LeifErikson 1 108 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca Kiedyś taką funkcję spełniał Tipsomaniak. I był za darmo. 1 Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca Również polecam, dobrze im to wyszło. Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca Spis treści może ktoś wrzucić, jakie gry opisali konkretnie? 1 Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Może temat nie do końca odpowiedni ale warto o tym wspomnieć. Największy portal growy w Polsce zmienił właściciela. https://www.gry-online.pl/newsroom/gry-online-sa-zmienia-sie-w-webedia-polska-sa-na-tym-nie-koniec/z129e98 Dotychczasowy prezes po prawie ćwierć wieku zarządzania gry online ustąpił ze stanowiska. Na pewno dobrą informacją jest Łosiu jako nowy CEO ale pewnie skończy pisać już teksty a szkoda bo od 20 lat lubiłem go czytać. Nigdy nie silił się na clickabajty i za to go szanuję. Pewna epoka się skończyła, ten portal zatrudniał ponad 100 osób, jestem pełen podziwu ,że taki moloch mógł urosnąć w tak małym kraju zajmując się raczej mało dochodowym zajęciem jak dziennikarstwo growe. Mieli nawet swój odpowiednik anglojęzyczny i było ich stać na zatrudnianie dziennikarzy za granicy. Niedługo zostanie mam tylko ppe.pl którego nie da się czytać Cytuj
opTa 0 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca 4 hours ago, Ukukuki said: zmienił właściciela. 7 lat temu. Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Godzinę temu, opTa napisał(a): 7 lat temu. A to o tym nie wiedziałem, myślałem ,że cały czas kapitał polski. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 lipca Dzisiaj zamiast grać grzebię w tych gierkach i gazetkach na blogu. No i kurde mam 3 rzeczy, jakie ostatnio zrobiłem: * Skan ostatniego numeru Play: https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/#flipbook-df_11041/1/ Dobrze się czyta, niby 2012 ale layout dobry, teksty krótkie, no i nie starzeją się (GTA V), przegląd gier do coopa, gry przeglądarkowe i inne pierdoły (wrzucałem wcześniej kilka stron w statusach), * Druga rzecz, jaką robiłem to opisy: https://gracz.2ap.pl/opisy/ - ctrl c ctrl v opisów z gazet, wrzuciłem Extrima rocznik 1997, chciałem wrzucić rocznik 1998 PSX Fana, ale wydawca odmówił bo Retronics robi swoje reedycje po 60 złotych , także zaniechałem - może kiedyś wrzucę opisy z Playa, screen po screenie, zobaczymy. * No i trzecia rzecz, to dodawanie spisów treści i wstępniaków do bazy pism jakie posiadam: https://gracz.2ap.pl/wielki-spis-czasopism-i-gier/ Dodałem rocznik 1996 CD Actiona, wszystko co mam Top Secret, i z 50 numerów PSX Extreme (bez wstępniaków). Jest z tym roboty, ale fajnie mi się grzebie, bo jednocześnie przenoszę się do starych czasów. Np. w Top Secret zachwalają start WOŚPu Owsiaka dużo ciekawych rzeczy można wyczytać, wzrost ceny o 50 groszy, czy inne takie. Planuję dodać w każdym piśmie wstęp i spis treści. Pracy na lata, ale chyba już w gry nie gram 6 2 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Dobrze pamiętam, że pierwszy numer Play miał jako dodatek naklejki? Było tam sporo fajnych, chyba z residenta, z jakiejś gierki z anime laską. Jak nie pierwszy, to jeden z początkowych, bo dlugo ich nie kupowałem. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Były gigaplakaty, naklejki, wprasowanki chyba - wszystko co ówczesny gówniarz chciał mieć. PS Jest też skan pierwszego numeru jakby co. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca 3 minuty temu, grzybiarz napisał(a): PS Jest też skan pierwszego numeru jakby co. Własnie go sobie przeglądałem. Chciałem w to zagrać, ale nigdy się nie udało, po ocenach widze, że mocny średniaczek Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca demko chyba było w cd-action, tutaj moze zadziala: https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=7 tzn jak link zadziała, to nie wiem czy gra na obecnym systemie Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Ogólnie to pamiętam nawet w jakich okolicznościach kupiłem pierwszy numer, szedlem do lekarza, inne magazyny w tym miesiącu już miałem zaliczone, to sobie kupiłem to do zabicia czasu w kolejce. To był mój pierwszy numer PlayStation Plus, kupiłem go na dworcu głównym w Gdyni, jechałem do babci na wakacje i trzeba było jakoś wytrzymać te 3h w pociągu. Wszystko się wtedy czytało, nawet opisy gier których się nie mialo. Pierwszego Extrema dostałem od kumpla. A i pierwszy Click! z zapowiedzia albo recka Final Fantasy 8, nie pamietam, ale czekalem wtedy na te gre. Szkoda, ze z tak chujowego papieru był ten magazyn, zaden numer nie przetrwał. Znalazłem, poczytałbym 3 Cytuj
BRY@N 1 475 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Tego Clicka z Finał Fantasy mam w piwnicy ale fakt papier był tragiczny, później był chyba lepszy Spoiler Mam jeszcze trochę numerów Action. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca 34 minuty temu, BRY@N napisał(a): Tego Clicka z Finał Fantasy mam w piwnicy ale fakt papier był tragiczny, później był chyba lepszy Pokaż ukrytą zawartość Mam jeszcze trochę numerów Action. Tego z Tiberian Sun na pewno tez mialem, ale Clicka raczej nie zbieralem, też tak z doskoku czasem z nudow sie wzielo. Potem chyba faktycznie papier był lepszy, ale te pierwsze numery to byly jak bravo sport. Cytuj
Mari4n 425 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca @Shen Na archive.org są skany chyba wszystkich Clicków, i Playów. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca I znowu wracamy z nostalgią Ja kupowałem głównie Playa (bo od początku), też pamiętam okoliczności kupowania pierwszego numeru: chodziliśmy do szkoły przez tory kolejowe przejściem na dziko, no i na ulicy nieopodal był taki mały spożywczak. Właśnie tam uśmiechnęła się do mnie gazetka z Jill i zombiakami. Za drugim numerem chodziłem jak kot z pęcherzem, bo pamiętam, że strasznie długo wychodził, a miał już na okładce pokemony i w ogóle była luksja. Te ich opisy obrazkowe to było coś pięknego, zwłaszcza do pokemonów i RE3 (dobrze pamiętam?). Nałogowo zbierałem też Game Boy Magazyn, miałem taką panią w kiosku w centrum miasta która zawsze się uśmiechała i mówiła "PRZYJECHAŁ TWÓJ GEJ BOJ HEHEHE", chyba lubiła sobie wypić xD 2 Cytuj
Mari4n 425 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Opis do poksów gen2 były świetne. Niedawno kupiłem numer z jego drugą częścią (kiedyś miałem obie), i był nawet podany glitch na shiny poksy. Teraz muszę jeszcze dokupić numer z pierwszą częścią tego poradnika. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Za drogie i nie mam poprzednich numerów do kolekcji a lubię mieć full sety. Poprzedni numer mam w pdfie i chyba jest normalnie dostępny za free http://contrabanda.eu/Pegagruz2.pdf 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Znajomy z Pokemonów się tym mocno jara, ale on siedzi w community i jeździ na te Famicony. Sam bym chętnie wziął, żeby wesprzeć inicjatywę, ale przespałem preorder xd Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Nakład 100 egzemplarzy? Komu to się w ogóle opłaca robić, nawet za 60 zł. Cytuj
Czoperrr 5 130 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia 11 minutes ago, LeifErikson said: Nakład 100 egzemplarzy? Komu to się w ogóle opłaca robić, nawet za 60 zł. Nie opłaca, robią to z pasji i nie zarabiają na tym jak widać kilka postów wyżej. Obejrzałem sobie wersje pdf poprzednich numerów i wyglada to całkiem spoko poza badziewnymi okładkami numeru 1 i 2. Dużo treści, jest co czytać. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia To są P A S J O N A C I, którzy raz do roku robią sobie zlot (gdzie nasze Extreme Party i wyjazd na domki po EP? xD) i w ogóle dość zgrana społeczność z tego co słyszałem. Trochę zazdro, szczerze mówiąc. Ja kiedyś siedziałem bardziej w community Archona, ale potem jak już weszli w mainstream, to ludzi zrobiło się za dużo, no i shoutbox z forum przenieśli na Discorda, którego nie potrafię śledzić na bieżąco xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi