Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem z ciekawości, choć Ahrn nie oglądam, tylko wybiórczo niektóre filmiki. Akurat mieli w sklepie również Retro #7, to wziąłem paczkę. Felietony chętnie poczytam, szczególnie jeśli to "jednorazówka".

Zamówiłem też tę jego książkę, głównie z ciekawości i ze względu na niewygórowaną cenę.

• Dzięki 1

Po wstępnym przejrzeniu tego magazynu arhn w sumie nie wiem o czym on jest i po co w ogóle powstał. W zasadzie żaden artykuł mnie jakoś nie zainteresował zbytnio. Myślałem że będą jakieś kulisy, anegdoty, zdjęcia jego kolekcji a nic takiego tam nie ma. Ogólnie Retro 7 > Magazyn Arhn

Plus sporo tych artykułów jak przejrzałem to takie noname napisały. Ja wiem, że redakcja duża, ale serio to już np. jak kręcą materiały, ich pokoje gracza itd by opowiedzieli. Nie mówię, że to złe jest bo jeszcze nie czytałem, ale nie tego się spodziewałem i nie w takim natężeniu.

Większość osób, które napisały artykuły to osoby jakoś związane z serwisem w ciągu tych 15 lat. Ja na przykład udzielałem się (i pisałem) tam głównie do jakiegoś 2014 roku, więc, ekhm, dawno temu. Teraz Archonowi głównie pomagam merytorycznie, kiedy potrzeba wyjaśnić coś związanego z Chinami, albo coś przetłumaczyć. Dla osób z OG community to na pewno plus, bo Arkowi udało się zebrać ekipę Avengersów (a może jednak Zaszczytników xd) z dawnych lat i miło jest zobaczyć znane twarze. Dla nowszych osób lub dla tych nie śledzących serwisu, to faktycznie może być minus. Mam nadzieję jednak, że merytorycznie się czytelnikom jakoś spodoba ;)

• Plusik 5
  • Dzięki 1
14 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Widziałem tam tą neko. To jego baba chyba z którą dawno temu się rozstał? 

Kulisy związku Archona i Neko nie są dla mnie znane za bardzo, a i nie mam w zwyczaju dyskutować na takie tematy, więc nie będę się rozwodził. Ale tak, generalnie Neko "wystąpiła" w artykule wspominającym porzucone projekty filmów z tego co wiem. W końcu pewnie mieli tego mnóstwo.

Wczoraj na PGA ogień, mieliśmy chyba podpisywania na 2h - wiadomo, większość ludzi chciała głównie podpis Archona, ale rzutem na taśmę dostawała też kolejne 10 podpisów od innych redaktorów. Niektórzy podchodzili nawet i zagadywali o konkretne teksty, bardzo miła sprawa :D

• Lubię! 1