Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem z ciekawości, choć Ahrn nie oglądam, tylko wybiórczo niektóre filmiki. Akurat mieli w sklepie również Retro #7, to wziąłem paczkę. Felietony chętnie poczytam, szczególnie jeśli to "jednorazówka".

Zamówiłem też tę jego książkę, głównie z ciekawości i ze względu na niewygórowaną cenę.

• Dzięki 1
Opublikowano

@Szwed

Te kawie to zawsze byly dla mnie przepotęrznym cringem, że dorosly chlop pałował sie do nich nawet tworząc gry i wrzucal je do niektórych materiałów. Za każdym razem jak widzialem z nimi film to od razu wyłączałem.

W wersji pdf można dostać gdzieś również?

• This 1
Opublikowano

Po wstępnym przejrzeniu tego magazynu arhn w sumie nie wiem o czym on jest i po co w ogóle powstał. W zasadzie żaden artykuł mnie jakoś nie zainteresował zbytnio. Myślałem że będą jakieś kulisy, anegdoty, zdjęcia jego kolekcji a nic takiego tam nie ma. Ogólnie Retro 7 > Magazyn Arhn

Opublikowano

Plus sporo tych artykułów jak przejrzałem to takie noname napisały. Ja wiem, że redakcja duża, ale serio to już np. jak kręcą materiały, ich pokoje gracza itd by opowiedzieli. Nie mówię, że to złe jest bo jeszcze nie czytałem, ale nie tego się spodziewałem i nie w takim natężeniu.

Opublikowano

Większość osób, które napisały artykuły to osoby jakoś związane z serwisem w ciągu tych 15 lat. Ja na przykład udzielałem się (i pisałem) tam głównie do jakiegoś 2014 roku, więc, ekhm, dawno temu. Teraz Archonowi głównie pomagam merytorycznie, kiedy potrzeba wyjaśnić coś związanego z Chinami, albo coś przetłumaczyć. Dla osób z OG community to na pewno plus, bo Arkowi udało się zebrać ekipę Avengersów (a może jednak Zaszczytników xd) z dawnych lat i miło jest zobaczyć znane twarze. Dla nowszych osób lub dla tych nie śledzących serwisu, to faktycznie może być minus. Mam nadzieję jednak, że merytorycznie się czytelnikom jakoś spodoba ;)

• Plusik 5
  • Dzięki 1
Opublikowano
14 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Widziałem tam tą neko. To jego baba chyba z którą dawno temu się rozstał? 

Kulisy związku Archona i Neko nie są dla mnie znane za bardzo, a i nie mam w zwyczaju dyskutować na takie tematy, więc nie będę się rozwodził. Ale tak, generalnie Neko "wystąpiła" w artykule wspominającym porzucone projekty filmów z tego co wiem. W końcu pewnie mieli tego mnóstwo.

Wczoraj na PGA ogień, mieliśmy chyba podpisywania na 2h - wiadomo, większość ludzi chciała głównie podpis Archona, ale rzutem na taśmę dostawała też kolejne 10 podpisów od innych redaktorów. Niektórzy podchodzili nawet i zagadywali o konkretne teksty, bardzo miła sprawa :D

• Lubię! 1
Opublikowano

Porządki po latach- 118 płyt z CDA, najwcześniejsza to nr 129-  wrzesień 2006, najpóźniejsza 241- kwiecień 2015. 

Nie wiem po co to tyle trzymałem, na dniach wszystko pójdzie na przemiał. Zagracają tylko miejsce a nikt tego za bardzo nie kupi. Zwłaszcza w całości. Były też w pudle tipsomaniaki, te z lat 2005-2007 sobie zostawię. 

20241102_092754.jpg

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
3 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Porządki po latach- 118 płyt z CDA, najwcześniejsza to nr 129-  wrzesień 2006, najpóźniejsza 241- kwiecień 2015. 

Nie wiem po co to tyle trzymałem, na dniach wszystko pójdzie na przemiał. Zagracają tylko miejsce a nikt tego za bardzo nie kupi. Zwłaszcza w całości. Były też w pudle tipsomaniaki, te z lat 2005-2007 sobie zostawię. 

20241102_092754.jpg

Te płyty są coraz więcej warte. Cały rocznik płyt sprzedawałem po 70 zł. Czyli 12 sztuk. A tu trochę tego masz, a i minęło parę lat, także… 

Opublikowano

@grzybiarz swego czasu za grosze na allegro płyty z CDA widziałem i chętnych nie było na to. Kody wiadomo wykorzystane, ale same płyty pewnie sprawne. W pudle wszystko leżało, w suchym miejscu, bez wilgoci itp. 

Chyba 2 roczniki są kompletne.

Opublikowano

Ludzie te stare pelniaki bez pudełek wystawiają w cenach jakby to były w bigboxach. Obczajcie cenę larry 7 z playa.

no i teraz poza allegro i olx - trza sprawdzać allegro lokalnie, ponieważ mieli usunąć wyszukiwanie wspólne pomiędzy zwykłym allegro. 

https://allegro.pl/oferta/larry-7-vii-milosc-na-fali-pc-polskie-wydanie-pl-13447743427
handlarzyki 

Ja kupiłem za 10 zł. Ale od jakiegoś prywatnego kolesia wieki temu. 

Opublikowano
19 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Ludzie te stare pelniaki bez pudełek wystawiają w cenach jakby to były w bigboxach. Obczajcie cenę larry 7 z playa.

no i teraz poza allegro i olx - trza sprawdzać allegro lokalnie, ponieważ mieli usunąć wyszukiwanie wspólne pomiędzy zwykłym allegro. 

https://allegro.pl/oferta/larry-7-vii-milosc-na-fali-pc-polskie-wydanie-pl-13447743427
handlarzyki 

Ja kupiłem za 10 zł. Ale od jakiegoś prywatnego kolesia wieki temu. 

Jeden z tych allegrowych odklejencow co bedzie to mial w tej cenie do zamkniecia serwerow.