[InSaNe] 2 477 Opublikowano 15 października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 października 2023 https://sklep.cdaction.pl/?s=retro&post_type=product&product_cat= Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 4 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2023 Jak cos to Heroes 3 wrocilo do sprzedazy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 11 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2023 @grzybiarz https://retronics.eu/?a=cat&id=40&l=pl PSX Fan powraca. Cena zaporowa, ale to pełnoprawny remaster poskładany na nowo. Nie to, co lipne wydania Szmatławca ze skanów. Ponoć im więcej chętnych, tym bardziej może cena spaść i pojawią się kolejne numery, a może nawet i nowe. Zamówiłbym jakiś numer, ale tam były same opisy więc w sumie mało to potrzebne teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 11 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2023 52 minuty temu, Emtebe napisał: PSX Fan powraca Dzięki, ale zamówiłem już dawno, pewnie w lutym będą numery, patrząc po innych ich wydaniach. Mnie trochę wkurzyło, że w stopce redakcyjnej widnieje nijaki Oskar (ten co kogoś tam uderzył na woodstocku), typ co ma nierówno pod kopułą, odpowiedzialny jest za nowe screeny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 11 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2023 To Axello bijący Miecugowa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 11 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2023 Na to wyglada. e: chyba mialem te 4 numery i dorzucilem je w gratisie typowi ktoremu sprzedawalem szaraka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 12 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2023 Psx fan? Zawsze jedna albo dwie klasy niżej niz psx extrim. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 117 Opublikowano 12 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2023 Nie do końca rozumiem wydania PSX Fana.Przecież tam były tylko solucje i listy ciosów.Ile jest osób, które będą potencjalnymi kupcami?Takie archiwalne PSX-y czy NEO zawsze można poczytać-publicystyka, recenzje ,zapowiedzi....ale w tym momencie kupno gazety z opisem przejścia Jackie Chan Stuntmaster? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 12 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2023 Wyszedl niedawno "remaster" MGS1 to moze niektorzy moga miec problem ze znalezieniem czestotliwosci do Meryl. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 17 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2023 Takie coś kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 18 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2023 Też kupiłem, w preorderze do paczkomatu, i przyszło akurat teraz jak wyjechałem na weekend. Ktoś wie czy jak sie przekroczy czas odbioru z paczkomatu to da sie jeszcze później otworzyć skrytkę? Akurat w niedzielę mi minie termin, więc chyba kurier w niedzielę tego nie wyjmie z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2023 Da się przedłużyć termin odbioru paczki: https://inpost.pl/pomoc-jak-przedluzyc-termin-odbioru-paczki-w-paczkomacie Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 19 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2023 Kurła, 7,99 w plecy za przedłużenie. Mam nadzieję że będzie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 731 Opublikowano 19 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2023 @LeifErikson to nie jest tak, że kod jest ważny 48h i po prostu ci skrytki nie otworzy? U mnie w deli na półce dalej dumnie leży CDA 2/23, pomimo zmiany półki na prasę. Retro pewnie sobie kupię jak przy okazji będę w empiku. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 19 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2023 No właśnie nie wiem, tego się obawiałem, dlatego wykupiłem to przedłużenie. Ale jeśli to faktycznie blokuje możliwość otwarcia nawet jak nikt jeszcze tej przesyłki nie wyjął z powrotem do odesłania, to bez sensu. Dobra, EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 388 Opublikowano 19 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2023 Ręki sobie nie dam uciąć, ale z tego co pamiętam (bo chyba 1 miałem taką sytuację) to normalnie się otworzy dopóki kurier nie zabierze paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 21 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2023 Ciekawy kanał mi YouTube podsunął, wrzucam tutaj bo pasuje do tematu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 30 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2023 Też mi to podsunęli. Gość się nieźle napracował z odpaleniem tych starych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 1 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2023 Na fali popularności PS2 Extreme, Smuggler napisał coś na swoim fejsie, że chętnie opisałby historię PS2. Odpisałem mu coś w stylu (pewnie się tu wydam swoim fejk kontem), że on dla mnie jest pececiarzem i nie miał ps2 w tamtych latach. Coś tam mi odpisał że przecież ludzie opisują np. Bitwę pod Grunwaldem, a tam nie uczestniczyli. No w sumie ta. I natrafiam w 5# Retro na jego tekst o krachu na rynku gier wideo, z 1983 roku. W zasadzie to odpalona Wikipedia i jechanie z tematem: https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_crash_of_1983 nawet screen z E.T. się zgadza. W tekście Smugglera pełno wyliczanek typu, gry na Atari sprzedawały się 3x lepiej, konsola sprzedawała się 10x lepiej, obroty branży spadły o 97%, wyliczanka egzotycznych konsol itp. Nawet coś wspomina o tym, że nie było w tych czasach tzw. killer-app - ja o czymś takim nie słyszałem, a jedynieo system-seller, no, ale to killer app jest opisane na wikipedii w linku wyżej. Kurła wiecie co? Jak ludzie pisali artykuły sprzed ery wikipedii? Weźcie do łapy ten numer z 2002 roku: tam są w środku realne foty konsol zgredów: ściery, hiva itp i tam jest kultowy tekst "zapach 8 bitów" Natomiast dzisiaj chyba odpala się wikipedię, kopiuje foty Evansa (typ co zrobił zrzutkę, zakupił konsole i zrobił foty dla Wikipedii, ale jest też książka/album - polecam Konsole do gier 2.0) nie ma tu większego reserchu, jaki robi np. Piechota, czy Adamus. No i jak będzie wyglądała historia PS2 oczami emeryta który zaczynał zabawę z komputerami w 1956 na komputerach Odra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 2 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2023 Grzybek a ty myslisz, ze Piechoty i Adamusy to robia jakis uber risercz? Dzwonia do typow w japonii co projektowali ps2 a potem leca tam na wywiad z nimi? Daj spokoj. Jeszcze jak nie bylem do tylca z pe to w tekstach ekipy czesto pojawialy sie cytaty z jakichs ksiazek (a moze jedynie wywiadow z) devow i widac, ze bylo wczesniej czytane a potem na podstawie tego pisane. No i pamietaj, ze ten tekst o ps2 w cda to przeczytaja (i dla nich jest pisany) glownie laicy pctowcy jako ciekawostke, a nie ktos kto spedzil mlodosc z ta konsola i wie jak regulowac laser potencjometrem albo wlutowac modbo. Historia ps2? Z pamieci. Po sukcesie psx sony poszlo za ciosem. Konsola miala byc silniejsza, a z powodu uzycia czytnika dvd wygladem miala pasowac takze do salonow. Po wersji fat powstaly dwie wersje slim, ta druga z wbudowanym zasilaczem. Na ps2 wyszla masa swietnych gier i nowych ip co przyczynilo sie finalnie do ogromnego sukcesu sprzedazowego i ustalenia rekordu swiata (niepobitego do dzis). Hegemonii ps2 nie przelamala nawet konkurecja w postaci microsoftu z pierwszym, znacznie sprzetowo silniejszym xboxem oraz nintendo z gamecubem. I tak w kolko co piec lat bo nie maja juz o czym pisac w tych szmatlawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 2 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2023 Grzybi ostatnio prowadzi jakąś krucjatę w stronę CDA. Ostatnio punktował jego zdaniem głupoty w całkiem fajnym artykule Kluski o Famicomie które okazały się niezgodne z jego projekcją i wymyślonymi faktami w jego głowie. A artykuł bardzo dobry i merytoryczny bez głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 4 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2023 Kolejne wydanie specjalne po HoMM ogłoszone, tym razem Gothic. W marcu ma się pojawić, póki co preorder. https://www.cdaction.pl/newsy/cd-action-gothic-numer-specjalny Cytuj Odnośnik do komentarza
Postal 630 Opublikowano 4 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2023 Na pewno wezmę. Z jedynką mam mnóstwo miłych wspomnień jak ogrywaliśmy wspólnie na osiedlu i rozkminialiśmy każde zadanie. Poczytam z nostalgią. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 4 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2023 W dniu 2.12.2023 o 10:05, Mejm napisał: Jeszcze jak nie bylem do tylca z pe to w tekstach ekipy czesto pojawialy sie cytaty z jakichs ksiazek (a moze jedynie wywiadow z) devow i widac, ze bylo wczesniej czytane a potem na podstawie tego pisane. Jest tak w ps2 extreme np w tekście Soqa Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 4 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2023 Bo wlasnie o tekstach Soqa myslalem, piszac powyzsze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi