ornit 2 938 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 To pismo dla tych, którzy lubią w kółko czytać o tym samym jak to za(pipi)iscie kiedys było nawet jesli jest to kłamstwem. Sam już mało gram bo mi się nie chce ale z przyjemnoscią poczytałem o C&C, Boulder Dash, Spy vs Spy czy artykuły o ZX Spectrum i C64. Gazeta jak już wczesniej napisałem dla hipsterów. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 A mi przyszlo jako bonus za wsparcie akcji, szacuneczek bo wplacilem tylko na pierwszy numer, a tutaj druga paczuszka przyszla. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 Same here. Moze czytne. Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 Da się to kupić w normalnym kiosku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 511 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) Kupiłem: Robi wrażenie, gruby, solidny papier, okładka matowa z lakierowanymi napisami (wiecie o co kaman). Papier ładnie pachnie, jak Kaczory Donaldy:), dużo białych, śliskich, kartek (jak w pierwszym PSX Extreme). Szata przypomina nieco PlayStation Magazyn z '97 (Secreta nigdy nie kupiłem, to nie wiem jak tam było). Zaraz zabieram się za czytanie. W sumie dobrze wypadło pierwsze wrażenie, pierwszego numeru. Jestem już nieco starym graczem, zawiodłem się na next genach, także taki retro magazyn całkiem w porządku się wydaje. Edytowane 1 lutego 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Gdzie dostales? Chcialem dzisiaj kupic ale bieda z nedza Kolporter/Ruch nie maja. Nie wiem czy oplaca sie jutro do empiku isc. Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Też dzisiaj kupiłem. Po pierwszym przejrzeniu jestem bardzo zadowolony. Szata graficzna mi się bardzo podoba. Nie jest tak napaćkane jak w PSXE czy CDA. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Kupiłem w Tesco, ale na pasażu inmedia, czy jakoś tak. W kiosku pod blokiem, czy samym Tesco, nie było. Ale byłoby dziwnie, jakby Ściera zaczął tam pisać. No chyba, że teraz w PE będzie na stałe i ma zakaz:) Ścierze pasuje taki retro klimacik, bo w nic nowego nie gra. A w ogóle ja nie znam tych redaktorów i trochę mi dziwnie czytać teksty randomów, ale drugi numer też pewnie kupię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Gdzieś Ty się uchował Grzybku, że nie znasz tych redaktorów? Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Szkoda mi w ta zimnice "ryzykowac" wyprawy do empiku. W poniedzialek sie rozejrze i mam nadzieje, ze znajde. Co za czasy, zeby czlowiek musial polowac na kolorowa gazetke o gierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Ja dzisiaj byłem w jednym z Warszawskich empików. Na jednej z wystawek zobaczyłem ok. 40 Secret Service #2 a obok leżało 20 x Pixel i tyle samo EPSXE. Gdybym nie dostał pierwszego numeru tego pisma za darmo to bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 Dobra, chwalicie papier, szatę graficzną itd. itp. ale jak z treścią? Standardowo zacząłem czytać od tylca. Najgorszy tekst mam za sobą. Ten Bolek to niezły zgrywus, wypisuje te brednie chyba tylko po to, aby pozostałe felietony na tle tych wypocin lepiej się prezentowały. W sumie niepotrzebnie, bo reszta tekstów jest całkiem spoko (ilustrowany felieton Śledzia ). Pod lupą legendarny HL oraz seria C&C, przyjemnie się to czyta. Recenzje bez ocen - dla mnie bomba. Ogólny zarys magazynu to retro okraszone śladową ilością współczesnych produkcji, czyli odwrotność PE. Jest zatem miejsce dla tego typu periodyku. Pytanie tylko, czy sami wszystkiego znowu nie spieprzą Ogólnie polecam i czekam na drugi numer. PS jedyne co mnie ubodło, to w recenzji Juju napisano, że grą "w podobnym klimacie" jest Ratchet & Clank Przympomniał mi się symulator ciężarówki przywołany w tekście Pieńkowskiego. Z tą różnicą, że tam mowa o kulawym algorytmie, a tu chyba ktoś nie za bardzo ogarnia temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 jak ten artykuł o half-life? dobry? ile ten pixel kosztuje w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 15 zł Możecie dać jakieś zdjęcie jak prezentuje się od strony graficznej gazetka? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 (edytowane) prosto i schludnie, w PE zaraz by czytelnicy pisali listy o niewykorzystanym miejscu i o tym, że za 9,99 wymagają pełnych 104 stron:( -- Xperia Z, smartfon z wyższej półki, a foty robi jak Nokia 3310. Edytowane 1 lutego 2015 przez grzybiarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 Fajnie się prezentuje ten Pixel. Jak następnym razem zawitam w Empiku to mam nadzieje,że go będą mieć. Obada się na żywo czy rzeczywiście jest tak dobry jak ludzie piszą. Mam nadzieję,że magazyn wytrzyma na rynku bo jednak jakaś konkurencja dla PSXa by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 No nic, przekonaliście mnie - kupię na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 Mnie też przekonaliście, jutro nabędę. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Ktoś tam pytał o Half-Life'a. Siedem stron tekstu czyta się jednym tchem. Naprawdę pozytywne zaskoczenie z tym Pixelem, czekam na jakieś słowa krytyki, bo chyba czytam przez różowe okulary Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Mi też się dobrze czyta, ale to chyba zasługa dużej, czarnej czcionki, na białym tle. No i ten zapach druku, jak kiedyś w kaczorze donaldzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Taki właśnie powinien być nowy SS. Recki olewam zupełnie. Szata graficzna bardzo fajna, publicystyka niezla. HL, C64, Atari. Jakbym nie miał w spadu prenumeraty po SS to i tak bym kupił. Szkoda, że gimby nie doceniO i padnie za pól roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Właśnie kupiłem, przejrzałem i wstępnie jestem zachwycony! Jest moc, tego właśnie mi było trzeba. Elegancki retro magazyn dla starych pierdzieli. Mega artykuł o HL. Pismo na bank padnie, ale mam nadzieję że jeszcze kilka numerów wyjdzie. Kupować! Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Właśnie kupiłem, przejrzałem i wstępnie jestem zachwycony! Jest moc, tego właśnie mi było trzeba. Elegancki retro magazyn dla starych pierdzieli. Mega artykuł o HL. Pismo na bank padnie, ale mam nadzieję że jeszcze kilka numerów wyjdzie. Kupować! Wyjdą jeszcze co najmniej 3 numery (związane z 6 numerami z polak potrafi dla tych co wspierali). Później padnie. Może do wakacji jeszcze dociągną, w co wątpię. Powinni się zdecydować, w którą stronę chcą iść i albo robić prawdziwy retro magazyn albo magazyn "umownych" nowości. Retro gamerem nie będą, game informerem też nie i jeszcze ta cena. W maju zostanie po nich wspomnienie. Przykre, ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 2 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2015 Retro gamer w naszym wydaniu to byloby dla mnie spelnienie marzen. Szkoda,ze sprowadzenie ang wydania tyle kosztuje bo gdyby nie laczna cena to bym od dawna juz go kupowal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi