marbel007 857 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 20 godzin temu, stoodio napisał: W kwestii prenumeraty, bo myślałem o niej na przyszłość ,masz to pakowanie premium? Jak to przychodzi? Nie mam zwykle pakowanie. Teraz zamiast wrzucać do worka foliowego pismo jest w takiej foliowej zgrzewce jak np gry (konsolowe czy planszowe) i o dziwo dużo rzadziej są uszkodzenia. Ba, wydaje mi się, że nie ma ich teraz wcale. Pismo przychodzi idealne. Jednak nie ma tak u wszystkich i chyba np. @Bzduras narzekał na taką formę pakowania jako gorszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Teraz, marbel007 napisał: Jednak nie ma tak u wszystkich i chyba np. @Bzduras narzekał na taką formę pakowania jako gorszą. Raz przez to dostałem zmasakrowany numer z połamanym grzbietem. 300 był wysyłany w tym samym "stretchu", ale nie był on tak bardzo napięty i nic mu się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Pod wpływem numeru 0 i 300 postanowiłem sprawdzić co tam w piwnicy zalega i ile to może być warte Przy okazji znalazłem takie cudo Co do gazet to mam tak CD-Action Spoiler NEO+ Spoiler PSM2 Spoiler RESET Spoiler Secret Service Spoiler Tips&Trick Spoiler Mam jeszcze oczywiście starsze numery PSX Extreme ale chyba już kiedyś musiałem część sprzedać bo myślałem, że mam tego więcej 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Te tipsomaniaki były fest treściwe. Żółty jest z 2002 roku. Na chwilę przed erą rozpędu internetu były jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Help me, I'm stuck 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Nie kupuję żadnych czasopism od kilkunastu lat, ale mam jeszcze mnóstwo staroci typu Bajtek, Secret Service i kilka innych w szafkach. Ale ja nie o tym. Przy okazji porządków przypomniało mi się jedno pisemko, które próbowało wprowadzić dość ciekawe rozwiązanie, a mianowicie wersję "mini" magazynu. Normalnie Gamestar wychodził w dużym formacie i zawierał nośnik z pełnymi wersjami i demami (afair). Za 5zł jednak można było kupić wersję "zeszytową" bez płyty. Mam tylko jeden numer w tej formie, ale nie było ich ogólnie wiele, bo ani format, ani sama gazeta długo na rynku zdaje się nie gościły. Ale szczerze? Gdyby współczesne czasopisma wychodziły w takim miniaturowym formacie, to o wiele chętniej bym po nie sięgał. Oczywiście pomysł nie dla dalekowidzów, bo czcionka jest mała, ale mimo tego urok to to miało. No i cena znacznie niższa od zwykłego wydania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Sex3. Już w 2003 GameStar wiedzieli o najlepszym jrpg na Switcha Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 4 godziny temu, Suavek napisał: Nie kupuję żadnych czasopism od kilkunastu lat, ale mam jeszcze mnóstwo staroci typu Bajtek, Secret Service i kilka innych w szafkach. Ale ja nie o tym. Przy okazji porządków przypomniało mi się jedno pisemko, które próbowało wprowadzić dość ciekawe rozwiązanie, a mianowicie wersję "mini" magazynu. Normalnie Gamestar wychodził w dużym formacie i zawierał nośnik z pełnymi wersjami i demami (afair). Za 5zł jednak można było kupić wersję "zeszytową" bez płyty. Mam tylko jeden numer w tej formie, ale nie było ich ogólnie wiele, bo ani format, ani sama gazeta długo na rynku zdaje się nie gościły. Ale szczerze? Gdyby współczesne czasopisma wychodziły w takim miniaturowym formacie, to o wiele chętniej bym po nie sięgał. Oczywiście pomysł nie dla dalekowidzów, bo czcionka jest mała, ale mimo tego urok to to miało. No i cena znacznie niższa od zwykłego wydania. Fajne zeszytowe wydanie, pewnie lądowało w plecaku nie jednego ucznia. Dzisiejsze dzieciaki mają jutuba, ciekawe jak będą wspominać ten swój okres grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 7 godzin temu, Suavek napisał: Nie kupuję żadnych czasopism od kilkunastu lat, ale mam jeszcze mnóstwo staroci typu Bajtek, Secret Service i kilka innych w szafkach. Ale ja nie o tym. Przy okazji porządków przypomniało mi się jedno pisemko, które próbowało wprowadzić dość ciekawe rozwiązanie, a mianowicie wersję "mini" magazynu. Normalnie Gamestar wychodził w dużym formacie i zawierał nośnik z pełnymi wersjami i demami (afair). Za 5zł jednak można było kupić wersję "zeszytową" bez płyty. Mam tylko jeden numer w tej formie, ale nie było ich ogólnie wiele, bo ani format, ani sama gazeta długo na rynku zdaje się nie gościły. Ale szczerze? Gdyby współczesne czasopisma wychodziły w takim miniaturowym formacie, to o wiele chętniej bym po nie sięgał. Oczywiście pomysł nie dla dalekowidzów, bo czcionka jest mała, ale mimo tego urok to to miało. No i cena znacznie niższa od zwykłego wydania. Ale bajer, zupełnie mi to umknęło w tamtych czasach. To mniejsze wydanie miało treść identyczna co duże? Tylko format i brak płyty je odróżniał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Godzinę temu, LeifErikson napisał: Ale bajer, zupełnie mi to umknęło w tamtych czasach. To mniejsze wydanie miało treść identyczna co duże? Tylko format i brak płyty je odróżniał? Tak. Normalna gazetka, tylko mniejsza. Osobiście lubię wszelakie przedmioty w wersji mini, ale przyznaję, że tu czcionka była na tyle mała, że niektórzy okularnicy mogliby mieć problemy przy dłuższej lekturze. Nie wiem, ile tych numerów wyszło. Tj. czy był to jednorazowy eksperyment, czy było ich więcej. Ja mam tylko ten jeden numer, choć mnie się wówczas format podobał i gdybym w kiosku znalazł, to pewnie bym kupił kolejne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wpadł nowy Gameinformer, ale tym razem zamiast dziesiatek zdjęć napiszę co w nim jest, a jak ktoś chce poczytać coś konkretnego to wrzucę - 20 lat serii Kingdom Hearts, 4 stronki historii serii - dwustronicowy wywiad z Reggie - 10 stron zapowiedzi Callisto Protocol - 4 strony Invicible Tyle z ciekawych rzeczy, reszta to pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 43 minuty temu, Homelander napisał: - 10 stron zapowiedzi Callisto Protocol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Od paru dni przetwarzam pdfa z pierwszym numerem Extrima. Pozbywam się dziur po dziurkaczu, czy czyszczę z wgnieceńm, bruzd itp. Przy okazji koloruję i kadruję. Póki co zrobione 16 stron, jest zgoda od Micza na dokończenie projektu: więcej na moim blogu https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/ 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Wow, fantastyczna robota. Będziesz udostępniał to albo sprzedawał? W sensie masz na to jakieś zgody czy do szuflady i dla własnej satysfakcji robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Robię to, bo mam chorą głowę na punkcie starych gazetek:) i czasem nadmiar czasu w robocie. Nie będę tego wydawał na papierze: jest niestandardowy format plus to są bitmapy, a nie surowy tekst (ocr). Przeczytać możesz online, chociaż liczę się z tym ze zaraz to wyląduje na warezie. Zgody mam mailowe, po prostu odzywam się do wydawcy i mówię jaka sprawa, a ze na tym nie zarabiam to z reguły się godzą. Dziś pisałem do bauer odnośnie Clicka, ale tutaj raczej czarno widzę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Pewnie gdzieś wspominałem, ale reprint pierwszych 50-100 numerów PE, jeszcze jakoś elegancko zebranych w rocznikach - kupowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 15 minut temu, Badus napisał: reprint pierwszych 50-100 numerów PE, jeszcze jakoś elegancko zebranych w rocznikach - kupowałbym. O panie Takie coś to bym zamawiał z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 1 hour ago, grzybiarz said: Robię to, bo mam chorą głowę na punkcie starych gazetek:) i czasem nadmiar czasu w robocie. Nie będę tego wydawał na papierze: jest niestandardowy format plus to są bitmapy, a nie surowy tekst (ocr). Przeczytać możesz online, chociaż liczę się z tym ze zaraz to wyląduje na warezie. Zgody mam mailowe, po prostu odzywam się do wydawcy i mówię jaka sprawa, a ze na tym nie zarabiam to z reguły się godzą. Dziś pisałem do bauer odnośnie Clicka, ale tutaj raczej czarno widzę Ekhm, Reset? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 W dniu 3.09.2022 o 16:32, Homelander napisał: Ekhm, Reset? Niestety tego pisma nie mam w planach. - nigdy go nie kupiłem:/ Może kiedyś wrzucę Clicka, Psx Fana, Playa. Chciałbym tak zrobić po pierwszym i ostatnim numerze, ale zobaczę… bo jak już wkręcę się w robienie, to marzę o tym, by jak najszybciej to skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Trochę żem pogrzebał na dysku i wrzucam kilka fajnych (moim zdaniem fot), ze stu pierwszych numerów Extrima: 7 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) Ma tym zdjęciu z Extreme Party 4 był chyba sobowtór Pana Tik-taka Spoiler Chyba to jednak nie to zdjęcie Edytowane 9 Września 2022 przez BRY@N Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Loki jak młodziak ;o Zapomniałem już jaki ten LOL to był cringe... Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Pani Eidos Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 HIV będzie robił trzodę Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Czy ma ktoś z was fanziny "Konzole Zone" które były na sidiakszynowych płytach w 2000 roku? Bo mam kilka numerów z tamtego roku ale płyty przepadły. W jednym z numerów była mptrójka z bełkotliwym śpiewem Ściery. Można go usłyszeć w jednym momencie PE the Movie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi