Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Te płyty są coraz więcej warte. Cały rocznik płyt sprzedawałem po 70 zł. Czyli 12 sztuk. A tu trochę tego masz, a i minęło parę lat, także… 

https://allegro.pl/oferta/nowa-extra-klasyka-hit-heroes-iv-zlota-edycja-pl-16738366554

Heroes 4 z Extra Klasyki za 2k ktoś chce :P A 3 to nawet za 3k ;)

Od dawna mnie intrygują te aukcje z big boxami za kilka-kilkanascie koła. Ciekawe czy ktoś serio to kupuje za takie pieniądze. Sam miałem grube sztosiwa w kolekcji typu GTA 3, San Andreas, Heroes 3, Mafia, Baldur's Gate, Diablo 2 i wiele, wiele innych... wszystko długie lata temu poszło w świat za śmieszne pieniądze. Tylko na kolekcjonerce Wieśka 1 swoje przytuliłem, bo poszedł za ponad 2k... chociaż teraz widzę ogłoszenia z cenami typu 10k. :D

1 godzinę temu, Mendrek napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/nowa-extra-klasyka-hit-heroes-iv-zlota-edycja-pl-16738366554

Heroes 4 z Extra Klasyki za 2k ktoś chce :P A 3 to nawet za 3k ;)

O ku.rwa to ten co mowilem xD

Ceny od najwyzszej https://allegro.pl/uzytkownik/Client%3A90397575?order=pd xDD

I te ku.rwa usprawiedliwianie swojego odklejenia xD

Cytat

CENY GIER:

Większość wystawionych na tym koncie Allegro wydań gier to całkowite unikaty na skalę światową. Niedostępne już od kilku albo nawet kilkunastu lat w żadnym sklepie / lombardzie. Spora część również nie pojawia się już na portalach ogłoszeniowych / aukcjach internetowych w Polsce ani za granicą. Moje oferty są skierowane do kolekcjonerów, którzy od wielu miesięcy lub lat szukają swojej sentymentalnej gry, aby postawić ją na półce w swojej kolekcji. Osoby chcące kupić egzemplarz użytkowy do grania, które często są dużo tańszymi reedycjami mogą poszukać u innych sprzedawców. Ceny wydań zdefiniowanych jako kolekcjonerskie nie są niskie, ale oczywiście wpływ na to ma bardzo mała albo wręcz zerowa dostępność danego wydania, czas poświęcony na ich poszukiwanie, odpowiednie warunki przechowywania przez kilkanaście lat i oczywiście fakt, że takie wydania z miesiąca na miesiąc i z roku na rok są warte coraz więcej i poszukiwane coraz bardziej stając się coraz bardziej unikatowymi, co czyni je dobrą inwestycją na przyszłość.