Moldar 2 242 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Meh, no ale powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Fantastyczna wiadomość. Wciąż CD-A to świetne uzupełnienie stricte gamingowego PIXELa i PSXExtreme. Żeby tylko jeszcze jakość gierek się im poprawiła to już w ogóle miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Ciekawe jakie będą zmiany. Obecny papier to przypomina stare Bravo, a i część redakcji chyba już uciekła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Na pewno bedzie wiecej tematow poswieconych e sportowi xD. I w sumie nie wiem jaki mialby byc teraz target. Bo jesli nie bedzie pelniakow, a ide o zaklad ze nie bedzie albo beda marne, to mlodziez odpada a starsi gracze raczej esportem sie nie emocjonuja. Redakcja bedzie musiala byc tez przebudowana bo w obecnym skladzie ciezko im wylapywac literowki nie mowiac o dobrej publicystyce. No chyba, ze dla nowego wydawcy sprzedaz gazetki promujacej ich biznes z nakladem 10k sztuk jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 No to zgodnie z przewidywaniami tajemniczym inwestorem nie jest Idea Ahead. ;) Bardzo jestem ciekaw przyszłości pisma pod nowymi skrzydłami. Jeśli chodzi o redakcję, to CDA jakie znam i lubiłem i tak już dawno się skończyło, bo z ekipy z okolic 1998-2008 został chyba tylko Smuggler. Później ten styl pod młodzieżowy target zupełnie mi już nie pasował i kupowałem ich tylko od wielkiego dzwonu, żeby zobaczyć jak im się wiedzie. Ale siłę marki mają potężną, więc cokolwiek by w środku nie było, to samo logo sprzeda pewnie tyle egzemplarzy, ile PSX i Pixel razem wzięte. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Godzinę temu, Mejm napisał: Bo jesli nie bedzie pelniakow, a ide o zaklad ze nie bedzie albo beda marne, to mlodziez odpada a starsi gracze raczej esportem sie nie emocjonuja Myślę, skąd ten esport w poscie, a patrzę tu: https://www.fantasyexpo.pl/pl/first-choice-in-gaming/ No i widzę "znanych jutuberów". Może dadzą kącik jutubera? Co do pełniaków, to fajnie jakby wspierali polskiego GOGa. Raz coś dali więc da się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Doczytalem tego oficjalnego posta i beda robic portal gierkowy. Zatem zakladam, ze bedzie troche jak z PE, ze papier dla wiarusow i musi byc bo to tak sie zaczelo, ale caly lukratywny biznes bedzie z portalu. Ciekawy jestem ceny, objetosci, formatu, pelniakow i skladu. Spikain wrocil na naczelnego (czemu nie enki?). No bedzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 spikain to chyba najlepszy gość stamtąd, super wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 A już takie pożegnania organizowali - całe "Listy" zaje'bane żalami czytelników z "łzami w oczach", jakby już stali nad trumną. I cyk, jedziemy dalej xd Wczoraj stypa, za tydzień urodziny u nieboszczyka. No nie powiem, mogli się wstrzymać, skoro sprawa była rozwojowa. Z drugiej strony była dobra okazja, by pokazać jacy są wspaniali i sobie posłodzić słowami czytelników, to skorzystali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Na kij się bawią tymi zwłokami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 256 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) 5 godzin temu, grzybiarz napisał: Myślę, skąd ten esport w poscie, a patrzę tu: https://www.fantasyexpo.pl/pl/first-choice-in-gaming/ No i widzę "znanych jutuberów". Może dadzą kącik jutubera? I na okładce następnego numeru Friz albo Rozi Edit. Miało być Rezi, ale (pipi), nie poprawiam. Edytowane 8 Lipca 2020 przez Observer Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 dali babe na minuaturze, by wiecej typów klikalo a fuj Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Enki nie bedzie juz rednaczem (co bylo wiadomo bo podali, ze nowym bedzie spikain) i przechodzi do... Techlandu. No kto by sie spodziewal. Zaczynam miec wrazenie, ze tam jest wiecej copywirterow i PRowcow (tfu) niz devow i stad to opoznienie dying light 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) W temacie bodajże o grubasach, @kanabis przypomniał mi jak to miałem zakupić swój pierwszy numer PSX Extreme (zbierałem PSX Fana, a chciałem coś bardziej hardcore'owego). No i tylko się wkur.wiłem, bo przypomniałem sobie jak to dwa lata temu miałem powódź w piewce, a pechowo parę dni wcześniej (przed powodzią) ułożyłem numery jeden na drugim - od najstarszego do najnowszego. I obok tak samo ułożyłem poradniki PE. Ok, są wakacje 2018, laska pojechała na wieś do rodziców, do mnie wpadli koledzy hehe, siedzimy, ktoś puka, patrze sąsiad, ale nie otwieram (bo nie lubię tego robić "po"). Się okazało, to gość chciał mi powiedzieć, że piwnice zalało. Rura pękła i zalało wszystkim piwnice. Ja oczywiście tego nie wiedziałem, laska przyjeżdża po tygodniu, schodzimy do piwnicy z walizką, a tam pozostałości po wodzie, osuszarka chodzi, w piwnicy z 10 cm mokrego przy ziemi. No i Extrimy, które tak ułożyłem, uległy uszkodzeniu. Wczoraj przyniosłem te odseparowane od reszty numery i widzę że w PSX Extreme, najgorsze są pierwsze trzy numery, kartki posklejane, ale jako że wtedy po powodzi je wertowałem, to część kartek odeszła bez problemu. Te numery były najdłużej w wodzie, niektóre kartki wyglądają tak: wygląda to, jakbym za łebka się tutaj zadowalał i kartki się posklejały A swoją droga, ładnie się czasy zmieniły. Raz że nie ma targów (wirus), to nie ma już laseczek (seksizm, feminizm itp). Pozostałe numery są tylko pomarszczone. Gorzej jest z poradnikami, bo te olałem i na świeżo po zalaniu nie wertowałem, przez co 7 numerów jest na maksa posklejane i wyglądają jak na powyższym foto. Reszta jest ok, zero śladów po zalaniu. No i to tyle, posta napisałem, bo wkur.wiłem się. Człowiek zbiera x lat pismo (z przerwami, ale jednak), z trudem zebrałem brakujące numery, wszystko elegancko posortowane i poukładane i w jednej chwili straciłem kolekcję w stanie "mint" (pierwsze numery kupiłem jako archiwalne, były jak nowe :/) ... może gdybym od razu otworzył sąsiadowi i zszedł do piewki... :///// Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez grzybiarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 No smutna historia, az sie przypomnial al bundy i jak zona mu sprzedala wszystkie numery playboya ktore zbieral cale zycie Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 A mi się przypomniało jak kiedyś po pijaku obrzygałem kolekcję gazetek ułożonych na regale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Coś wartościowego? Neo+? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 No właśnie głównie nełoplusy, a nie szmatławiec Tyle dobrze, że głównie nowsze niż starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: a pechowo parę dni wcześniej (przed powodzią) ułożyłem numery jeden na drugim - od najstarszego do najnowszego. I obok tak samo ułożyłem poradniki PE. Ło panie, no to najcenniejsze sztuki w ten sposób straciłeś. Przykro mi, bo sam wiem jakie to są obecnie białe kruki - nie do dostania praktycznie. Sam mam w piwnicy u rodziców sporą kolekcję, ale niestety nie Szmatławca, bo za dzieciaka byłem bardziej PC-towy. Ostatnio przezornie wyjąłem stamtąd do mieszkania teoretycznie najcenniejsze okazy, czyli kilka numerów CDA z 1998, prawie cały rocznik 1999, potem jubileuszowe CDA rok po roku aż do 2009 bodaj + jeszcze pojedyncze sztuki Gier Komputerowych 1994-1997. Kiedyś może uda się to jakoś spieniężyć. Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez LeifErikson Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 z innej beczki, zmiany w CD-A: https://www.cdaction.pl/news-61736/otwieramy-nowy-rozdzial.html?fbclid=IwAR0qaP9P6BBHNaCeVCoT1FcNMCoyjNLlv3HQdzugO6ctPyoOzsA5rzOTtAA Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Oj chyba Techland to nie taka firma marzen skoro Cormac wraca xD Ale kto wie, moze na 1/4 etetu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Czy Spikain to nie jest jakiś turbolewak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Specjalista od gierek nintendo wiec chyba tak. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Za to Cormac to stara gwardia, więc good good. Swoją drogą, zbiera ktoś i czyta? Warto po tych ostatnich zmianach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi