Opublikowano 30 września 20231 r będę jeszcze próbował na ich normalnym fanpejdzu w poscie o nowym numerze, tylko kurła musze przepisywać posta ręcznie...
Opublikowano 30 września 20231 r Czy cały artykuł jest napisanx w ten sposób? Czy tylko ten fragment?
Opublikowano 1 października 20231 r Wyszło Final Fantasy XVI, a redaktor naczelny we wstępniaku napisał że nie grał w poprzednie części. Masakra jakaś gdzie on się uchował? Pod kamieniem? No i takie właśnie jest „konsolowe” cdaction. —- narzekam, ale raz na 3 miechy wydam te 35 zeta, nie przywróci mi to starych czasów (jestem chyba jakiś nostalgiczny), ale poczytać kilka artykułów można. Nie chce żeby zostało tylko PE.
Opublikowano 2 października 20231 r O kurla, Psx fan w hd. Przyda sie do ogrywania retrogier https://www.facebook.com/story.php/?id=100063466756388&story_fbid=799762652149286 @aux
Opublikowano 4 października 20231 r Kurde, no sam nie wiem czy ten powrót ma sens. Nie lepiej reaktywować Neo Plusa? Musze doczytać o co tu chodzi i kto za tym stoi. Zasadniczo mi nie stanął
Opublikowano 4 października 20231 r Ale w planach mają zrobić psx fana nowego na 2023 rok. Tak jakby następny numer po roku 2001… A kto za tym stoi? Retronics.eu to ludki co specjalizują się w retrogazetkach i ich wydawaniu w jakości HD. Ponadto robią jakieś obudowy czy wydają gry na stare sprzęty. No i tutaj musieli zapytać wydawcę CGS o licencję jakiegoś ich starego magazynu, wydawca się zgodził i poszło z płatka bo nawet i na psx fana się zgodzili. PSM raczej już się nie zgodzą, bo to autorskie teksty tłumaczone z brytyjskiego wydania. U mnie się zgodzili na skany ale pod warunkiem że nie będzie to zarobkowo. A tutaj ta cena 55 zł za numer to trochę boli:/
Opublikowano 5 października 20231 r Jakoś tak okładka mnie kupiła to i kupiłem nowe CDA, po raz pierwszy odkąd są kwartalnikiem. Liznąłem trochę tekstów i nie jest źle, ale w takiej formie mogliby być dwumiesięcznikiem, bo idzie szybko ogarnąć cały numer, patrząc po ilości tekstu. No i zmarnowane 6 stron na AR.
Opublikowano 5 października 20231 r Dziś chyba wysyłają ten numer specjalny CDA o Heroes 3. Wiadomo, co to ma być za ostatni bonus cyfrowy dla pre-orderów? W sumie ciekaw jestem, czy jakiś badziew, czy może wyżarliby się np. na pełną wersję którejś odsłony. EDIT: Taaa, "wysyłają". Status "w przygotowaniu" od wczoraj, to będzie po weekendzie. Edit: Bonus cyfrowy to kod do World of Warships... No nic, dziś powinno przyjść. Zobaczymy, na jakim poziomie gazetka.
Opublikowano 13 października 20231 r Przyszło. Niestety z uszkodzoną trochę okładką na grzbiecie, no ale tak bywa. Na razie tylko przekartkowałem numer, ale jak to zwykle w CDA - ładna, lakierowana miejscowo okładka robi wrażenie. Do tego dość gruby papier, przez co pismo wydaje się bardziej wypasione, choć niestety raczej z gatunku tych szorstkich, tak jak kiedyś kilka razy było w Szmatławcu, więc nie odczuwam jakiegoś premium feelingu. Skład graficzny mocno kolorowy, klimatyczny, będzie czytane przez weekend.
Opublikowano 13 października 20231 r Publicystyka w CDA przeczytana, najlepiej wypadają teksty Daela. W recenzjach jest różnie np, BG3 i Starfield lepiej od PSXa, za to Phantom Liberty po macoszemu. Na kolejny numer też chyba się skuszę, choć jak dla mnie ta cena-zawartość trochę boli.
Opublikowano 14 października 20231 r Chcialem sobie zamowic kilka numerow hurtem, wchodze na strone sklepu - heroesy nie do kupienia
Opublikowano 14 października 20231 r O, myślałem że nakład tego będzie wystarczająco duży, bo też była przedsprzedaż jak w przypadku wydań specjalnych Szmatławca. Wychodzi na to, że trzeba było brać 2 sztuki na handel.
Opublikowano 14 października 20231 r Kraj kwitnących PCtów a wy magazyn o Heroes 3 chcecie po premierze kupić
Opublikowano 14 października 20231 r E? Wszystko co wypuszczalo cda jako wydania specjalne do teraz mozna spokojnie kupic.
Opublikowano 14 października 20231 r 4 minuty temu, Ukukuki napisał: To pierwsze wydanie Retro jest gdzieś dostępne? Ale kombinujesz xD Pierwsze retro bylo normalnie do kupienia w kiosku, jesli sie wyprzedalo to nie ma. Pod nowym wydawca dotychczasowe wydania specjalne sa wszystkie, oprocz heroesow.
Opublikowano 14 października 20231 r Nie kombinuje tylko mi tego brakuje w kolekcji. No to jak brakuje to pewnie zrobią dodruk, kasa im raczej nie śmierdzi.
Opublikowano 14 października 20231 r Przeżywasz Mejm. Gdzieś pisali, że HoMM3 wróci do sprzedaży, choć niekoniecznie na Allegro. Premiera dopiero co miała miejsce, po miesiącach czasu na pre-order, a numer cieszył się popularnością. No trudno, musisz poczekać, ale trochę sam jesteś sobie winien, że nie złożyłeś przez ten czas pre-ordera, jeśli byłeś zainteresowany.
Opublikowano 15 października 20231 r Troche zle sie wyrazilem. Nie mam pretensji, ze nie ma numeru bo ludzie wykupili po premierze. Myslalem, ze zaszla ta sama sytuacja co z okladka okemi ps2 extreme, ze bylo to wydanie specjalnie cda dostepne do kupienia jedynie w preoderze.
Opublikowano 15 października 20231 r 16 godzin temu, Ukukuki napisał: To pierwsze wydanie Retro jest gdzieś dostępne? Ono bylo jako wrzutka do któregoś numeru w 2016 a potem wydali to za kasę - ten sam numer. Szukaj na olx czy grupkach gazetowych, czasem ktoś wystawia i chce za to 100 zł:/ ja sam miałem 2x i 2x sprzedałem. Nie chce się wkręcać w kupno kolejnego magazynu, pdf na tablecie mi styknie
Opublikowano 15 października 20231 r Z tego, co pisał kilkukrotnie Szmugler, to nie ma szans na dodruk dwóch pierwszych numerów Retro
Opublikowano 15 października 20231 r A ja pamiętam jak z kumplem z liceum w 2000 gardziliśmy CDA i szydziliśmy z jego starszego brata, który to kupował W życiu bym wtedy nie pomyślał, że pismo przeżyje SS czy Gamblera ale te pełne wersje gier to był jednak game changer. Fajnie czytać Wasze komentarze, z których wynika, że się przez te lata wyrobili i nadal ciągną tą markę.