Ukukuki 6 875 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 24.01.2020 o 10:10, suteq napisał: No nie wiem, jak pisałem - Disco Elysium to książka i choćby gra miała 100/100 na MC to jak ktoś nie trawi czytania przez 30h drobnego tekstu to i tak będzie miał ten tytuł gdzieś. Ja zawsze ulegam takim opinią i później żałuję. Staram się z tym walczyć i Disco Elysium na pewno nie kupię ani nie zagram jak będzie na epicu za darmo bo wiem ,że mi nie podejdzie. Od gier jednak wymagam żeby mnie ciągle angażowały a palce latały po padzie czy klawiaturze. Jak chce się rozluźnić to biorę książkę, siadam w fotelu i robię sobie coś ciepłego do picia. Tak samo film zwykły relaks i odpoczynek. W gierki przykładowo kompletnie nie jestem w stanie grać jak jestem zmęczony dniem. Co do CDA, nie czytam od 2007 albo 2008. Nigdy nie było to moje ulubione pismo jednak kupowałem je regularnie przez gimnazjum bo nie było sensownej alternatywy plus darmowe gry chociaż te w które wcześniej nie grałem a mi podeszły to policzę na palcach jednej ręki. Nie lubię ich od kiedy chwalili bez sensu gierki które były u nich pełniakami. Królem komputerowych czasopism dla mnie jest Świat Gier Komputerowych. Jak padło to nie było alternatywy. Do tego ich pełne wersje trafiały mocno w moje gusta. Może dlatego ,że dawali sporo strategii które uwielbiałem jako dzieciak i w sumie mi zostało. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Ukukuki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Słucham sobie tego podcastu i śmieją się z niusów na PPE z tego tytułu np.: https://www.ppe.pl/news/140962/wiedzmin-netflix-bez-polaczenia-gra-o-tron-walki.html Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 W dniu 25.01.2020 o 11:37, grzybiarz napisał: Słucham sobie tego podcastu i śmieją się z niusów na PPE z tego tytułu np.: https://www.ppe.pl/news/140962/wiedzmin-netflix-bez-polaczenia-gra-o-tron-walki.html No troszkę po ppe pojechali. Najlepsze że nie mówili wprost skąd te (pipi) newsy a ja ich nie znałem ale od razu wiedziałem że to ppe style. XD Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 https://www.olx.pl/oferta/czasopismo-lol-od-psx-extreme-i-hiv-a-rok-2004-CID751-IDD6y7N.html#ddce796941 Ktoś tu szukał Magazyn LOL "od HIVa"? Kurła szukam: PLAY 12 /2003 PSX FAN 6 /2000 4 /2001 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Papkin, co odszedł z CDA, ładnie opisał jak wygląda sytuacja. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1459949844178641&id=483482941825341 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 A co tam z tym CD-A? Smuggler nic nie wrzuca na fejsa związanego z magazynem, tylko śmieszne (dla niego) memy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 W dniu 15.02.2020 o 12:04, grzybiarz napisał: Kurła szukam: PLAY 12 /2003 Kupowałem w tych latach Play. Internet podpowiada, że ten numer miał pełniaka Insane, a pamiętam, że grałem w to. Zobaczę w chacie, czy ostały mi się jakieś numery. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 zobacz zobacz, bo na olx cięzko Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Niedawno tu pisałem, o tym że Smuggler coś cicho siedzi i nic na fanpejdża nie wrzuca związanego z gazetką - jeno same memy i inne pierdoły. No i na fanpejdżu CD-A widzę teraz wrzucenie tego: Myślę, że na tym magazynie więcej zarobią niż na CDA. 220 lajków i 100 komentarzy w niecałe 24 godziny A o niusie że ostatni dzień na zakup CDA - 77 lajków i 29 komentów w parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 No ale co, to nowy magazyn, w sensie pierwszy numer? Jeśli tak, to nic dziwnego, że większe poruszenie w temacie i każdy ma coś do powiedzenia. Lajki i napisanie komentarza nic nie kosztują, w przeciwieństwie do rzeczywistego zakupu czasopisma. To jest to, o czym pisał Papkin - wydawnictwu już nie zależy na jakości, ma być chwytliwie i uderzać w to, co na topie, więc bierzemy najpopularniejszy tytuł z Twitcha, walimy banalne teksty i artykuły, do tego - cyk - cztery plakaty ( w Bravo Sport jest ich osiem i koniecznie Lewy na okładce), a potem trzymamy kciuki, że chwyci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Te wszystkie gazety, co w salonach prasowych mają jak minecrafty, lole czy inne mega podobne ścierwa przeznaczył na podpałkę do pieca. Kiedyś magazyny o grach były lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tarantino 78 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Nawet nie wiedziałem że ta gra wciąż istnieje, do teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 17 godzin temu, grzybiarz napisał: Niedawno tu pisałem, o tym że Smuggler coś cicho siedzi i nic na fanpejdża nie wrzuca związanego z gazetką - jeno same memy i inne pierdoły. No i na fanpejdżu CD-A widzę teraz wrzucenie tego: Myślę, że na tym magazynie więcej zarobią niż na CDA. 220 lajków i 100 komentarzy w niecałe 24 godziny A o niusie że ostatni dzień na zakup CDA - 77 lajków i 29 komentów w parę dni. Ale to przeciez nie pierwszy raz jak wydaja jakies "wydania specjalne" z tego typu gierek. Byl/jest minecraft, world of tanks, fortnite i sam lol (nawet kupilem). Az dziwie sie, ze nie wydaja czegos o fifie/pesie na jesieni. Ciekawe czy pismo przetrwa do konca roku. I ciekawe ile na stanowisku naczelnego utrzyma sie enki. Bo patrzac po skladzie to lawka rezerwowych sie juz wyczerpala. W momencie jak zastapi go ktos z redakcji pc format to dla mnie bedzie sygnal, ze pismo upadlo. Nie zdziwilbym sie gdyby ktoregos dnia polaczyli oba magazyny. Historia by wtedy zatoczyla piekne kolo bo jak dawniej w pismie komputerowym informacje o gierkach bylby tylko dodatkiem na pare stron. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 znowu 18 zeta. ale numer urodzinowy i chyba kupię. Coś tam ludzie w komentach się burzą o cenę... A mi właśnie przyszła paka brakujących CD-A - rocznik 1997 Dobrą akcję zrobili dla powodzian - jak czytam we wstępie - rozsyłali wakacyjny numer za darmo na terenach zalanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Niezła beka z tą ceną, sami w końcu zaje.bią to pismo. Ten numer kupie na bazarku u pana Ryśka. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Ma ktoś może Neo Plus numer 19 (Marzec 2000) w formacie PDF? Bo w moim egzemplarzu brakuje kilku stron. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 2 godziny temu, metalcoola napisał: Ma ktoś może Neo Plus numer 19 (Marzec 2000) w formacie PDF? Bo w moim egzemplarzu brakuje kilku stron. https://chomikuj.pl/ab.rafcio/Konsole+-+Czasopisma/Neo+Plus/Rocznik+2000+(kompletny) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 18zl Ok, niby jest ksiazeczka ale to znowu jest top 100 czy jak to reklamuja u siebie na stronie - top 130. Nie przypominam sobie zeby za czasow passy numery urodzinowe drozaly o 7zl. Chyba zlotowka to byla max. Ale wtedy schodzilo 100k nakladu a teraz 30k i musza sobie rekompensowac. W zeszlym roku dwa razy udalo im sie usrednic bo mieli i urodziny i 300 numerow wiec przez 4 miesiace cda action kosztowal 14,5zl, czyli dawna cene ale bez CD, w mniejszym formacie i mniejsza iloscia stron. W tym roku juz chyba tego nie osiagna bo nie ma okazji, no chyba ze takie numery "z bonusem" stana sie norma. No i z miesiaca na miesiac widac w pismie literowki. Co kiedys bylo nie do pomyslenia. Ale jak zespol redakcyjny sklada sie z 5 osob z czego w redakcji nad skladem siedza moze 3 to takie braki w kadrze wychodza w druku. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 5 godzin temu, metalcoola napisał: Ma ktoś może Neo Plus numer 19 (Marzec 2000) w formacie PDF? Bo w moim egzemplarzu brakuje kilku stron. wiem, że już masz, ale zobacz na to: gość skanuje numery i wrzuca na... youtube Widzę, że pół roku temu przespamował komenty pod moim filmikiem o PE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Observer 10 255 Opublikowano 5 Marca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Taka mała obserwacja. Dostałem niedawno w prezencie kolekcje Secret Service bo wspomniałem ze swoją straciłem już dawno temu i z perspektywy biorąc losowe numery widać jak niesamowicie w tamtych czasach pędził rozwój gier. W porównaniu dzisiejsze czasy wyglądają na całkowitą stagnacje. Przykładowo wystarczy wziąć losowy SS z 94 roku i 97 - to tylko 3 lata ale rzeczywistość zupełnie inna. W pierwszym jeszcze recenzują gry na Amigę, przygodówki tekstowe i strategie heksagenowe bez dźwięku, w drugim mamy Quake, Tekkena, Wipeouta, Screamera - a dziś gry sprzed 3 lat niczym nie różnią się od aktualnych. Dalej - pierwsze GTA jeszcze w grafice 2d wyszło w 97, a w 2001 dostaliśmy rewolucyjne GTAIII - w cztery lata mieliśmy skok kilku generacji i prawdziwą rewolucję. A dziś GTAV ma już 7 lat i dalej jest aktualne, ludzie dalej w to grają jak w nową grę. Kiedyś ten rozwój gier to była jazda bez trzymanki, co miesiąc-dwa w nowym numerze SS mieliśmy grę która kazała zbierać szczękę z podłogi bo gasiła wszystko co było do tej pory, co roku w obrębie branży mieliśmy większy przeskok niż dziś przez ostatnie kilka lat razem wziętych. Fajnie było to przeżyć, bo już takiego tempa rozwoju raczej nigdy nie zobaczymy. Edytowane 5 Marca 2020 przez Observer 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) No właśnie grafika i technologiczny postęp mocno wyhamowały w ostatnich latach. Takie GTA V dalej wygląda dobrze, a Crysis 3 na maksymalnych detalach zawstydza dużo obecnych gier. Owszem, mimo tego dostaliśmy graficzne killery jak Uncharted 4, Horizon czy RDR 2 no ale to są pojedyncze przypadki w ciągu kilku lat. Przyszła generacja obstawiam, że nie zaoferuje niczego naprawdę rewolucyjnego i większość gier to będzie raczej poziom RDR 2 w kwestii graficznej tylko w wyższej rozdzielczości i z Ray Tracingiem, który dalej jest tylko ciekawostką. Edytowane 5 Marca 2020 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Taki skok technologiczny też był zauważalny w latach mniej więcej 2005-2008/09, na przełomie generacji. Ostatnie gry na PS2, a pierwsze system killery na PS3 pod względem graficznym i technologicznym bardzo się różniły. Potem, w kolejnych latach, faktycznie nastała stagnacja rozwojowa i jedynie pojedyncze tytuły oferowały jakiś skok i efekt wow, którego przedtem się nie doświadczało. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 9 godzin temu, suteq napisał: No właśnie grafika i technologiczny postęp mocno wyhamowały w ostatnich latach. Dziś prawie wszystko chodzi na silniku Unreal. Nawet kurła Tekken, więc nie dziwię się, że te gierki wyglądają tak samo. Inne silniki mają podobną jakość. Wtedy skok w grafice był ogromny, ale i wymagania rosły bardzo szybko - w 2001 roku 128MB pamięci powinno wystarczyć każdemu, ale już rok później najlepiej było mieć 512MB RAMu. Loading z jednego miasta do drugiego w GTA III trwał wieczność (na 128 MB). Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 7 minut temu, grzybiarz napisał: Loading z jednego miasta do drugiego w GTA III trwał wieczność (na 128 MB). Albo zawieszał grę xd Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Ja szczerze to mam gdzieś postęp technologiczny. Chciałbym aby gry rozwijały sposoby narracji i mechaniki. Tutaj najbardziej przeraża mnie stagnacja. Kiedyś mieliśmy nowe gatunki nowe pomysły a teraz w grach AAA nie ma co tego szukać. Tylko indyki jeszcze, ale tylko czasem, dostarczają nowe doznania. Za dużo gier wychodzi jakby z jednego wzorca. Sandboxa nie odróżnisz od sandboxa a online gaas FPS od innego gaas FPS. Czy teraz jak ktoś widzi zapowiedź np nowej gry people can fly widzi różnice między nią a takim anthem/division/destiny? Mam wrażenie że gdzieś w połowie poprzedniej generacji x360/ps3 producenci znaleźli złoty środek i wyszli z założenia że nie ma co zmieniać przepisu na gierki. Ubi tutaj jest mistrzem recyklingu ale inne firmy podobnie. Patrzcie na bethesde - Wolfenstein po latach był mega gierką ale to nie był powiew świeżości a raczej powrót do korzeni i gier przed "very serious" Call of duty. Ostatni wolf to był żart i to nieśmieszny bethesdy. Ostatnio jedną z najlepszych gierek roku był remake gry sprzed x lat (re2). Kończą się wg mnie pomysły dużych firm i zaczynają sami siebie cytować i powtarzać. Graja też mocno na nostalgii. Wygląda to trochę tak jak to co się dzieje w kinie ale Kino ma o wiele dłuższą historie i nie zaczynało siebie cytować w latach 40 XX wieku :). Poza przyśpieszonymi loadingami na nowej generacji (SSD) nie chcę lepszej grafiki rtxów i innych pierdół. Chcę nowe pomysły, nowe sposoby narracji i jakieś rewolucje w gameplayu. Bo jak znowu całą generacje będę dostawać podobne gierki to pieprze konsole kupuje pc i będę napierdzielał w indory. W tamtym roku tylko sekiro i death stranding z gier AAA dały coś nowego od siebie. A tak to moge wymienić wiele indyków i zero AAA z czymś świeżym i nowym. Edytowane 6 Marca 2020 przez blantman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi