Mejm 15 283 Opublikowano Sobota o 16:54 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:54 Po wygladzie zdjec myslalem ze to jest wlasnie ten koles z linka grzybiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano Sobota o 19:28 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:28 Ten odklejeniec o którym piszecie ma pełno komentarzy więc jakieś te transakcje musiały być Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano Sobota o 19:36 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:36 7 godzin temu, grzybiarz napisał(a): Te płyty są coraz więcej warte. Cały rocznik płyt sprzedawałem po 70 zł. Czyli 12 sztuk. A tu trochę tego masz, a i minęło parę lat, także… https://allegro.pl/oferta/nowa-extra-klasyka-hit-heroes-iv-zlota-edycja-pl-16738366554 Heroes 4 z Extra Klasyki za 2k ktoś chce A 3 to nawet za 3k Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano Sobota o 21:09 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:09 Od dawna mnie intrygują te aukcje z big boxami za kilka-kilkanascie koła. Ciekawe czy ktoś serio to kupuje za takie pieniądze. Sam miałem grube sztosiwa w kolekcji typu GTA 3, San Andreas, Heroes 3, Mafia, Baldur's Gate, Diablo 2 i wiele, wiele innych... wszystko długie lata temu poszło w świat za śmieszne pieniądze. Tylko na kolekcjonerce Wieśka 1 swoje przytuliłem, bo poszedł za ponad 2k... chociaż teraz widzę ogłoszenia z cenami typu 10k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano Sobota o 21:16 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:16 1 godzinę temu, Mendrek napisał(a): https://allegro.pl/oferta/nowa-extra-klasyka-hit-heroes-iv-zlota-edycja-pl-16738366554 Heroes 4 z Extra Klasyki za 2k ktoś chce A 3 to nawet za 3k O ku.rwa to ten co mowilem xD Ceny od najwyzszej https://allegro.pl/uzytkownik/Client%3A90397575?order=pd xDD I te ku.rwa usprawiedliwianie swojego odklejenia xD Cytat CENY GIER: Większość wystawionych na tym koncie Allegro wydań gier to całkowite unikaty na skalę światową. Niedostępne już od kilku albo nawet kilkunastu lat w żadnym sklepie / lombardzie. Spora część również nie pojawia się już na portalach ogłoszeniowych / aukcjach internetowych w Polsce ani za granicą. Moje oferty są skierowane do kolekcjonerów, którzy od wielu miesięcy lub lat szukają swojej sentymentalnej gry, aby postawić ją na półce w swojej kolekcji. Osoby chcące kupić egzemplarz użytkowy do grania, które często są dużo tańszymi reedycjami mogą poszukać u innych sprzedawców. Ceny wydań zdefiniowanych jako kolekcjonerskie nie są niskie, ale oczywiście wpływ na to ma bardzo mała albo wręcz zerowa dostępność danego wydania, czas poświęcony na ich poszukiwanie, odpowiednie warunki przechowywania przez kilkanaście lat i oczywiście fakt, że takie wydania z miesiąca na miesiąc i z roku na rok są warte coraz więcej i poszukiwane coraz bardziej stając się coraz bardziej unikatowymi, co czyni je dobrą inwestycją na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano Sobota o 21:26 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:26 Tytuły w folii mające te 15-20+ lat to faktycznie takie unikaty? Niektóre może i tak, ale aż tyle sobie krzyczyć? Przecież rozfoliowanie to utrata większości wartości. Nie wiem/Nie znam się. Co do kolekcjonerek Wiedźmina to takie przebicia mnie nie dziwią. Za "mroczny" artbook z dwójki dałem lata temu 50zł. Ciekawe ile teraz byłby wart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano Sobota o 21:35 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:35 Prosta zasada, cos jest warte tyle ile ktos jest w stanie za to zaplacic. Jak uwaza typ ze jakas extraklasyka jest warta 2k to ok, niech wystawia. A czy jest to tyle warte zweryfikuje rynek. Niemniej pachnie typem "tworzacym" rynek jakimis bajkami o przedmiotach kolekcjonerskich i bialych krukach. Jeszcze z grami na sony moze by przeszlo bo na foli jest logo. Ale te gierki na pc to zwykla folia takze chyba nie problem to zafoliowac po uzyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano wczoraj o 03:06 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 03:06 Gość ma ponad 5000 aukcji a tylko 50 komentarzy więc coś tam mu się sprzedaje jednak. Rocznie może z 80 transakcji, bo nie każdy wystawia komentarz. A co mu się sprzedało? np gra za 20 zl https://allegro.pl/oferta/wwf-smack-down-1-i-premierowe-ps1-pal-eng-3xa-16460532697 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano wczoraj o 06:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:27 Oferty zupełnie z kosmosu ale w sumie ciekawe skąd ma gość dostęp do tylu egzemplarzy takich rarytasów. Chyba ze miał takie hobby skupowania jak leci wszystkiego przez lata i odstawiania na półkę. Miko na same zdjęcia popatrzec... aż mi się przypomniała moja kolekcjonerka Heroes IV w drewnianej skrzynce (pachnącej drewnem i lakierem!) albo Medieval Total War zawinięta w skórę. Ciekawe za ile bym to teraz opchnął bo lata temu poszło za jakieś smutne parę stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano wczoraj o 07:26 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:26 Kupowałem od niego bigboxy i bardzo polecam, dobrze opisany stan i uczciwa cena za używki. Te nowe to bym traktował tylko i wyłącznie jako pochwalenie się co ja nie mam w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano wczoraj o 08:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:25 1 godzinę temu, LeifErikson napisał(a): Oferty zupełnie z kosmosu ale w sumie ciekawe skąd ma gość dostęp do tylu egzemplarzy takich rarytasów. Chyba ze miał takie hobby skupowania jak leci wszystkiego przez lata i odstawiania na półkę. Miko na same zdjęcia popatrzec... aż mi się przypomniała moja kolekcjonerka Heroes IV w drewnianej skrzynce (pachnącej drewnem i lakierem!) albo Medieval Total War zawinięta w skórę. Ciekawe za ile bym to teraz opchnął bo lata temu poszło za jakieś smutne parę stówek. Niektórzy kupują dwa egzemplarze danej gry. Jeden do grania, a drugi do trzymania w folii. Są też i tacy, którzy traktują gry jak inwestycję. Kupują, chowają do szuflady, wyciągają za 20 lat i liczą na zysk. Nie zawsze się uda, ale czasami tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano wczoraj o 09:24 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:24 To gość niby bez działalności, może to syn jakiegoś starego lombardziarza, co przez x lat zebrał to i owo. Kiedys robiłem u jednego takiego co miał lombard od lat 90 i wśród rarytasów było np half life czy gry na atari lynx czy gameboya classic czy color. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi