Mejm 15 315 Opublikowano 29 grudnia 2022 Opublikowano 29 grudnia 2022 1 godzinę temu, krupek napisał: Czy starsze numery z tych roczników faktycznie po tyle chodzą, czy ktoś ma jakieś majaki z takimi cenami? https://allegrolokalnie.pl/oferta/psx-extreme-52006 https://allegrolokalnie.pl/oferta/psx-extreme-nr-103-unikat-stan-idealny https://allegrolokalnie.pl/oferta/psx-extreme-nr-102-unikat-stan-idealny Nie, przyklad reto-januszerki i pizgania wysokiej ceny bo RETRO. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 29 grudnia 2022 Opublikowano 29 grudnia 2022 Ja ostatnio przegądałem wszystkie 3 numery Man!aniaka i przyznam ze klimat jakis był. Dzis takie pismo skupiające sie na zapowiadziach umarło by natychmiastowo ale wtedy był to nawet ciekawy koncept. 1 Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 29 grudnia 2022 Opublikowano 29 grudnia 2022 Man!ak świetne czasopismo, tylko 3 numery ale dzięki niemu kupiłem Dreamcasta. Do tego dział recenzji to zrzynka z Famitsu. Podobała mi się formuła, z tego czasu czytałem jeszcze Play. Kiedy był multiplatformowy czytało się go super, kładli też całkiem spory nacisk na gameboye. 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 wczoraj mi przyszła paka od cd-action, plus dorzucam Extrima który był w skrzynce Jak widać, kupiłem księgę CD-A. Ładnie wydane, ale to są jednak skany... Co za czasy, że wydano niedawno #1 PE na podstawie skanów, czy księgę za 109 zł (duży format A4, ale stron 108, czyli drogo). Z wysyłką tego to też cyrk (prenumerata PE może się schować). Zamówiłem i czekam, czekam na paczkę i nic. Piszę maile i coś im nie pasuje gabaryt paczki, że to nie pójdzie chyba pocztą (bo zamówiłem też aktualny numer). No i cisza. Piszę znowu i dostaję maila że pani Jadzia jest na urlopie i nie może się zająć sprawą. No i po mailowaniu wysłali paczkomatem i miałem na drugi dzień. Czyli po 2 tygodniach w sumie. 2 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Widze cena nie spadla. Kupilem to na premiere i w sumie nie wiem po co, zajrzalem raz do srodka, przekartkowalem trzy razy i poszlo na polke. Enemy territory, zgaduje ze pisali w didaskaliach, ze redakcja grala jak poje.bana calymi miesiacami. Cytuj
BRY@N 1 475 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Sprzedałem trochę starych gazet i tak przeglądałem przy pakowaniu i kiedyś to były reklamy Spoiler Cytuj
Badus 273 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 To chyba będzie najwłaściwszy temat, zawołam nawet kolegę @grzybiarz. Czy przechowujecie jakoś elegancko magazyny (głównie PE), na których Wam zależy? Mam kilka numerów, które chciałbym zachować ideolo, myślałem nawet o jakichś foliach dla komiksiarzy, ale to mniejszy format niestety. Jakiś sprawdzony sposób polecicie? Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Zwykłe foliowe koszulki A4, do dostania w większych marketach z działami papierniczymi. 10-15 zł za 200 sztuk. W zupełności wystarczają, a trzymam tak większość PE od wielu lat. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 W dniu 29.10.2022 o 13:43, grzybiarz napisał: @Shen https://allegro.pl/oferta/pojemnik-na-dok-esselte-vivida-a4-7cm-transparent-9715708811 tylko w sklepie Action (sprawdz, bo może masz w mieście, a nie wiesz, jak Mejm), to taki stojak kosztuje 8 zł. A na Allegro najtaniej 16 zł... W przezroczystym dobrze to wygląda i widać co gdzie jest @Badus wklejam posta z kiedyś. Fajne pojemniki, bo jak wcześniej używałem podpórek dla książek to pisma się gniotły, bo jednak spory ciężar. A tak pakujesz po kilkanaście numerów i elegancko to wygląda. Co cenniejsze numery można w folie A4 włożyć Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 stycznia 2023 Opublikowano 7 stycznia 2023 Używam zwykłych koszulek foliowych, a pisma leżą w nich jedno na drugim i chyba jest okej. Wcześniej miałem sporo różnych gazet w piwnicy bez żadnego opakowania i wydaje mi się, że trochę przeszły zapachem wilgoci, więc takiego magazynowania nie polecam. Cytuj
Bud 11 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 On 12/28/2022 at 11:11 PM, grzybiarz said: Hello, właśnie czytam Twoje wpisy. Numer 7/01 ukazał się jakoś na wakacje, patrząc po wstępniaku. Dokładnej daty nie mam ale cały numer możesz obczaić w fajnej jakości: https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/ Nic tu nie piszą o następnym numerze. Za to jest chyba reklama nigdy już niewydanego PSX Fana: numer był gotowy, a nie trafił do druku. Co do pytania - kupiłem na premierę PSM, tylko jedno wydanie specjalne Platinum z okładka z fajnala. Numer był droższy niż klasyczny numer (coś koło 25/27zl), ale ze miałem tylko ten jeden numer - to po latach pozbyłem się go. Za ciężkie do znalezienia dzisiaj te wydania specjalne. Chyba miałem jakiś wypadek w szkole, dostałem 50 zł i za to kupiłem numer na bogato!:/ Dziś zebrać całość psm to tez trza miec sporo cierpliwości i gotówki… krąg ludzi zbierających jest dość mały i raczej się kojarzymy. Np mam takiego gościa - do którego (jeszcze przed zebraniem fullseta) dzwoniliśmy do siebie i dyskutowaliśmy gdzie szukać Gość mi zeskanował np numer 4/99, wiec łatwiej się „obrabiało”, czy w ogóle wysłał mi za free, ostatni numer psx fana. No i ten najdroższy PSM to licytowałem z jednym gościem, który akurat zapomniał o licytacji, a potem pytał allegrowicza czy nie sprzeda mu za ponad tysiaka… W sumie to chyba taka karma, bo wcześniej ten przegrany, nie chciał mi sprzedać innego numeru, tylko chciał na zamianke. Ot, wspominałem ze to już jest maniakalne hobby?:) Mam schowany jeden numer z C-12 na okładce Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Piotr Mańkowski abdykuje z adminowania grupie Secret Level (grupa Pixela) i założył własną o nazwie Hard RESET. Czy to zapowiedź reaktywacji tego pisma...? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 nie widzę jakoś w tych czasach (pandemia, wojna, inflacja, nowy ład) - miejsca na nowy magazyn. 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 https://allegrolokalnie.pl/oferta/oficjalny-polski-play-station-magazyn niezla kolekcja ale kto to ma kupic w tej cenie? jak ktos zbiera, to brakuje mu kilku numerów, a na pewno nie opyla się wywalać 1.500. Myślę że lepiej gość by na tym wyszedł, jakby osobno numery dał do licytacji Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 (edytowane) 2 marca wychodzi Retro #4, 114 stron, dwie dychy w preorderze, później 25 Edytowane 17 lutego 2023 przez kazetwu 1 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Pamieta ktos czy retro #3 bylo do kupienia w kiosku czy tez tylko z ich strony? Cytuj
Badus 273 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Jakie Retro? To od CDA czy coś innego? Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 No chyba tak, tylko oni tak nazywaj te wydania. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Ostatnie retro chyba było normalnie w kiosku, bo nie widzę w "zamówionych" a miałem. Wrzucam foty ostatniego numeru: Ja odpuszczam, mam Extrima, Pegasusa i nieprzeczytany obecny numer CD-A 2 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Ale teraz czytam: Cytat Retro #4 (01/2023) ukaże się już 2 marca. W kioskach magazyn znajdziecie w cenie 24,99 zł, ale w przedsprzedaży kupicie go za 19,99 zł – i z darmową wysyłką Pocztą Polską. Ja sie szarpne, 2 dychy i przynajmniej wliczona wysylka a nie kur.wa jak z tym ich "albumem" za ponad stowe i jeszcze chyba +12zl wysylka byla. Grzybek a ty masz porobione skany cda? Szukam jednego numeru i nigdzie online nie ma. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 nie mam nic poza tym co kiedyś dali na płcie, czyli numery 1996-2004 bodajże. A jaki numer szukasz? możnaby poszukać. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 #267 (05/2018), recka Torment Tides of Numenera wiec w sumie pare stron tylko. Ale jak masz zakopane w piewce to sie nie fatyguj. Cytuj
michal 558 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 On 12/28/2022 at 6:27 PM, Emtebe said: Jak pomyślę ile "kieszonkowego" szło na te kilogramy makulatury, to głowa mała. No ale piękna to była gazetka. Z każdym demem spędzałem grube godziny, tak jakbym grał w pełne wersje. Z demem ToCA 2 i torem Silvestrone, oraz Hondą Accord spędziłem chyba pół dzieciństwa. Pamiętam jak wczoraj, gdy na jedynym z początkowych zakrętów celowo wbijałem się w znak bokiem auta i podziwiałem te piękne zniszczenia. I tak z milion razy. Nigdy się nie znudziło. @grzybiarz widziałem, że masz fullset OPPM. A zbierałeś numery specjalne i Total? Biorąc pod uwagę ile kosztował Cię nr 7/01 to chyba mam małe bogactwo w szafie. Wszystko kompletne wraz z płytami CD. Aczkolwiek ja kupowałem na bieżąco od nr 1/99, zatem po cenach okładkowych. A kilka nr z rocznika '98 zakupiłem za grosze na straganach, na dworcu PKP Warszawa Centralna/Śródmieście (nówki w folii mieli). no PSM w tamtych latach to byl towar ekskluzywny... (przeciez 25 pln w tamtym czasie to bylo ogrom hajsu) no i reperuar niektorych gier byl nielichy.Pamietam jak zapoznalem sie tam z jedna japonska ciekawostka (Incredible Crisis) w która sie niezle zagrywalem. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 3 godziny temu, Mejm napisał: Pamieta ktos czy retro #3 bylo do kupienia w kiosku czy tez tylko z ich strony? Było, ale chyba w mizernym nakładzie, bo w mojej okolicy utrafiłem dopiero w którymś kolejnym punkcie. To Retro czytało mi się znacznie lepiej niż współczesne CDA. Aczkolwiek i tak jak dla mnie słabsza lektura od Szmatławca. 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 4 godziny temu, Mejm napisał: Ale jak masz zakopane w piewce to sie nie fatyguj. No chyba tak… szukałem ma warezie ale linki padły. A do piewki rzadko chodzę. —- Kupiłem se dziś za 7.99 Retro#1 w pdfie!!! Trza iść z duchem czasu w sumie mam tablet, to sobie na nim będę czytał, albo na monitorze, albo w łóżku na telefonie. No i miałem ten numer na premierę, potem sprzedałem, potem kupiłem cały rocznik CdA i tam był ten numer, potem znowu to sprzedałem… aż w końcu mam w cyfrze. PDFik ładny, zero oznaczeń dla kogo itp. I w jakości takiej jak Extrimy (czyli nie skany). Zbieralbym papierowo pismo, ale wychodzi nieregularnie, a tez nie chce mi się dodawać na stronkę do katalogu, wiec… pewnie kupię wszystkie pdfy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi