pattro 181 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 @grzybiarz, fakt może nie było klimatu, znanych nazwisk w redakcji ale i tak szacunek za tyle lat na rynku. A przecież było jeszcze więcej wydań tego pisma, chociażby Komputer Świat Gry i pełne wersje gier na CD/DVD czy okazjonalne wydania z dodatkami, poradnikami do różnych gier (chociażby The Sims 2). Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 KŚ - moje pierwsze pisemko komputerowe, więc jakiś tam sentyment jest. Wszystkie moje numery pewnie leżą gdzieś na strychu. Kiedyś na pewno takie pisma miały więcej sensu, jak komputery dopiero stawały się popularne. A jakaś konkurencja została na rynku? Dobrze wspominam PC Format, ale po krótkim researchu widzę, że też już chyba nie wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Szok że tak długo byli na rynku i szok że aż do 2012 roku byli dwutygodnikiem. O dziwo mój tata 60+ dość regularnie to kupowal, zwłaszcza jak był jakiś soft i poradniki do obróbki foto video, strasznie się tym jara. Może to był ich target Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Niby kryzys a tu trzeci numer Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Bardziej spodziewalbym sie zapowiedzi #2 kwartalnika. Chyba z poczatkiem lipca powinien sie ukazac? A co do Retro to okladka tym razem bezpieczna, bez tych szmuglerowskich zartow z komiksowym hitlerem z numeru 2. W sumie jestem ciekaw re-recencji I have no mouth, Majesty i Phantasmagorii. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 To jest obok tego ich kwartalnika? Lubię stare gierki, chętnie sprawdzę jak znajdę gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Tak. Kiedys wydali dwa numery tego Retro ale sie nie przyjelo. Teraz to widac na zasadach wydania specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Jakby ktoś kupił, to niech napisze, jakie ebooki dodali. Najbardziej to mnie ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 A kiedy te Retro wychodzi, bo na stronie CDA nic nie ma/nie mogę namierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 28.06. Info jest tylko na ich facebooku (posta mozna looknac bez logowania). Dziwne ze nie dali tego na strone bo tez szukalem wczoraj i ch.uj. Cytat Magazyn Retro powraca! Już 28 czerwca do sprzedaży trafi 100 stron ociekających nostalgią. Tematem głównym nie tylko okładkowy Alien, ale horrory jako ogół. Do tego sporo o Commodore 64 z okazji 40-lecia, zaprosimy was również do Muzeum Starych Gier. Poza tym opowiemy o początkach casual gamingu i genezie shareware. Znaleźliśmy również miejsce dla Magazynu RETROkulturalnego. Do magazynu dołączamy również zniżki na kilka klasyków na GOG.com, kod na ponadczasowe filmy w serwisie Entclick, jak również voucher na wyselekcjonowane przez redakcję książki w Legimi. A to wszystko za... 15,99 zł! Lub jako dodatek do prenumeraty premium CD-Action – link do zakupu w sekcji komentarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 z tym GOGiem spoko pomysł, niby jeszcze 50 filmów dają: A filmow w Entlicku jest az 50! Entlick filmy Absolwent Asterix podbija Amerykę Buffalo Bill i Indianie Czas Apokalipsy Czerwona gorączka Czerwona Sonia Czerwony Smok Człowiek, który spadł na Ziemię Delikatesy Emanuelle Flash Gordon Harry Angel Jak zabić starszą panią Jak w zegarku Johnny English King-Kong Konwojent Łowca jeleni Manitou Martwe zło 2 Mgła Miasto zaginionych dzieci Mulholand Drive Na krawędzi Nagi Instynkt Nieodwracalne Nie oglądaj się teraz Nieśmiertelny Oni żyją Pamięć absolutna Producenci Ran Rozmowa Sid & Nancy Serpico Skowyt Srebrna kula Śmiertelnie proste (wersja reżyserska) Terminator 2 (wersja reżyserska) The Doors Trzy dni Kondora U-571 Ucieczka z Nowego Jorku Uniwersalny żołnierz Wielka włóczęga Winnetou: Złoto Apaczów Wspaniała przygoda Billa i Teda Zakonnica Zemsta po latach Życzenie śmierci Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 4 minuty temu, grzybiarz napisał: Emanuelle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 W dniu 22.06.2022 o 19:46, Mejm napisał: Bardziej spodziewalbym sie zapowiedzi #2 kwartalnika. Chyba z poczatkiem lipca powinien sie ukazac? Tez jakoś słabo to promują, na fejsie tylko taki wpis, a zero niusow na stronie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Niech spis tresci wrzuca jak tacy do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Ciekawe czy dalej będzie tragiczny papier i recenzje bez ocen. Rozczarowało mnie to "nowe" CDA. A z Retro nr. 3 bardzo się cieszę. Zaskoczyło mnie że poprzedni numer ukazał się 5 lat temu, kiedy to zleciało panie... Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 piękna okładka Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 miałem wrzucać właśnie... ale ta cena straszy a ze spisem, co w numerze, się ociągają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Silent Hill? Wlasnie czytam PE sprzed 3 lat i tez jest o SH. Ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 6 godzin temu, aux napisał: Ciekawe czy dalej będzie tragiczny papier i recenzje bez ocen. Rozczarowało mnie to "nowe" CDA. A z Retro nr. 3 bardzo się cieszę. Zaskoczyło mnie że poprzedni numer ukazał się 5 lat temu, kiedy to zleciało panie... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Co do poprzednich Retro, to mają być dostępne jako pdf. W sumie trochę szkoda że wywaliłem poprzednie numery, ale nie przewidziałem że jeszcze coś wypuszczą. Dla mnie Retro czytało się lepiej niż Pixela, czuć było że czytam starego konia, który osobiście grał w te gry w latach świetności (a nie na emu). Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Szok że Retro#3 wydają. Pamiętam, że w 2 numerze pisali, że chętnie przyjmą jakies teksty to posłałem im fragment mojej magisterki, gdzie było o historii gier. SMG odpisał, że zastanowią się czy w ogóle będzie 3 numer, ale dziękują. Długo myśleli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 https://cdaction.pl/newsy/cd-action-cda-042022-sprawdz-zawartosc-nowego-wydania W skrocie: wiecej recek i sprzetu, mniej publicystyki, wraca magazyn kulturalny. Nie wyglada zle. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 No przeczytałem ten spis treści i w sumie takie trochę meh... nic tam mnie nie skłania do zakupu. Tekst o Tazosach mnie jedynie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 wersja cyfrowa za 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Kupił ktoś to nowe Retro? Papier w miarę, czy trzeba ręce myć po lekturze? Jak przejrzałem zawartość to wygląda to znacznie lepiej od CDA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi