Mejm 15 269 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 No troche slabo jak na ten zebrany milion pinionszkuf xD W dniu 21.05.2021 o 11:02, grzybiarz napisał: https://allegro.pl/uzytkownik/IdeaAhead/czasopisma-118?bmatch=e2101-d3859-c3683-cul-1-4-0429 jakby ktoś potrzebował nówki, archiwalne Psx Extreme. Dzieki za tipa, widze ze sa nawet archiwalia z czasow kiedy zaczynalem kupowac PE. Dodrukowali tej Bajtka. Szkoda z nie ma juz SGK, wzialbym bo to moje pierwsze pismo o gierkach (mialem pierwszy numer). Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Może i słabo, ale to początek i może się wyrobią. Daję suba i zobaczymy jak to będzie się rozwijać. Jest i pstryczek w stronę ppe i Gruchy Łęckiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) Kolejna kampania Łapusza:https://wspieram.to/amiga Edytowane 25 Maja 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 czyli tamte się przyjęły. no nic... tyle mam gazetek o PSXie, pora zrobić zbiórkę na księgę PlayStation: będą tipsy, solucje i inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Dzięki za namiary na archiwalne numery psxe. Dodali mi nawet gratis. Będzie co czytać, takie nowe-stare pisemka dawno nie widziałem. Edytowane 27 Maja 2021 przez czapa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ktos wie kim jest Piotr Pita Rusewicz, ktory po zmianie wydawcy zaczal pisac felietony w cda? Nie pamietam takiego redaktora ani nie kojarze z branzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 nie wiem, tutaj też go nie ma: http://zapach-papieru.pl/autorzy/autorzy.html strona ma ramki więc na główną przejdziesz usuwając z linku /autorzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 dałem suba cdaction i śledzę rozwój, jak format jest podobny do tvgry tak czasem fajny temacik zapodadzą Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 549 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Nie od dziś wiadomo, że umieją w okładki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 W dniu 25.05.2021 o 08:39, eskopado napisał: Kolejna kampania Łapusza:https://wspieram.to/amiga Miałem amige, dużo się grało, ale jakiegoś mega sentymentu nie czuje. No ale muszę przyznać, że kampania zacna, za te 60zł dużo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Dla mnie to dziwne, książka już jest ale po angielsku. Koso ostatnio wydał coś po polsku (tłumaczone) i nie robił zbiórki, a tu widzę 150 000 zł zebrano "Pozyskane środki zostaną wykorzystane przede wszystkim na pokrycie kosztów pozyskania licencji na publikację, profesjonalne tłumaczenie i korektę treści, staranny skład DTP i przygotowanie do druku oraz samą produkcję książki w najwyższej jakości. " Ale rozumiem, nostalgia robi swoje. Jakby takie coś wyszło o PlayStation, to pewnie bym też wpłacił Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 @grzybiarz Tylko zobacz jak ta zbiórka jest skonstruowana i jakie progi są popularne. Nie oszukujmy się główna sprzedaż tej książki to będzie tak naprawdę ta zbiórka więc do jest tak naprawdę przedsprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Kurcze na początku jakoś nie miałem zamiaru wspierać to, ale teraz widzę jakie to bogate, więc chyba wezmę za 60 zł. Bogate, tylko kiedy to zrealizują i muszę się wczytać co w tej książce dokładnie będzie, jednak wydaje się że bardzo warto. E. Wsparłem. Powinno być syto. Edytowane 6 Lipca 2021 przez marbel007 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Ja zamówiłem dwa komplety. Jeden z Franko i drugi standardowy. Jedno odpakuje a drugie pójdzie na półkę albo kiedyś może ktoś weźmie za miliony monet Czym bliżej końca to te ostatnie progi ładnie wchodzą i może jeszcze się w 5 dni uda dojść do 180k bo tego ostatniego to już raczej nie da się zrealizować. Edytowane 7 Lipca 2021 przez mitra Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 8 minut temu, mitra napisał: Ja zamówiłem dwa komplety. Jeden z Franko i drugi standardowy. Jedno odpakuje a drugie pójdzie na półkę albo kiedyś może ktoś weźmie za miliony monet Czym bliżej końca to te ostatnie progi ładnie wchodzą i może jeszcze się w 5 dni uda dojść do 180k bo tego ostatniego to już raczej nie da się zrealizować. Czasem pod koniec na takich zrzutkach jest spory ruch, bo jeszcze niezdecydowani się jednak decydują. Wziąłem w sumie dla tych bonusów. Mam Nadzieję, że ta podstawowa książka będzie w formacie min A4, najlepiej w twardej oprawie. Rozmiar mnie martwi, bo na którymś obrazku z tą papierową Amigą (beka Btw) ta książka jest mniejsza niż Pixel czy PSXE i wygląda jak zeszyt... Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, marbel007 napisał: Czasem pod koniec na takich zrzutkach jest spory ruch, bo jeszcze niezdecydowani się jednak decydują. Wziąłem w sumie dla tych bonusów. Mam Nadzieję, że ta podstawowa książka będzie w formacie min A4, najlepiej w twardej oprawie. Rozmiar mnie martwi, bo na którymś obrazku z tą papierową Amigą (beka Btw) ta książka jest mniejsza niż Pixel czy PSXE i wygląda jak zeszyt... W opisie jest napisane, że priorytetem jest twarda oprawa i format 19x25 czyli bardziej książeczka rozmiarowo niż coś co formatem można się pochwalić. Liczę natomiast, że zawartość książki nie zawiedzie. Trzeba czekać do października na dostawę. Edytowane 7 Lipca 2021 przez mitra Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Jest próg 180k osiągnięty. Czyli jakiś niemiecki katalog jeszcze dostaniemy. Szybko poszło na te 180. 2 dni zostały ale do tego 210 to będzie ciężko. PSXE Zerowy chętnie do kolekcji bym przyjął Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 I weszło 210! Będzie wszystko z Numerem 0 PSXE i całym archiwum pod nową redakcją (to akurat mam). Kto nie wsparł ma ostatnie godziny. Dziś jeszcze za 2.5k wpadła Amiga 500, to pewnie pomogło przebić ostatni próg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 A co mi tam, skusiłem się. Teraz oby do października 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 290 Opublikowano 24 Lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 elo, ostatnio wpadłem na pomysł cyfryzacji gazetek jakie zbieram, nie wiadomo jak ta wilgoć w piwnicy, a nie każdy posiada też kultowe czasopisma:) https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/ Zrzucam pomału pierwszy numer PSM, dałem znać CGS, jak nie zgodzi się to trudno. Ogólnie format gazetki nie mieści mi się w skaner i widać nieco łączenia. A tak podbijam kolory, usuwam brudy, wgniecenia. Wygląda prawie jak surowy pdf Jak się uda to w planach zrzucę PSx Fana, czy Play PS Póki co tylko trzy strony. w poniedziałek dalsza cześć 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 A ktoś tu posiada ten numer? Pytam, ponieważ mam 5 fragmentów uszkodzonych Wtedy bym czyjś fragment skanu nałożył na to co robię Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Mozna jeszcze gdzies dostac te dodruki wczesniejszych numerow PE? Na allegro tylko max do 2012 roku. https://allegro.pl/uzytkownik/IdeaAhead Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 W dniu 24.07.2021 o 13:49, grzybiarz napisał: elo, ostatnio wpadłem na pomysł cyfryzacji gazetek jakie zbieram, nie wiadomo jak ta wilgoć w piwnicy, a nie każdy posiada też kultowe czasopisma:) https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/ Zrzucam pomału pierwszy numer PSM, dałem znać CGS, jak nie zgodzi się to trudno. Ogólnie format gazetki nie mieści mi się w skaner i widać nieco łączenia. A tak podbijam kolory, usuwam brudy, wgniecenia. Wygląda prawie jak surowy pdf Jak się uda to w planach zrzucę PSx Fana, czy Play PS Póki co tylko trzy strony. w poniedziałek dalsza cześć dopiero zobaczyłem posta i właśnie sobie czytam. Ja to chętnie bym zobaczył PlayerStation Plus. Wiem, że to głównie opisy, ale fajnie się ję czytało. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 31 minut temu, Mejm napisał: Mozna jeszcze gdzies dostac te dodruki wczesniejszych numerow PE? Na allegro tylko max do 2012 roku. https://allegro.pl/uzytkownik/IdeaAhead To nie są dodruki tylko przejęli archiwum PE od Fenixa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi