marbel007 857 Opublikowano 19 października 2021 Opublikowano 19 października 2021 20 godzin temu, grzybiarz napisał: noooo, mnie to też wkurwia. Zwłaszcza że zbieram gazetki i mam równiutko ułożone na półce. Ja wiem, że to nie wina redakcji, no ale jak to wygląda? Potem tego nie sprzedam Chyba czas pokazać pani Basi w kiosku pod blokiem PE i niech mi załatwia dostawę u siebie. PS @MYSZa7 nie odpisałeś a że nowa strona to sam sobie odpowiedziałem. Napisz do redakcji. Mi w ubiegłym miesiącu dosłali nowy numer. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 2 listopada 2021 Opublikowano 2 listopada 2021 Wedlug infa ze strony cdacion to dzisiaj rozpoczely sie wysylki tego albumu k o l e k c j o n e r s k i e g o. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Co jak co, ale CDA od roku ma zajebiste okładki. Zmiana logosa na płaski tylko dopełniła całości. Proste i przejrzyste. Nowa też nie odstaje od reszty: Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Bez kitu, śliczne te okładki. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 CDA to ostatnimi czasy są mistrzowie okładek. Ten schludny, przejrzysty layout, świetny dobór artworków, rewelacyjnie miesiąc w miesiąc się ogląda te miniaturki. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 No świetna okładka, nie to co w PE XD Cytuj
michal 558 Opublikowano 16 listopada 2021 Opublikowano 16 listopada 2021 dobra, pytanie do maniaków gazety PE. W 2008 był bardzo fajny Ranking top 100 najlepszych gier wg czytelników PE. Mnie interesuje jak to wyglądało ze strony zgredow. Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Po co pisać o takich rzeczach w czasopiśmie o grach wideo? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Poszedlem na cdaction pl zobaczyc co z wysylka albumu a oni zdjeli juz ogloszenie. Pod nowym numerem naje.bane 150 postow to se mysle, ze Papkin wlozyl kij w mrowisko. Jeden, doslownie jeden komentarz sie pojawil odnosnie tego felietonu plus dwie odpowiedzi autora. No to tyle w sumie ile ludzi dzisiaj obchodzi lbgtq+. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Jak ktoś jest na ten temat niewrażliwy, to żaden felieton ani argument go nie uwrażliwi magicznie. 5 minut temu, Mejm napisał: Pod nowym numerem naje.bane 150 postow Może gównoburza związana z oceną 10 dla Metroida Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Dali 10? Zgaduje ze recenzowal spikain. Ktos sie tam obes.ral na wydanie cyforowe chyba, nie wiem, skanowalem tylko te wpisy. 6 minut temu, Kmiot napisał: Jak ktoś jest na ten temat niewrażliwy, to żaden felieton ani argument go nie uwrażliwi magicznie. No wlasnie, wiec po co jakies comingouty, pisanie "najbardziej osobistego tekstu z zyciu" itp. Papkin w ogole juz udzielal sie w nowym cda czy dopiero wrocil z tym felietonem? Pytam bo mam pol roku zaleglosci. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Teraz, Mejm napisał: Dali 10? Zgaduje ze recenzowal spikain. No właśnie byłem też zaskoczony, chociaż ja akurat nowego Metroida zostawiłem sobie na grudzień i w sumie grałem tylko godzinkę, dwie, więc od oceny całości się wstrzymam. Choć początek jest obiecujący. A recenzował Otton. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 3 minuty temu, Mejm napisał: Dali 10? Zgaduje ze recenzowal spikain Nie, ktoś inny, nawet ksywki nie kojarzę, ale jest dyszka, tak. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 3 minuty temu, Mejm napisał: Papkin w ogole juz udzielal sie w nowym cda czy dopiero wrocil z tym felietonem? Pytam bo mam pol roku zaleglosci. Pojawiał się gościnnie (raz na 2-3 miesiące), ale ostatnio trochę bardziej regularnie. 1 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 No to moze faktycznie gra na 10, ja sie na gierkach nintendo nie znam. W sensie jest jakas drama o ocene tej gry (generalnie) poza tym, ze psychofanom nie podoba sie nic ponizej 10? Slyszalem tylko opinie paru osob co za metroidem by skoczyly w ogien a Dreadem sa rozczarowane. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 2 godziny temu, Pupcio napisał: Po co pisać o takich rzeczach w czasopiśmie o grach wideo? A czemu nie? Magazyny o grach to nie tylko pisanie o samych grach ale też publicystyka okołogrowa, a akurat temat LGBT+ w grach pojawia się coraz częściej i moim zdaniem fajnie że ktoś w końcu zabrał się za to na łamach magazynu dzięki czemu osoby LGBT+, tak jak napisał, Mateusz będą bardziej komfortowo się czuły ze sobą. Przeczytaj Pupcio, może i ty się czegoś ciekawego dowiesz. Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Możemy poczytamy razem pod kocykiem kolego? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Patrzac co sie dzieje w filmach to ja bym wolal, zeby to cale lgbt sie od gierek trzymalo z daleka. 1 Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Jeśli dalej będzie się tworzyć fajne i ciekawe postacie z jedyną różnicą to mi to nie robi różnicy kogo będą rukać w tych cringowych gierkowych scenach seksu ale jeśli pójdzie to drogą netflixa A to jest bardziej prawdopodobne to o jenysiu Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 A co jest w tym felietonie takiego krzepiacego, ze osoby lgbt moga po nim czuc sie komfortowo? Bo to ze ktos ladnie opisal postrzeganie ich swiata raczej nie przyniesie im ukojenia kiedy zamkna pismo i wyjda na ulice. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 7 minut temu, Pupcio napisał: Możemy poczytamy razem pod kocykiem kolego? 1 minutę temu, Pupcio napisał: Jeśli dalej będzie się tworzyć fajne i ciekawe postacie z jedyną różnicą to mi to nie robi różnicy kogo będą rukać w tych cringowych gierkowych scenach seksu ale jeśli pójdzie to drogą netflixa A to jest bardziej prawdopodobne to o jenysiu A to też swoją drogą. Jak postacie są dobrze napisane to nie ma znaczenia takie coś jak tożsamość płciowa czy orientacja seksualna, ale jak postać jest płaska i jedyne czym się wyrożnia to to że jest LGBT+ to do wora z takim czymś bo takie podejście tylko szkodzi tej grupie i wkurwia resztę bo znowu dostajemy kolejną papierową postać. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 6 minut temu, Mejm napisał: A co jest w tym felietonie takiego krzepiacego, ze osoby lgbt moga po nim czuc sie komfortowo? Bo to ze ktos ladnie opisal postrzeganie ich swiata raczej nie przyniesie im ukojenia kiedy zamkna pismo i wyjda na ulice. Osoby LGBT+ bardzo często są traktowane jak jakieś dziwactwa przez społeczeństwo (już pomijam bolzge) i jak więcej postaci LGBT+ będzie pojawiało się w dziełach popkultury to zwyczajnie takie osoby będą widzieć że to nie jest nic złego w byciu sobą (pomijam jakiś dałnów którzy każą do siebie się zwracać króliczku bo inaczej to transfobia bo tego się nie da usprawiedliwić w żaden sposób) i wydaje mi się że taki ma cel ten artykuł, co nawet autor sam zasugerował we wpisie na Twitterze. Artykuł, jak i sama reprezentacja osób LGBT+ w popkulturze, ma na celu przede wszystkim oswojenie społeczeństwa z faktem że na świecie nie tylko żyją osoby heteroseksualne i to nie jest nic złego jak ktoś taką osobą nie jest, a dodatkowo sprawiają że osoby LGBT+ mogą się utożsamiać z postaciami ze swoich ulubionych filmów, książek i gier. Tak jak Pupcio ma plakaty Dżona Marstona nad łóżkiem. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 No jeśli będzie to wyglądać jak przy postaci ellie to bardzo spoczi, nie mam nic przeciwko ale może być też jak z tym dzieciakiem w tlou2 xD A w grach ubi to mam wrażenie że przy prezentacji postaci niedługo będą wpisywać zaimki i orientację nowej postaci Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Zobaczycie co Netflix odpierdoli. Kupili tych ludzi od Oxenfree, pewnie będę się dalej rozrastać i będzie to samo, co w ich gówno serialach. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Ale geje, bi i lesbijki czy nawet transi sa w popkulturze od lat. Ta cala teczowa rewolucja niestety wlasnie rozpier.dala sie o tych nastolenich dziwakow, ktorzy znalezli sobie swoja subkulture wsrod lgbt, kaza do siebie pisac figarszcze i okupuja resetere. Ballad of gay Tonny, ktos robil ambaras? A teraz wyobrazmy sobie sytuacje, o ktorej pisze Pupcio to nie wiem jak beda robione napisy do gierek, wersji polskiej beda ze trzy rodzaje jak ci zaimkowcy postawia na swoim. Bedzie woke checklista jak u netflixa i bedzie ubisoft czy inny blizzard (bo teraz sie "nawroci") leciec ze 120 plciami zeby kogos nie obrazic. No generalnie nikt nie powinien sie zle czuc ze swoimi preferencjami ale tez nie powinien forsowac ich innym. Coraz czesciej slysze, ze w rpgach nie ma gay marrage. Ja nawet nie wiem po co komu w ogole jakies marrage w gierce, przeciez to nic wesolego, ale nie, gejowskie ruchanie i podrywanie czlonka druzyny tej samej plci musi byc, wtedy wzbogaca to fabule i jest blizej realizmu. 9 minut temu, suteq napisał: Dżona Marstona Dzon byl Marszczon he he heeee. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi