aux 3 784 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Fajne to uwolnione od Bauera CDAction. Znów ich kupuję regularnie, a nie od święta. W sumie kupuję co miesiąc wszystkie trzy gazetki o grach. W tym najnowszym CDA podoba mi się tekst Berlina i podsumowanie roku. Tekst o Cyberfailu i recka wersji konsolowych, trochę ich zrehabilitowały po zachwytach z poprzedniego numeru. I znowu nie ma Gamewalkera. Ten element pisma lubiłem, mimo że większość redaktorów jeszcze nie ograła danego tytułu, a Smuggler to już w ogóle chyba nie gra. Najlepszy to jest Hyde Park w PE bo fajnie poczytać co tam słychać u Rogera i ekipy. Pixel też ma coś takiego, ale w skali mikro, gdzieś na dole strony że łatwo przeoczyć. Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Mi sie podobal GW ale ten pierwszy pierwszy, glownie przez mini felietony redaktorow, taki powiedzmy czasami troszke wiekszy wpis niz psxowy hp. Komentowanie gry bylo takie se ale to odpowiadanie na pytania to jak w podsawowoce jak wypelniales pamietnik kolezanki (czy jak to sie tam zwalo). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Przeczytałem właśnie grudniowy numer PE, zebrałem inne gazetki kupione w tym roku i poszedłem ustawiać to do piewki Myślę że w roku 2020 tych gazetek kupiłem więcej, tylko pewnie od jakiegoś czasu trzymałem w chacie, a tak na bieżąco zanosiłem. Co tu jest? Cały rok 2020 PE, pierwszy numer Cd-Action - to co sprawdzaliśmy na forum, czy to jakiś reprint, okazało się że to faktycznie pierwszy numer, co potwierdził nawet sam Smuggler Jest i coś PSX Fana (brak mi tylko jednego numeru), są numery PlayStation Magazyn z 1997 roku, czy końcówki 2001. W piewce mam tego sporo i wystarczy wyjąć jakiś dowolny numer PE z czasów pierwszego PSXa, obejrzeć komiks Ktomaczasu, zobaczyć mordę Ściery i od razu humor na niedzielę się zrobił Przy okazji kupię PSX Fana numer 4/2001 i CD-A 2/1996 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Grzybek, to jest trzeci nr cda Chyba ze nie piszesz a propos zdjecia, ciezko zrozumiec. Jak dzis pamietam jak mi go matka przyniosla. Czym sie on wyroznial? Oczywiscie demkiem quake'a 1. Chociaz demkiem to za malo powiedziane bo byl to caly pierwszy epizod, dobre 6 leveli + boss (jak ja tesknie za shereware ;/). W numerze byla zapowiedz napisana w formie opowiadania z perspektywy ludka, ktorym gramy. Najlepsze bylo zakonczenie jak dochodzi do miejsca gdzie z ziemi unosza sie dwa szesciany, wpasowuja w otwory przy bramie a tam cos sie czai. Dokladnie taka sama lokacja byla w drugim levelu, kiedy pierwszy raz spotykamy Fienda. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Masz racje, to pierwszy numer musiałem zanieść wcześniej a ten trzeci numer kupiłem za 150 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ale z plytka? Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Wow Grzybku jaka fajna fotka Same dobre rzeczy. Super że dorwałeś brakującego Psx Fana, myślę że tego ostatniego też w końcu kupisz i będzie komplecik. Ja postawiłem kiedyś na uzbieranie Playstation Plus, bo mnie ta gazetka najbardziej się podoba z tych dawnych. I mam wszystkie + prawie wszystkie Playerstation. Udało mi się kupić jeden Playerstation po reaktywacji z 2004 roku (m.in poradnik do MGS3 tam jest), ale pozostałych kilku numerów z 2005 nie idzie kupić. Mam wrażenie że wtedy nikt już tego nie kupował i zwroty poszły na przemiał Ale nie poddaje się i szukam. Zazdroszczę Ci tego CDA nr. 1. Trochę żałuję że nie zbierałem tej gazetki, mam jakieś późniejsze numery, ale większość się pożyczało, albo rozdawało po przeczytaniu. Teraz nie będę zaczynał zbierania CDA, bo raz - ceny są ogromne, a dwa że pewnie ciężko o zadbane egzemplarze. A takie są najlepsze Też lubię wyciągnąć sobie PE (ale z czasów PS2), pooglądać pokrzywione gęby zGredaktorów i poczytać jaki jest ten trzeci Driver, piąty Tekken czy jak Koso się spuszcza nad Gamecubowym RE4 A najlepsze że mam numery nowiutkie, nie czytane, które nadal pachną! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ja to zazdroszczę OPSMów, do dziś mi serce przyspiesza na widok tych okładek i wizji magicznej zawartości w środku. No i bądź co bądź to w praktyce pierwsze pismo tylko o PSXie i to jeszcze tak profesjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Ten raport o polskim gamedevie dołączany do Pixela to wspaniałość, chociaż chyba część materiałów to przedruki z polskigamedev.pl albo mi się wydaje. Tak czy tak, zebranie tego to kupy i wydanie w takiej eleganckiej formie to zajebisty pomysł i nie pogardziłbym gdyby coś takiego wychodziło cyklicznie za $$$, choćby co kwartał. Z drugiej strony - 160 stron + ponad 100 Pixela + Pixel i CDA z zeszłego miesiąca jeszcze leżą nie przeczytane do końca xd No nie starczy dwóch żyć żeby to wszystko od deski do deski ogarniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daro^^ 652 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Grzybi takie mam numery ps magazyn Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 17:24, eskopado napisał: Ten raport o polskim gamedevie dołączany do Pixela to wspaniałość, chociaż chyba część materiałów to przedruki z polskigamedev.pl albo mi się wydaje. Tak czy tak, zebranie tego to kupy i wydanie w takiej eleganckiej formie to zajebisty pomysł i nie pogardziłbym gdyby coś takiego wychodziło cyklicznie za $$$, choćby co kwartał. Z drugiej strony - 160 stron + ponad 100 Pixela + Pixel i CDA z zeszłego miesiąca jeszcze leżą nie przeczytane do końca xd No nie starczy dwóch żyć żeby to wszystko od deski do deski ogarniać. No dla mnie ten dodatek do pixela zniszczył system. Porządna dziennikarska robota i dużo się dowiedziałem. Wiele ciekawych tekstów polecam każdemu kupić pixela dla tego dodatku. Sam Pixel leży nie ruszony i PSX extreme też. Bo jak wychodził PSX to na tapecie było CDA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 O tak! W pełni się zgadzam, dodatek do Pixela jest pierwsza klasa! Tyle czytania w cenie jednej gazetki. Mnóstwo ciekawych tekstów. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W dniu 25.01.2021 o 16:34, Daro^^ napisał: Grzybi takie mam numery ps magazyn dzięki, teraz widze posta dopiero, ale te PSM już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 17 godzin temu, blantman napisał: No dla mnie ten dodatek do pixela zniszczył system. Porządna dziennikarska robota i dużo się dowiedziałem. Wiele ciekawych tekstów polecam każdemu kupić pixela dla tego dodatku. Sam Pixel leży nie ruszony i PSX extreme też. Bo jak wychodził PSX to na tapecie było CDA. Tego Pixela, jak ja razie pierwszego kupiłem tylko dla dodatku. Jak na razie gazetka i wrzutka dębowa leżą nienaruszone bo szmatławca jeszcze nie skończyłem. A PolskiGamedev.pl ładnie się wpasuje w moje growe książki: Wojny Konsolowe Krew, Pot i Pixele Nie tylko Wiedźmin Master od DOOM. Jeszcze tylko brakuje 222 Polskie Gry... Znacie jeszcze jakieś książki o takiej tematyce? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 25 minut temu, mitra napisał: Tego Pixela, jak ja razie pierwszego kupiłem tylko dla dodatku. Jak na razie gazetka i wrzutka dębowa leżą nienaruszone bo szmatławca jeszcze nie skończyłem. A PolskiGamedev.pl ładnie się wpasuje w moje growe książki: Wojny Konsolowe Krew, Pot i Pixele Nie tylko Wiedźmin Master od DOOM. Jeszcze tylko brakuje 222 Polskie Gry... Znacie jeszcze jakieś książki o takiej tematyce? oj jest tego troszkę zależy co cię interesuje. Jeżeli pamiętasz lata 90'te i demo scenę to polecam "Oni migają tymi kolorami w sposób Profesjonalny". Polecam też ale to dla lubiących FM "Football manager to moje życie" Genialna książka pełna anegdot i ciekawostek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 2 godziny temu, mitra napisał: Znacie jeszcze jakieś książki o takiej tematyce? Gonciarz jeszcze coś napisał https://lubimyczytac.pl/ksiazka/103900/wybuchajace-beczki---zrozumiec-gry-wideo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 6 godzin temu, blantman napisał: oj jest tego troszkę zależy co cię interesuje. Jeżeli pamiętasz lata 90'te i demo scenę to polecam "Oni migają tymi kolorami w sposób Profesjonalny". Polecam też ale to dla lubiących FM "Football manager to moje życie" Genialna książka pełna anegdot i ciekawostek. 4 godziny temu, grzybiarz napisał: Gonciarz jeszcze coś napisał https://lubimyczytac.pl/ksiazka/103900/wybuchajace-beczki---zrozumiec-gry-wideo @blantmanpierwsza pozycja wydaje się ciekawa. Co nie co pamiętam. Sam miałem Amigę 600. Chodziło się na giełdę w niedzielę do jednej z łódzkich podstawówek po gierki i dyskietki. Wspaniałe czasy. @grzybiarz wydaje się interesujące. Zarówno pozycję o demoscenie i Gonciarza, trzeba dodać do biblioteki. Dzięki chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Po raz pierwszy od chyba 4 lat kupiłem Pixela (tylko dla dodatku o gamedevie) i z ciekawości przeczytałem recenzję Cyberpunka (bo Pixela zapamiętałem z beznadziejnych recenzji) i nie zawiodłem się. W gimnazjum za wypracowanie na takim poziomie na temat jakiejś lektury dostało by się z marszu 1 za lanie wody. Z recenzji wynika że Cyberpunk to jakaś przygodówka z fajnymi cutscenkami, ani słowa o systemie walki czy ogólnym feelingu z rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 A mozesz podac auora? Bo mam swojego kondydata. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 3 minuty temu, Mejm napisał: A mozesz podac auora? Bo mam swojego kondydata. Michał Wiśniewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Dzisiaj kupiłem nowego PIXELa, ale głównie dla tego dodatku o GAMEDEVIE. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Kto w latach 90tych nie czytał Top Secret, ten nie zrozumie. Sam z chęcią obejrzę bo widzę, że dawni redaktorzy opowiadają o Ś.P. tytułowym bohaterze filmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Pamiętam że w reaktywowanym Top Secrecie w dziale listy był nekrolog Kubeczki, zgłębiłem potem temat (na tyle ile to w 2002 było możliwe), no kawał historii polskiej gierko sceny. Chętnie obejrzę ten film, chociaż trochę ciężko mi się czyta/ogląda takie retro historie, bo te międzyplatformowe wojenki atarowców, komodorowców, plucie na raczkujących jeszcze pecetowców itp to chyba był dla wielu osób jakiś autentyczny serious business i w sumie nie zdziwiłbym się jakby były jakieś ustawki między nimi ala kibicowskie typu w lesie o 16:00, do pierwszej krwi, bez kopania w głowę. Edytowane 5 Lutego 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Godzinę temu, eskopado napisał: Pamiętam że w reaktywowanym Top Secrecie w dziale listy był nekrolog Kubeczki, zgłębiłem potem temat (na tyle ile to w 2002 było możliwe), no kawał historii polskiej gierko sceny. Chętnie obejrzę ten film, chociaż trochę ciężko mi się czyta/ogląda takie retro historie, bo te międzyplatformowe wojenki atarowców, komodorowców, plucie na raczkujących jeszcze pecetowców itp to chyba był dla wielu osób jakiś autentyczny serious business i w sumie nie zdziwiłbym się jakby były jakieś ustawki między nimi ala kibicowskie typu w lesie o 16:00, do pierwszej krwi, bez kopania w głowę. Zobacz sobie console wars na forumku, tysiące stron i zero merytorycznej treści. No jak dla mnie nic się nie zmieniło a nawet jest gorzej przez dostęp do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Jeszcze tam nie trafiłem (albo nie mam dostępu). Może to i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi