grzybiarz 10 343 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia W dniu 30.12.2024 o 12:15, philipo napisał(a): Ekipa amaZing W sumie ładnie poskładane ale kim są ci randomy? Mają jakąś stronkę? Forum? 3 godziny temu, Danny85 napisał(a): No i co kiedy Retronics ma zamiar wydać tego nowego PSX Fana jak miał być w 2024 a już jest nowy rok 2025? To u nich standard. Top Secret które niedawno wydali, miały być w maju, a wyszły w grudniu. A ten psx fan ma kosztować 55 złotych. Jeżeli cdaction jest drogi ze swoimi 35 złotymi, to tutaj nie wiem jak to nazwać. Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Złodziejstwo? CDA faktycznie na luzie idzie w 2-3 wieczory ogarnąć. Sporo miejsca marnują na kiepskiej jakości arty, a screeny to vibe sprzed ponad dekady, kiedy były ciemne i rozmazane. W Retro chyba lepiej to ogarniają. Cytuj
philipo 170 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia 3 godziny temu, grzybiarz napisał(a): W sumie ładnie poskładane ale kim są ci randomy? Mają jakąś stronkę? Forum? https://amazingmagazyn.tumblr.com/ Jeden z autorów Cascad nagrywa tez podcast https://lavocado.substack.com/ 2 Cytuj
kazetwu 64 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Cascad, Bolo i Renafe na pewno piszą/pisali do CDA 1 Cytuj
aux 3 812 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Premiera 25 luty, cena 35zł. Chyba wezmę. A wczoraj się mocno uśmiałem w Empiku. Zawsze sobie buszuję w czasopismach muzyczno - gierkowych i moim oczom ukazały się (uwaga!) dwa ogromne standy gdzie upchnięto jakieś masakryczne ilości wydań specjalnych CDAction Dokładnie to Gothic i Soulsy. A przecież oni tak jak nasi pisali że te wydania są dostępne tylko online w oficjalnym sklepiku lub na Allegro. Wniosek mi się nasuwa taki, że po prostu się przeliczyli z ilością egzemplarzy i "trochę" im zostało Perez lepiej to ogarnia. Tylko Łapusz dał ciała i wydrukował za mało Pegazusa Extreme. Ludzie stale pytają o to wydanie. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 343 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia A @Shen to chyba kupował cdaction dla pełniaków Cytuj
ornit 3 024 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Ja też kupowałem CD-Action dla pełniaków. Nawet mogę podać wszystkie gry tyle ich było - Falout - Fallout 2 - F/A-18 Hornet Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Ciekawe czy sztywna pała też tam pisze o tym DB. Cytuj
kotlet_schabowy 2 787 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Ciekawe, jak im to wyjdzie, ale ogólnie mam jakąś niechęć do CDA i raczej odpuszczę. A to pamiętacie? 4 Cytuj
Mari4n 519 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Mam ten numer, leży gdzieś w piwnicy. Tylko mocno zmęczony. Cytuj
Czoperrr 5 325 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Nie jestem na bieżąco z prasą i nie każdy numer PE kupuje, czasem na dworcu kupuje starsze numery za pół ceny. CDA nie czytałem od lat dwutysięcznych, ostatni numer jaki miałem w ręku to chyba jeszcze sprzedawali z Carmageddon na płycie. Wzięte dla okładki z SH ale liczę, że wnętrze też będzie dobre 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Papier w ekszynie też odchudzili. Porównując obecne wydanie z tym sprzed roku widać różnicę. Nie wiem tylko czy teraz, czy już wcześniej. Cytuj
Ukukuki 7 315 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Nie ma różnicy, w sumie jakościowo to oni całe życie jadą na podobnym papierze. Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Jak porównasz grubość to widać różnicę. Cytuj
Ukukuki 7 315 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 47 minut temu, PiotrekP napisał(a): Jak porównasz grubość to widać różnicę. Sprawdziłem teraz ostatnie 4 numery bo mam szafkę koło biurka i są takie same. Czyli pewnie ta zmiana była w 2023. Cytuj
Mejm 15 427 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 3 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Nie ma różnicy, w sumie jakościowo to oni całe życie jadą na podobnym papierze. No raczej nie cale skoro dlugi czas wydawali sie na papierze kredowym. Chyba ze mowa stricte o kwartalniku juz. Cytuj
mcp 2 058 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia Może wychodzi już u mnie zmęczenie materiałem jeżeli chodzi o te pisma o retro, a może to awersja do CDA, ale co oni tam wydrukują czego nie ma w internetach? Wiem, to samo można napisać o wszystkich wydaniach specjalnych PE, ale to wygląda na męczenie buły już trochę, temat bezpieczny i u nas chodliwy, a że retro jest w modzie to cyk, kolejny numer. 1 Cytuj
grzybiarz 10 343 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia No u nas to wygląda dobrze: pismo konsolowe ze starymi autorami, konsolowcami - tworza pismo o danej konsoli w którą się zagrywali za młodu. A cda nie ma stałych autorów, mają jakichś randomow, czy ostatnio szukali całkowicie świeże osoby. Dla mnie to bezpłciowe, bez wyrazu, bez stylu itp. Planuję na grupce retro zaatakować smugglera hehe ale muszę mieć w zanadrzu kilka asów, a dotyczy to właśnie ich pecetowego rodowodu i ostatniego tekstu o PlayStation 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia Odpisze ci pewnie jakąś "mądrością" pokroju "weź i zrób lepsze" On od zawsze był bucem. Cytuj
Mejm 15 427 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia 5 godzin temu, mcp napisał(a): Może wychodzi już u mnie zmęczenie materiałem jeżeli chodzi o te pisma o retro, a może to awersja do CDA, ale co oni tam wydrukują czego nie ma w internetach? Wiem, to samo można napisać o wszystkich wydaniach specjalnych PE, ale to wygląda na męczenie buły już trochę, temat bezpieczny i u nas chodliwy, a że retro jest w modzie to cyk, kolejny numer. Ja mam tak nie do retro ale do pism papierowych ogolnie. Pomijam recenzje, ale nawet publicystyka traci dla mnie sens bo walkowane sa te same teamty co pare miechow. Albo powstaja na podstawie cytatow z ksiazek o gierkach. Za papier dalbym sobie kiedys reke uciac, do Thank You For Playing wracam co jakis czas, ale juz chyba tak nasiaknalem yt ze wole rozj.ebac sie przed monitorem i godzine posluchac ze szczegolami o fabule BB niz w PE przeczytac 4 strony zeby dowiedziec sie, ze jest tam horror lovecraftianski. Cytuj
Ukukuki 7 315 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia Mnie bardziej denerwuje częsta zbieżność tematów. Zostało dwóch graczy na rynku, w ubiegłym roku w czerwcu czytam w CDA o Resident Evil 5. Po 2 miesiącach dokładnie ten sam temat w PSXE, i tak w kółko ja nie wiem czy to zbiegi okoliczności czy inspiracja ale jest to deprymujące. Cytuj
sadiker 73 Opublikowano czwartek o 12:22 Opublikowano czwartek o 12:22 W dniu 9.01.2025 o 10:59, aux napisał(a): Premiera 25 luty, cena 35zł. Chyba wezmę. A wczoraj się mocno uśmiałem w Empiku. Zawsze sobie buszuję w czasopismach muzyczno - gierkowych i moim oczom ukazały się (uwaga!) dwa ogromne standy gdzie upchnięto jakieś masakryczne ilości wydań specjalnych CDAction Dokładnie to Gothic i Soulsy. A przecież oni tak jak nasi pisali że te wydania są dostępne tylko online w oficjalnym sklepiku lub na Allegro. Wniosek mi się nasuwa taki, że po prostu się przeliczyli z ilością egzemplarzy i "trochę" im zostało Perez lepiej to ogarnia. Tylko Łapusz dał ciała i wydrukował za mało Pegazusa Extreme. Ludzie stale pytają o to wydanie. Takie szuranie po dnie, chyba im pomysłów brakuje. Jeszcze by to miało sens jakby to wydali około kwietnia rok temu. Pamiętam(no dobra, nie pamiętam, bardziej kojarzę) jak w numerze w którym Monster INC dostał 10/10 jakiś czytelnik w liście proponował kącik mangi i anime w CD-Action, a Smuggler się oburzył i kazał mu spadać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi