Suavek 4 713 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Zamówiłem z ciekawości, choć Ahrn nie oglądam, tylko wybiórczo niektóre filmiki. Akurat mieli w sklepie również Retro #7, to wziąłem paczkę. Felietony chętnie poczytam, szczególnie jeśli to "jednorazówka". Zamówiłem też tę jego książkę, głównie z ciekawości i ze względu na niewygórowaną cenę. 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Też zakupiłem Retro i inną gazetkę (i myk, 60zł). Jak chcą to wydawać co kwartał to niech tak zrobią, a jak nie pyknie to znowu 2 numery w roku wypuszczać. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października @Szwed Te kawie to zawsze byly dla mnie przepotęrznym cringem, że dorosly chlop pałował sie do nich nawet tworząc gry i wrzucal je do niektórych materiałów. Za każdym razem jak widzialem z nimi film to od razu wyłączałem. W wersji pdf można dostać gdzieś również? 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października xD No cóż, taki kink. Teraz to już w ogóle chyba jest 3 czy 4 pokolenie tych zwierzaków. W formie cyfrowej chyba ma być, ale obecnie jeszcze nie ma. Cytuj
czapa 674 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Po wstępnym przejrzeniu tego magazynu arhn w sumie nie wiem o czym on jest i po co w ogóle powstał. W zasadzie żaden artykuł mnie jakoś nie zainteresował zbytnio. Myślałem że będą jakieś kulisy, anegdoty, zdjęcia jego kolekcji a nic takiego tam nie ma. Ogólnie Retro 7 > Magazyn Arhn Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Powstał na 15 lecie działalności i żeby zostawić po sobie coś fizycznego w razie w. W sumie mógłby wydać kolekcję swoich filmów na BR xd Trochę o książce i magazynie jest w podcast rozgrywka Grube Rozmowy #43 – Archon. https://rozgrywka.online Cytuj
Paliodor 1 787 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Arhn oglądam regularnie więc książka była zamowiona zaraz po filmie ją promujacym. Nad gazetką się jeszcze zastanawiam. Cytuj
czapa 674 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Moim zdaniem tego pisma nie warto, mam nadzieję że książka będzie lepsza. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Plus sporo tych artykułów jak przejrzałem to takie noname napisały. Ja wiem, że redakcja duża, ale serio to już np. jak kręcą materiały, ich pokoje gracza itd by opowiedzieli. Nie mówię, że to złe jest bo jeszcze nie czytałem, ale nie tego się spodziewałem i nie w takim natężeniu. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Większość osób, które napisały artykuły to osoby jakoś związane z serwisem w ciągu tych 15 lat. Ja na przykład udzielałem się (i pisałem) tam głównie do jakiegoś 2014 roku, więc, ekhm, dawno temu. Teraz Archonowi głównie pomagam merytorycznie, kiedy potrzeba wyjaśnić coś związanego z Chinami, albo coś przetłumaczyć. Dla osób z OG community to na pewno plus, bo Arkowi udało się zebrać ekipę Avengersów (a może jednak Zaszczytników xd) z dawnych lat i miło jest zobaczyć znane twarze. Dla nowszych osób lub dla tych nie śledzących serwisu, to faktycznie może być minus. Mam nadzieję jednak, że merytorycznie się czytelnikom jakoś spodoba 5 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października W tym 7 Retro już znaleźli kilka baboli z datą wydania HL2 na czele (podali 1999r). Widać pół roku to za mało żeby zrobić dobry research Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października W dniu 24.10.2024 o 09:10, Szwed napisał(a): bo Arkowi udało się zebrać ekipę Avengersów Widziałem tam tą neko. To jego baba chyba z którą dawno temu się rozstał? Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października 14 godzin temu, PiotrekP napisał(a): W tym 7 Retro już znaleźli kilka baboli z datą wydania HL2 na czele (podali 1999r). Widać pół roku to za mało żeby zrobić dobry research Jakie błędy oprócz HL2? Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października 14 godzin temu, grzybiarz napisał(a): Widziałem tam tą neko. To jego baba chyba z którą dawno temu się rozstał? Kulisy związku Archona i Neko nie są dla mnie znane za bardzo, a i nie mam w zwyczaju dyskutować na takie tematy, więc nie będę się rozwodził. Ale tak, generalnie Neko "wystąpiła" w artykule wspominającym porzucone projekty filmów z tego co wiem. W końcu pewnie mieli tego mnóstwo. Wczoraj na PGA ogień, mieliśmy chyba podpisywania na 2h - wiadomo, większość ludzi chciała głównie podpis Archona, ale rzutem na taśmę dostawała też kolejne 10 podpisów od innych redaktorów. Niektórzy podchodzili nawet i zagadywali o konkretne teksty, bardzo miła sprawa 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Porządki po latach- 118 płyt z CDA, najwcześniejsza to nr 129- wrzesień 2006, najpóźniejsza 241- kwiecień 2015. Nie wiem po co to tyle trzymałem, na dniach wszystko pójdzie na przemiał. Zagracają tylko miejsce a nikt tego za bardzo nie kupi. Zwłaszcza w całości. Były też w pudle tipsomaniaki, te z lat 2005-2007 sobie zostawię. 1 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada @PiotrekP Chętnie przygarnę jak i tak masz wyrzucić Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 3 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Porządki po latach- 118 płyt z CDA, najwcześniejsza to nr 129- wrzesień 2006, najpóźniejsza 241- kwiecień 2015. Nie wiem po co to tyle trzymałem, na dniach wszystko pójdzie na przemiał. Zagracają tylko miejsce a nikt tego za bardzo nie kupi. Zwłaszcza w całości. Były też w pudle tipsomaniaki, te z lat 2005-2007 sobie zostawię. Te płyty są coraz więcej warte. Cały rocznik płyt sprzedawałem po 70 zł. Czyli 12 sztuk. A tu trochę tego masz, a i minęło parę lat, także… Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada @grzybiarz swego czasu za grosze na allegro płyty z CDA widziałem i chętnych nie było na to. Kody wiadomo wykorzystane, ale same płyty pewnie sprawne. W pudle wszystko leżało, w suchym miejscu, bez wilgoci itp. Chyba 2 roczniki są kompletne. Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Ciekawe ile byś dostał jakbyś jebnął wszystko na jedną licytacje Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Jakbym głębiej sięgnął mam płyty z lat 2003-2009 z clicka, kśgry i play. Ale one bez kartoników bo w portfelu na płyty leżą. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Ludzie te stare pelniaki bez pudełek wystawiają w cenach jakby to były w bigboxach. Obczajcie cenę larry 7 z playa. no i teraz poza allegro i olx - trza sprawdzać allegro lokalnie, ponieważ mieli usunąć wyszukiwanie wspólne pomiędzy zwykłym allegro. https://allegro.pl/oferta/larry-7-vii-milosc-na-fali-pc-polskie-wydanie-pl-13447743427 handlarzyki Ja kupiłem za 10 zł. Ale od jakiegoś prywatnego kolesia wieki temu. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Znalazłem jeszcze płytki z dwóch numerów. Uporządkowałem i są to numery: 129, 137, 140-142, 146, 150, 152, 155, 164-167, 170, 173-177, 179-181, 183-191, 195-236 (bez 199), 241, 263, 275. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 19 minut temu, grzybiarz napisał(a): Ludzie te stare pelniaki bez pudełek wystawiają w cenach jakby to były w bigboxach. Obczajcie cenę larry 7 z playa. no i teraz poza allegro i olx - trza sprawdzać allegro lokalnie, ponieważ mieli usunąć wyszukiwanie wspólne pomiędzy zwykłym allegro. https://allegro.pl/oferta/larry-7-vii-milosc-na-fali-pc-polskie-wydanie-pl-13447743427 handlarzyki Ja kupiłem za 10 zł. Ale od jakiegoś prywatnego kolesia wieki temu. Jeden z tych allegrowych odklejencow co bedzie to mial w tej cenie do zamkniecia serwerow. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Ktoś pamięta typa co undergrounda czy vice city w folii za 10k chciał sprzedać? Cytuj
Mari4n 426 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Jeśli myślimy o tym samym gościu, to on ma dużo gier w w takich cenach. To chyba jakiś troll. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi