ornit 2 938 Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 Jest ok. Bez szału ale porządne pismo o komputerkach. Mnie to jara. BTW moje pierwsze dwa pisma jakie sobie kupiłem będąc trzynastoletnim szczylem Pozostałem przy SS. TS kupowałem sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Chce ktoś kodzik na 3 gierki? Przy okazji - ma ktoś z Krakowa bądź okolic na sprzedaż 4 numer? jakośtak się stało, że nie udało mi się go kupić, a nie chce z allegro jeszcze brać, bo niedługo wyjeżdzam i nie będę miał nawet jak odebrać Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Film "Thank You for playing" udalo się w końcu dokończyć dzięki pieniądzom ze zbiórki M.in. Koso miał okazję zobaczyć go, polecam ten tekst m.polygamia.pl/Polygamia/1,109144,18382904,widzielismy-thank-you-for-playing-magia-starych-pism-o-grach.html Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 (edytowane) I CO TAM BĘDZIE? JAK ZWYKLE SECRET SERVICE I LUDZIE Z TEJ GAZETY. ZERO PSX EXTREME - dla mnie TO pismo jest kultowe. GDZIE ŚCIERA? "Na ekranie prawdziwa plejada gwiazd - od Gulasha i Pegaz Assa z "Secret Service", przez Borka z "Top Secret", Alexa z "TS" i "Gamblera", po Naczelnika ze "Świata Gier Komputerowych"." - NAPISAŁ KOSO, dawny redaktor PSX EXTREME. Oczywiście wszystko super, ale nawet nie napisał nic o piśmie, które pozwoliło mu się wybić. ---- Tutaj macie prawdziwą historię, bez żadnych zbiórek, zrobioną za darmo, z pasji Edytowane 18 lipca 2015 przez grzybiarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Nie jestem pewien grzybiarz czy zauważyłeś, ale film dotyczy magazynów już nieistniejących. O CDA też nie mówią i też nikt nie pisze wspominkowych tekstów, a jest na rynku dłużej od PE. Na razie jesteśmy na etapie narzekania, jak to CDA i PE robione są pod gimbusów. Padną, odczeka się rok i zaczną nas wtedy bardziej obchodzić ich losy. Może. Było naprawdę sporo magazynów konsolowych i wszystkie padły, ludzi to nie obeszło (przecież taki NEO PLUS istniał dłużej niż jakikolwiek z tych kultowych magazynów o grach na komputery). Widać to, że jakiś magazyn jest dla CIEBIE kultowy nie odzwierciedla tego, że większość ludzi inaczej to postrzega. Jeżeli autorzy filmu zdecydowali, że film robią o magazynach stricte skupionych na grach komputerowych, to widocznie nie interesują ich losy NEO, NEO PLUSA, PE, OPM itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 (edytowane) No właśnie to mnie wkurza, bo jestem "kąsolowcem", a oni robią historię starych pism, z pominięciem tytułów które zbierałem. Trochę bieda opisując np. 1997 rok, pomijając PE, czy CDA. Kupiłbym na blurayu, wspierając projekt, ale jak dla mnie, to trochę za mało. Edytowane 18 lipca 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 To tak jakby ktos teraz płakał, że w kronikach o Opolu czy Sopocie nie mówią nic o kabaretach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Narzekanie Grzybiarza trochę z d.upy. Sam film obejrzę jak tylko nadarzy się okazja. Sam na strychu mam troszkę starych pisemek poświęconych grom na pc m.in Gambler i fajnie byłoby zobaczyć taki materiał na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 (edytowane) Thank you edycja specjalna dawno zamówiona. Bólu o konsole nie mam, było jasno mówione - czasopisma upadłe i PC-towe. Oczywiście chętnie bym obejrzał osobny dokument o pismach konsolowych, których swego czasu było dużo na rynku. Na takie coś z przyjemnością rzuciłbym datek. Tylko kto miałby to zrobić? Taki film wymagałby mnóstwa pracy i cierpliwości. Trzeba by dotrzeć do tych wszystkich znanych i mniej znanych ludzi. Taki Ściera na przykład ma wyje.bane, nie chciał nawet udzielić wywiadu HIVowi z okazji dwusetki. Użeraj się z takim, a bez niego ciężko mówić o PE. Edytowane 18 lipca 2015 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2015 Ciekawy artykuł o growych programach telewizyjnych http://www.amigaone.pl/?p=792 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2015 Kurczaki, brak numeru w zeszłym miesiącu daje mi się we znaki - już miałem nawet PE kupować, ale przekartkowałem i odłożyłem. Strach pomyśleć, co będzie, jak Pixel padnie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2015 Ciągle mi się z Kalelem mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2015 (edytowane) jak Pixel padnie... Jak to co będzie? Nic nie będzie... No przynajmniej dla mnie nie będzie co kupować z growej prasy. Edytowane 13 sierpnia 2015 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2015 No i to jest właśnie klops. Ostatnio ustawiłem sobie grzbietami wszystkie numery (+ nieudanie reanimowane SS). Przednio to się prezentuje, ale przydałoby się więcej. Ciągle mi się z Kalelem mylisz. A ty mi z Cantoną Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2015 A ty mi z Cantoną Cantona ma konto na forum? Cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 (edytowane) Niestety ale z tym artem Pixela okładki psxe wyglądają teraz biednie po prostu. Edytowane 24 sierpnia 2015 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Pozwolę się nie zgodzić. Pomarańczowa wersja okładki nowego PE miecie. Nie dość że jest ciekawy, filmowy poster, to jeszcze wyjątkowo nie nasrali napisów i jest elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Napisy jak napisy, ale sam art w Pixelu lepszy. A w porownaniu z ta bieda we krwi to juz w ogole niebo a ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 (edytowane) Bo tutaj to jest obraz wykonany przez kogoś. PE też miało swego czasu takiego artystę, niejakiego Sebastiana Ciężobkę, którego okładki, czy arty w magazynie miażdżyły. Z napisami trochę przesadzili, ale ok, też muszą jakoś zarobić. --- O, a tutaj art bez napisów: Edytowane 24 sierpnia 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Zdazylem sie stesknic za Pixelem Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 A ja zapomniałem, że mam prenumeratę i nawet nie muszę nigdzie wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Kiedy?Ten czwartek. Co do okładek to PSXE z tą pomarańczą też jest super, ale w tym momencie Pixel ma takiego arta którego nie znajdzie nigdzie indziej, a to wielki plus. Minusem są napisy, no ale oni jeszcze walczą o pozycję na rynku, więc można wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Kazimierz Kaczor - moze gimby w koncu ogarna cos wiecej niz te jutubowe mameje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi