Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@grzybiarz jak na nazwisko ma ten Oskar? Wądłowski?

Jeśli tak, to Oskar vel Axelio, którego dziewczyna popełniła samobójstwo. On zarzeka się, że nie miał w tym udziału, nie wiem, domyślam się, biorąc pod uwagę całokształt człowieka. Pisał że należy się jej wpierdol, na przykład.

Kiedyś uderzył też Miecugowa, udzielał się w uniwersum Kononowicza. Panowie, jeśli to on, to nie dajcie mu zarobić. Jest skompromitowany i odklejony.

Poczytajcie komentarze:

https://wykop.pl/link/4463875/cialo-19-latki-znalezione-w-lesie-jest-to-natalia-cichon-dziewczyna-mirka

https://kononopedia.ru/doku.php?id=postacie:redaktorzy:oskar_axelio_wadolowski

• This 1
  • WTF 2
Opublikowano
6 godzin temu, Szwed napisał(a):

Uwielbiałem PSX Fana

A u mnie odwrotnie, kupowałem wszystko co wychodziło, Playstation Plus, Psx Extreme, Neo, Neo plus, a PSX Fan nigdy mi nie leżał, miałem tylko kilka numerów od kumpla, bo on kupował, a jak konczyl czytac to mi oddawal. Potem wyszła afera, że plagiatują teksty, to się tylko utwierdziłem w tym, że dobrze zrobilem.

Opublikowano

Ja Fana czytałem bo lubiłem opisy (bardziej niż recenzje nawet), a to było takie analogowe przechodzenie gier jak na jutubku teraz. Play(er)station Plus dostałem tylko jeden numer w okolicy, ale samo pismo faktycznie miało dużo wyższy poziom (pamiętam opis Alone in the Dark IV pisane z perspektywy pierwszej osoby).

Opublikowano
Teraz, Szwed napisał(a):

Play(er)station Plus dostałem tylko jeden numer w okolicy, ale samo pismo faktycznie miało dużo wyższy poziom (pamiętam opis Alone in the Dark IV pisane z perspektywy pierwszej osoby).

Te opisy to było złoto, czytałem nawet, jak nie miałem gry. Tak pierwszy raz "przeszedłem" Aconcagua

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja właśnie też! AitD nigdy nie miałem, a pamiętam niektóre sceny z opisu do teraz. Tak samo właśnie z opisami z PSX Fana (np. Koudelki). Jak wybuchła ta afera z plagiatem to chyba już ich nie kupowałem, bo czytałem o tym dopiero długo później.

Opublikowano
6 minut temu, Szwed napisał(a):

Ja właśnie też! AitD nigdy nie miałem, a pamiętam niektóre sceny z opisu do teraz. Tak samo właśnie z opisami z PSX Fana (np. Koudelki). Jak wybuchła ta afera z plagiatem to chyba już ich nie kupowałem, bo czytałem o tym dopiero długo później.

Koudelke chce przejść, ciekawe czy w Playstation Plus był opis.

@grzybiarz ty się orientujesz moze? Jestes encyklopedią retro. Wszystkie gazety mam w piwnicy, nie chce mi się schodzic i szukac.

Opublikowano

W psx fanie pewnie był opis koudelki. Playerstation to miałem tylko jeden numer, więc nie wiem czy tam było.

Co do Oskara, tak to ten zjeb, natomiast załatwił im licencję i robi screeny - oni się trochę chcą od niego odciąć, bo wiedzą co ten typ ma za uszami, no ale dzięki niemu wydają psx fana i inne pisma cgs. 

—- 

@Shen https://gracz.2ap.pl/spis/psx-fan-2000-09/

• Plusik 1
Opublikowano

Tego numeru psx fana nie mam, no nic, bedzie trzeba zejsc do piwnicy i sprawdzic kartony

1 minutę temu, łom napisał(a):

Opis Koudelki jest też w PSX Extreme 37.

ale oni mieli takie "suche" opisy, to moge sobie rownie dobrze wziac z gamefaqs

Opublikowano
Godzinę temu, Szwed napisał(a):

Ja Fana czytałem bo lubiłem opisy (bardziej niż recenzje nawet), a to było takie analogowe przechodzenie gier jak na jutubku teraz.

Pamiętam opis Resident Evil, bo jakoś numer z nim trafił w moje ręce, spoko to było.

W PE w podobnej formie było coś z GTA SA?

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał(a):

Pewnie nie jest, ale chciałem sobie zagrać jak za dawnych lat

6849_pepeold.png.44d144b11e88afdffa55f93e7cc74d8c.png

Aaa, w sensie jak za dzieciaka, gdy człowiek nic nie ogarniał i umiał tylko punkt po punkcie bezrozumnie wykonywać polecenia? To se ne vrati, pane Havranek.

Opublikowano

Przypomniałeś mi mojego ziomka co mieszkał drzwi obok, on grał, a matka siedziała obok niego i mu czytała opis, chyba Chrono Cross wtedy przechodził :niki:

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Shen napisał(a):

Przypomniałeś mi mojego ziomka co mieszkał drzwi obok, on grał, a matka siedziała obok niego i mu czytała opis, chyba Chrono Cross wtedy przechodził :niki:

Ja tak siedziałem z kuzynem, albo raczej pokoleniowo wujkiem, a jego ciotka (siostra mojej babci) czytała nam opis Dino Crisis 2. Piękne wspomnienia. Ciotka już nie żyje, dom zaorany, zostały wspomnienia z salonu i wspólnego grania.

• Smutny 1
Opublikowano

CD action retro numer pierwszy i drugi dostaną reprinta z nowym logo. W sumie fajnie, chyba nawet się skuszę bo niestety kiedyś uznałem że nie wydadzą więcej numerów i sprzedałem swój egzemplarz, a teraz to warte miliony :/ 

Opublikowano
19 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

CD action retro numer pierwszy i drugi dostaną reprinta z nowym logo. W sumie fajnie, chyba nawet się skuszę bo niestety kiedyś uznałem że nie wydadzą więcej numerów i sprzedałem swój egzemplarz, a teraz to warte miliony  

Chyba nie rozumiem ciągu myślowego: kupuję gazetkę -> okazuje się, że wydadza tylko jeden numer -> a to sprzedaję. Wydaje mi się, że to nawet zwiększa wartość kolekcjonerską jak czegoś wyjdzie tylko jedno wydanie :)

Opublikowano

Miałem  jeden numer to go wywaliłem, nie pamiętam czy sprzedałem nawet. Potem wyszły kolejne i miałem na papierze, ostatecznie mam wszystko cyfrowo a papieru się pozbyłem. Ale jak w sumie będzie nie za miliony to chyba się skuszę.