sklei. Numer o Heroskach oczywiście zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 11 godzin temu, Mejm napisał: Dobrze ze kupilem to na expo A jak tam to expo własnie? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Numer o Heroesach zamówiony w ciemno. Podobnie jak z PE, periodyków nie kupuję, ale wydania specjalne chętnie będę wspierał. A Herosi fajny temat, chętnie poczytam, przypomnę sobie, a i chętnie sobie grę odświeżę w końcu. Mam tylko nadzieję, że o innych odsłonach niż 3 również trochę napiszą, szczególnie o 1 i 2. Jedynka była śmieszna miejscami, stylistycznie, ale i tak się grało, nawet posiadając już dwójkę. Niby bardzo podobne gry, ale przeskok nawet graficzny 1 -> 2 -> 3 był ogromny. Szkoda, że czwórka, to już potworek. Piątka jeszcze była fajna, a następnych odsłon już nawet nie sprawdzałem. Nie wiem jak gameplay, ale mam wrażenie, że brakowało im klimatu i koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi